Breaking news
Procesul anului – Florin Țurcanu a vrut să ducă tot Consiliul Județean la Tribunal

Marți, 6 decembrie 2016, ora 10:00. Fostul președinte al Consiliului Județean Botoșani, judecat pentru fapte de corupție alături de proaspătul socru, are o nouă înfățișare la Tribunalul Botoșani. Vine însoțit de fiu și tatăl bolnav care în timpul audierilor a luat medicamente. Și armata de avocați, firește.

Un rând întreg de avocați și inculpați

Pentru ședința de astăzi, începută la ora 10:00, instanța a programat doi martori spre audiere, șoferul de la Consiliul Județean, Ștefan Codău, persoană cheie în dosar prin prisma implicării în demersurile pentru construcția casei din Aleea Pajiștii și Elisei Grigoreanu, cumnatul omului de afaceri Marcel Bârsan, prin firma căruia s-ar fi efecuat efectiv lucrările.

 

Șoferul da, cumnatul ba!

 

S-a prezentat la proces doar Ștefan Codău, șoferul de la CJ, care a fost și consilier la cabinetul de președinte al lui Florin Țurcanu, ”copilul de casă„ după cum l-a denumit fostul conducător al județului.

Elisei Grigoreanu a trimis cerere de învoire motivată de faptul că pe data de 6 decembrie 2016, de la ora 10:00 trebuia săă participe la o licitație pentru vânzarea materialului lemnos.

Până să se treacă la audierea șoferului, apărătorii lui Florin Țurcanu, patru la număr la acest termen, au expus mai multe solicitări către instanță, cuprinse într-o listă, prin care s-a solicitat audierea unor martori noi sau solicitarea de documente de la instituțiile statului.

Fiecare revendicare în parte a fost discutată și explicată de avocați în cadrul ședinței publice.

 

Afară cu presa. Din nou.

 

Înainte de începerea efectivă aceștia și-au reiterat solicitarea prin care jurnaliștii să nu aibă acces la înfățișările de la proces, motivul fiind fotografierea unor ipostaze de la precedentul termen. Judecătorul a consemnat solicitarea avocaților.

 

Alai de șefi din CJ la Tribunal

 

Prima cerere a apărării a fost audierea martorilor de funcții din cadrul Consiliului Județean, de la vicepreședinți la secretarul județului și alți funcționari, până la primarii din teritoriu din mandatul trecut.

Aceștia ar fi urmat să fie întrebați dacă au asistat la orice fel de discuții privitoare la alocări de fonduri, în special pentru primăriile Avrămeni și Dângeni, unde Florin Țurcanu i-ar fi intermediat contracte de lucrări lui Marcel Bârsan, drept recompensă pentru casa construită pe numele lui Aristomel Anușcă, tatăl deputatului Roxana Anușcă.

 

Listă cu 20 de martori

 

Apărarea a explicat că, prin audierea celor aproximativ 20 de martori propuși, din cadrul CJ sau primari, instanța ar fi avut acces la un cadru extins al declarațiilor pentru a se acoperi toată paleta din dosar, după ce procurorii DNA ar fi limitat unele detalii la probe limitate.

Mai mult, unul dintre avocați a arătat că, la faza de urmărire penală, lui Florin Țurcanu i s-au adus la cunoștință faptele pentru care este acuzat extrem de târziu și pe atunci nu a avut parte de prezența unui avocat pentru administrarea probelor.

 

Play la înregistrările ședințelor de la Județ

 

Au concluzionat că nu doresc să sufoce instanța cu martori în exces ci doar o bună înfrăptuire a actului de justiție. De asemenea, s-a cerut înaintarea unei adrese către Consiliul Județean pentru punerea la dispoziție a stenogramelor ședințelor, iar dacă înregistrările se dovedesc a fi de folos, să se stabilească și o serie de martori din lista extrem de amplă pregătită de avocați.

Judecătorul a respins cererea, mai puțin partea cu stenogramele ședințelor Consiliului Județean unde a rămas în pronunțare.  

 

Țurcanu a cerut secretizarea procesului în care este judecat pentru corupție
Țurcanu audiat peste două ore, a ajuns de la prietenii la… banii de nuntă

 

Loading...
ACU UN AN REZOLVA TOATE PROBLEMELE BOTOSANENILOR, BINEINTELES DOAR DE PE PANOURI SI ACUM VREA SECRETIZAREA DOSARULUI CA SA NU MAI STIE OPINIA PUBLICCA CE A COMIS? POATE DORESTE SA REVIMNA IN POLITICA,CALARE PE UN CAL ALB , NU ESTE ROMANIA TARA TUTUROR POSIBILITATILOR?
12 decembrie 2016, 08:47
Un analfabet cu bani ce isi permite sa si bata joc de cine vor muschii lui.Ma intreb cum de judecatorii tergiverseaza acest proces si ii admit toate gogomaniile ce i sunt debitate de creierasul cat bobul de mazare. Sa speram ca daca ai bani nu poti sfida totul si pe toti.
11 decembrie 2016, 01:16
Măi unflatule, nu mai pune copilul în situații jenante. El are viitorul în față, tu imbecil cum ai rămas, determini copilul să meargă cu tine. Cu ce să te ajute el? Du crucea mai departe fiindcă ai făcut numai greșeliși asta din lăcomie și prostie.
6 decembrie 2016, 16:03
Loading...
Sondaj
Când va fi inaugurat Parcul de Agrement Cornișa?
2018
2019
În apropierea viitoarelor alegeri locale
Niciodată
Nu știu / nu mă interesează
Declaraţia zilei
„Este un nivel de avarie care implică oprirea obligatorie generală pentru că riscăm să intre aerul pe coloană. În momentul în care intră aerul pe coloanele de aducţiune este o chestiune mai gravă decât o oprire generală de ...
Curs valutar
astăzi
EUR
Euro
4.5975 lei
USD
Dolarul SUA
3.8945 lei
CHF
Francul elveţian
3.9646 lei
GBP
Lira sterlină
5.1203 lei
JPY
100 de yeni japonezi
3.4365 lei
XAU
Gramul de aur
160.3963 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2242 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.4922 lei
AUD
Dolarul Australian
3.0552 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.1140 lei
CZK
Coroana Cehească
0.1788 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6176 lei
Vremea
astăzi
Botosani
26.4 o C
Dorohoi
20 o C
Bucecea
26.4 o C
Darabani
o C
Saveni
o C
Ştefăneşti
20 o C
Horoscop
astăzi
web site traffic statistics
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2017 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.