Interviuri
INTERVIU Geanina Pintilii, revenire la DJDP: Am avut momente când simţeam că nu reuşesc
Geanina Pintilii a revenit la conducerea Direcţiei Judeţene de Drumuri şi Poduri (DJDP) după patru ani şi jumătate într-un moment în care repunerea sa pe funcţie nu a fost tocmai aplaudată de actuala conducere a Consiliului Judeţean, care s-a trezit cu planurile privind postul de conducere date peste cap şi cu o gaură de peste 2 miliarde de lei vechi în buget. Reîncadrarea pe funcţie s-a făcut astfel în bătaie de joc, noul director neavând acces la biroul utilizat de conducătorul Direcţiei iar locul din parcare fiind lăsat de asemenea gol.

"O să fac o inventariere în teren"

Geanina Pintilii şi-a reînceput activitatea din data de 1 martie când s-a prezentat la serviciu la primele ore ale dimineţii în speranţa că va putea fi lăsată să-şi continue activitatea întreruptă în 2008.
Reporter: Sunteţi familiarizată cu activitatea instituţiei…
Geanina Pintilii: Da, este o procedură, adică clar este că mie îmi trebuie un pic de timp să văd, să fac o inventariere a tot ce este în teren ţinând cont că au trecut patru ani şi jumătate şi pentru care trebuie să merg în teren să văd exact care este situaţia, o să fac acte de constatare a tot ceea ce am găsit, să văd exact care este organizarea acum, eu lăsasem o altă organizare în cadrul unităţii mă refer şi să văd acum cum merg lucrurile şi cu ajutorul colegilor, sper să fie bine.

Reporter: Cu dl. Clim, v-aţi întâlnit, aţi discutat?
Geanina Pintilii: M-am întâlnit un pic, dumnealui o să stea am înţeles în partea cealaltă, nu ştiu este o procedură pe care nu o am la cunoştinţă încă, dar am înţeles că în calitate de şef serviciu va sta în biroul celălalt. Nu mă interesează, la mine nu contează. Am înţeles că transferul dumnealui va fi în aceeaşi hotărâre nu am apucat să văd exact despre ce este vorba. Încerc să văd aici cum se organizează, cum se procedează, ce s-a făcut, să mă duc puţin în teren, nu sunt familiarizată cu noul contract de iarnă, sper să nu mai ningă ca să ştiu exact despre ce este vorba. Era vorba să se sisteze pe perioada asta cât nu mai ninge. De aia trebuie să văd exact ce este, există şi director tehnic care până acum a fost familiarizat cu tot ce s-a întâmplat până acum şi voi colabora.

"Eu nu fac fiţe pe tema asta... că a luat biroul, că a luat maşina"

Reporter: Dar dl. Gheorghian unde va sta, aici era biroul dumnealui…
Geanina Pintilii: O să stăm împreună, o să găsim alt birou, o să vedem, deci eu nu fac fiţe pe tema asta, pentru mine nu contează acest gen de probleme, că a luat maşina, că a luat biroul (n.r. Sorin Clim). Eu asta mă şi gândeam deci când am înfiinţat atunci direcţia, jumătate din direcţie şi era sub orice critică condiţiile, stăteam jumătate din clădire noi cei care eram de la direcţie şi jumătate de clădire cei de la Regia de Drumuri care erau foarte mulţi până s-au mutat la societatea de drumuri. Nu vă spun, dosare, birouri, deci sub orice critică era şi ne făceam treaba fără probleme. Deci nu este o problemă din punctul acesta de vedere pentru mine. Eu sunt conciliantă şi îmi doresc o doresc o atitudine la fel şi o colaborare pe măsură. Că s-a întâmplat să merg pe procedura de litigiu şi a durat extrem de mult, cu multe probleme care nu au depins de mine, asta a fost o problemă de a mă apăra asupra unor acuzaţii. Dar de felul meu sunt pacifistă.
Reporter: Aţi purtat discuţii cu dl. Sorescu sau cu dl. preşedinte Ţurcanu vis a vis de reorganizarea Direcţiei?
Geanina Pintilii: Nu ştiu nimic, deci pur şi simplu mi s-a înaintat hotărârea, am avut o discuţie referitoare la birou, dumnealui să grăbea, am înţeles că are şi un eveniment în familie, eu urmează să îmi duc activitatea fără probleme, am aici fişa postului, urmează să o analizez să văd ce conţine.
Reporter: Discuţii de ordin financiar aţi avut?
Geanina Pintilii: Ei sunt obligaţi prin lege şi probabil o să aibă în vedere şi acest aspect, este o altă parte a hotărârii judecătoreşti care trebuie pusă în aplicare pentru că dacă nu, este de natură penală şi nu cred că convine nimănui, nici eu să am probleme şi nici dumnealui să aibă probleme. Nu am abordat foarte serios această problemă, legea de regulă zice în 15 zile sau de îndată, depinde, oricum ea trebuie pusă în aplicare.

