Breaking news
Director de instituție de la Botoșani trimis în judecată de DNA pentru falsuri

Unul dintre șefii de instituții de la Botoșani ce a fost în atenția organelor de cercetare penală mai mulți ani, este trimis în judecată de procurorii Direcției Naționale Anticorupție (DNA) – Serviciul Teritorial Suceava.

Este vorba despre Liviu Zaharia, directorul Agenţiei de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură  - Centrul Județean Botoșani.

 

El este cercetat pentru săvârșirea infracțiunii de complicitate la infracţiunea de ”folosirea sau prezentarea cu rea-credinţă de documente ori declaraţii false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obţinerea pe nedrept de fonduri din bugetul general al Uniunii Europene sau din bugetele administrate de aceasta ori în numele ei”.

 

În rechizitoriul întocmit procurorii au reținut următoarea stare de fapt:

 

În luna mai 2010, inculpatul Munteanu Ion, în calitatea sa de reprezentant legal (administrator – președinte consiliul de administrație) al solicitantului ”HOLMFERM” Cooperativa Agricolă, Frumușica, județul Botoșani, a depus, cu știință, și la instigarea inculpatului Rădeanu Constantin – primar al comunei Frumușica (atât la data săvârșirii faptelor cât și în prezent) și cu complicitatea inculpatului Zaharia Liviu – Stelian, funcționar APIA care a primit cererea (în prezent director al APIA), o serie de documente false, inexacte și incomplete.

 

Acestea au fost depuse în cadrul ”Cererii unice de plată pe suprafață 2010” privind închirierea suprafeței de 523,21 ha pășune în comuna Frumușica, având ca rezultat obținerea, pe nedrept, de către solicitantul ”HOLMFERM” Cooperativa Agricolă, Frumușica, din Fondul European de Garantare în Agricultură (FEGA) și în baza Deciziei APIA nr. 2851681/27.06.2011, a sumei de 143.538,33 lei reprezentând plata directă în cadrul Schemei de Plată Unice pe Suprafață (”subvenție/sprijin” SAPS) aferentă campaniei 2010.

 

Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Botoșani.

 

”Facem precizarea că punerea în mișcare a acțiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nici o situație, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție”,

Comunicat DNA Suceava

Fost senator de Botoşani cercetat de DNA pentru mărturie mincinoasă în dosarul celui de-al doilea om din stat

 

Loading...
loading...
Loading...
Sondaj
Cine se face vinovat de explozia din strada Primăverii?
Proprietarul apartamentului
Furnizorul de gaz
Autoritățile
Firma care lucra în bloc la instalație
Altcineva
Declaraţia zilei
„Nu uit ce s-a întâmplat anul trecut! În ultima etapă, când eram la Pandurii, Botoşani a jucat de parcă avea un meci capital, deşi era scăpată de griji. Eu nu uit uşor!”, Flavius Stoican înainte de meciul cu FC Botoșani ...
Curs valutar
ieri
EUR
Euro
4.5989 lei
USD
Dolarul SUA
3.8275 lei
CHF
Francul elveţian
3.9885 lei
GBP
Lira sterlină
5.1871 lei
JPY
100 de yeni japonezi
3.4398 lei
XAU
Gramul de aur
161.8424 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2173 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.4914 lei
AUD
Dolarul Australian
3.0833 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.1258 lei
CZK
Coroana Cehească
0.1761 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6181 lei
Vremea
astăzi
Botosani
13.7 o C
Dorohoi
13.7 o C
Bucecea
13.7 o C
Darabani
o C
Saveni
o C
Ştefăneşti
13 o C
Horoscop
astăzi
web site traffic statistics
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2017 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.