"Patru ani şi jumătate am avut tot felul de incidente"

Reporter: Prima dată cât timp v-aţi aflat la conducerea Direcţiei?
Geanina Pintilii: În anul 1998 s-a înfiinţat Direcţia, am înfiinţat-o eu când dl. Aniculăese mi-a trasat sarcina. Se dăduse atunci o lege ca într-un anumit interval de timp regiile să se separe şi să formeze direcţii în cadrul consiliilor judeţene şi societăţi cu acţiuni majoritare ale CJ, Societatea de Drumuri şi Poduri. Şi a fost destul de greoi, era procedură de predare -  primire a patrimoniului, a personalului, a tot ce este pază în teren şi toate celelalte, foarte complicată dar atunci în intervalul acela de timp, pe un model de la Iaşi şi care este cea mai bună formă de organizare, cu cele patru baze de producţie, chiar cu o parte pentru a interveni la situaţii de urgenţă, cu cantonieri, strict. Aşa erau nu ştiu acum cum mai este. Iar eu din 2005 am fost director adjunct iar apoi director până în 2008, noiembrie când este evenimentul neplăcut. Şi patru ani jumătate după aia, am avut tot felul de incidente de genul
Reporter: Şi în aceşti patru ani şi jumătate aţi mai lucrat în altă parte?
Geanina Pintilii: Am încercat la Iaşi dar era foarte greu cu deplasarea, eu am în întreţinere părinţii mei, trebuie să am grijă de ei şi atunci ţinând cont că eram şi fără venituri, cu o singură pensie, a fost destul de greu, mulţumesc lui Dumnezeu că am reuşit, că dacă nu mergea aşa să cred cu desăvârşire…am avut momente în care normal simţeai că nu mai reuşesc, dar asta este de acum, sper să fie bine”.
CITEŞTE:
 Pintilii instalată la Drumuri cu bătaie de joc şi birou împărţit
Interviu realizat de Gabriela ERDIC


Loading...
loading...
nu este adevarat, au fost licitatii corecte, dovada ca este NUP de la DNA, pt ea, pt Contac, pt toti care au fost acuzati pe nedrept de Tabuleac et company! S-apoi ce tot aveti ma scarbelor cu Contac? ca drumuri dintotdeauna a lucrat si lucreaza si alte firme, din 2000 si pana acum! studiati problema si spuneti adevarul, nu tot va legati de dl Contac, care printre altii si el a castigat licitatii organizate corect ! nu inteleg de ce atata ura, cand de fapt omul n-a furat nimic, dar deh....ura unor jegosi este adanc intiparita in sufletele lor bolnave! Culmea este ca aceste jeguri nu-si vad si de fapt isi ascund propriile lor hotii......aceasta doamna este o doamna profesionista, corecta, cu experienta, de ce n u i-a convenit lui Tabuleac? de ce? pt ca trebuia pus unul care sa faca ce i se spunea si acela a facut o groaza de marsavii si tot el va raspunde, numai el...caci cel care l-a pus sa faca mizerii ,va da vina numai pe el...asta e treaba!....dar , voi , hotilor, tot dati in Contac! iaca ca omul nu mai e...dar tot de el va luati.....de altii, nu aveti voie sa va atingeti, asa-i?
11 martie 2013, 15:01
Aceasta doamna respectabila afost pusa acolo de Contac sa-i faca lui jocul cu licitatiile atunci cand fiisu devenise incompatibil si acum platesc pentru asta. Ea revine in functie si mai primeste si compensatii din bani publici. Hai sa traiesti Romanie!
10 martie 2013, 22:18
Matale,Cetatene,arunci cu piatra purtat de ura.Esti obișnuit cu nedreptatea si injosirea femeii.Îți doresc sa aștepți câțiva ani prin tribunale, sa lucrezi ca ingineras ce ești,sa-ti îngrijești părinții care nu știu ce poama au crescut.Dumnezeu sa aibă grijă de tine!
4 martie 2013, 15:55
In nici un caz despagubirile obtinute in instanta la SIBIU de aceasta domnisoara nu vor fi platite de cetateni. Cine s-a distrat sa plateasca. CJ se compune din oamnei vii care au castigat bani grei de pe urma schimbarii directorilor. De ce credeti ca-si pun ei directori numai prietenii si apropiatii lor, motivul este: pentru a jefui bugetul impreuna si apoi impart banii. TREBUIE LUAT MODELUL BULGARILOR ADICA TOATA CLASA POLITICA TREBUIE INTERZISA(LUSTRATA) CEL PUTIN 50 DE ANI SI SA SE TREACA LA RECUPERAREA BANILOR FURATI APLICAND LEGEA ILICITULUI.
4 martie 2013, 09:21
ORICUM NU VA FI PENTRU MULT TIMP ?NU INTELEG DACA CINEVA NU TE VREA CUM POTI SA DORESTI FUNCTIA DE DIRECTOR??DACA NU ERAU INTERESELE FAMILIE CONTAC ,NU AJUNGEA-I DIRECTOARE? ACESTI BANI AR TREBUI PLATITI DE TABULEAC MIHAI,CARE A FACUT ABUZUL,TREBUIA LASATA FATA 4 ANI DE MANDAT? DE ACUMA TREBUIE SA FACA ALTA SOCIETATE DL TURCANU CA SA SCAPE DE TINE,DEOARECE NU MAI ESTI IN ANTURAJUL LOR? DAR ALTI AR MUNCI SI PE UN SALARIU DE MIZERIE,IAR MATALE VREI SALARIU NUMAI DE DIRECTOR? IN TOTI ACESTI ANI DE CE NU A-I MUNCIT IN SOCIETATE PE FUNCTIA DE INGINERA? GASESTE IMPARATUL TURCANU SA SCAPE DE TINE?
3 martie 2013, 16:43
Loading...
Sondaj
Cine se face vinovat de explozia din strada Primăverii?
Proprietarul apartamentului
Furnizorul de gaz
Autoritățile
Firma care lucra în bloc la instalație
Altcineva
Declaraţia zilei
”Eu știu că inclusiv presa locală a redat corect această situație de fapt, au apreciat că nu un număr cât mai mare de sancțiuni ar fi liniștit scandalurile existente între cele două familii. Nu cred că asta se dorește în ...
Curs valutar
ieri
EUR
Euro
4.5990 lei
USD
Dolarul SUA
3.8373 lei
CHF
Francul elveţian
3.9823 lei
GBP
Lira sterlină
5.1814 lei
JPY
100 de yeni japonezi
3.4371 lei
XAU
Gramul de aur
161.4201 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2181 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.4858 lei
AUD
Dolarul Australian
3.0690 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.1272 lei
CZK
Coroana Cehească
0.1761 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6180 lei
Vremea
astăzi
Botosani
11 o C
Dorohoi
11 o C
Bucecea
11 o C
Darabani
o C
Saveni
o C
Ştefăneşti
11 o C
Horoscop
astăzi
web site traffic statistics
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2017 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.