Reportaj
REPORTAJ : ÎN CE HAL arată blocurile din Parcul Tineretului – VIDEO din interior și din toalete – GALERIE FOTO

La blocurile din Parcul Tineretului oamenii își fac nevoile în lighene și apoi le aruncă afară. Unii, se urinează chiar pe scările din interior și nu se mai deplasează până în cămăruțele care se doresc a fi grupuri sanitare. Noaptea, unii își lasă chiar și fecalele pe treptele jegoase din interior.

De cum pătrunzi în interiorul celor două blocuri, 135 și 140, te izbește un miros greu, încărcat. Aerul este irespirabil în ciuda geamurilor care atârnă, rupte, ba pe exterior, ba pe interior, în funcție de cum au fost izbite.
Pe pereți printre tot felul de nume și semne mâzgălite, un strat gros de jeg. Tencuiala este de mult căzută iar de var nici nu poate fi vorba. Pe jos, mai rău ca într-un grajd de animale.
Toaletele. Mult spus. Pentru că în spațiile care sunt folosite de ființe umane colcăie o mizerie de nedescris amestecată cel mai probabil cu tot felul de viruși. În unele grupuri încă se mai află câte o chiuvetă și un WC. Altele nu le mai au nici pe acestea. Sunt puse pe jos niște găleți sau lighene. Acolo locuitorii întregului palier urinează sau își lasă materiile fecale.

”Uite unde face copiii, la căldare. Unde e grupul sanitar? Șobolani cât mâțele sunt aici, ei ne cer să plătim dar pentru ce să plătim? În găleata aia ne facem nevoile, nu vă păcălesc. Ce să plătesc? Grup sanitar, nu, apă caldă nu, de opt ani nu avem budă. Aici budă nu a fost niciodată” – locatară din Parcul Tineretului.

O alta intră și ea în discuție. Vocile oamenilor care stau în condițiile mizerabile se unesc și se acoperă una pe cealaltă. Fiecare vrea să arate în ce condiții își duce traiul de zi cu zi.

”12 șobolani am scos din casă, mă știe tot tronsonul acesta. Știți cum fug șobolanii pe aici? Ți-e și frică să deschizi ușa” – spune o altă femeie.

Oamenii sau unii dintre ei sunt disperați. Li se transmite că ar putea avea loc o igienizare masivă în blocul lor însă condiția este ca lucrările ce ar urma să fie făcute, să fie ulterior păstrate, să nu se ajungă la gradul de deteriorare actual.

Recunosc și ei că mulți dintre ceilalți locatari sunt certați cu civilizația și că de multe ori izbucnesc scandaluri tocmai pe considerentul că nu este menținută curățenia. O doamnă șterge cu un mop și dezinfectant jegul de pe jos. Povestește că nu de puține ori a strâns și rahatul vecinilor ei de pe scară.

Administratorul blocurilor este conștient și el că până la urmă vina aparține în procent extrem de mare tot oamenilor care locuiesc acolo.

”După câte am înțeles, ei au vrut să întrerupă apa pentru un anumit timp pentru înlocuirea instalației sanitare. Eu nu am cunoștință de așa ceva, am auzit că se vor reabilita câteva băi dar nu pot spune exact câte și când. Au ieșit locatarii afară, au început să facă gălăgie să nu se întrerupă apa. Și așa sunt cazuri de hepatită aici, vă dați seama, dacă se întrerupe apa chiar devenea un adevărat focar de infecție aici” – Manix Dibu,  administratorul blocurilor.

Din aceste locuri care sunt aproape imposibil de descris în cuvinte a pornit focarul de hepatită. Și există toate premizele izbucnirii unei epidemii având în vedere mizeria care parcă respiră din pereții blocului. Și șobolanii. Și câinii care mișună pe holuri. Și mormanele de gunoaie care sunt aruncate peste tot.

 

Loading...
Domnilor de la Locativa si administratia municipiului ! Fiecare familie sa aduca spatiile de locuit la starea momentului repartizarii si apoi sa se discute alte probleme sociale cu ele. Pentru ca aveau datoria legala sa le intretina permanent si sa nu le lase in stare de degradare. Acum ar trebui ca institutiile abilitate sa le intocmeasca tuturor dosare pentru distrugere din culpa dar si pentru zadarnicirea combaterii bolilor ( art 361 din Noul Cod Penal ) iar judecatorul , in cazul ca aceste familii nu restabilesc situatia de fapt normala, sa emita un ordin de izolare a acestora pana la remedierea deficientelor. Altfel nu veti reusi niciodata sa rezolvati problema tiganilor incapatanati si care cer mai multe drepturi decat le au majoritarii. Si nu mai tolerati la infinit incalcarile normelor morale si legale ale acestor comunitari certati cu lumea inconjuratoare ! Aplicati legea pentru ca neaplicarea ei iata unde a dus .
1 septembrie 2016, 12:57
Niște paraziți care distrug tot ce le oferă statul, prea mărinimos cu ei, dar intransigent cu cetațenii corecți și civilizați. Cum își aștern, așa să doarmă!
22 august 2016, 13:02
Buna eu acuma caut sa cumpar o locuinta la botosani,am gasit un apartament in apropierea parcului tineretului si nu inteleg care este motivul ca se vinde asa eftin,poate cineva sa mi zica va rog,nu sunt din botosani si nu prea cunosc va multumesc
4 august 2016, 00:26
Incep acest comentariu prin a spune ca locatarii sunt singurii vinovati.eu am locuit prin apropiere si chiar a fost facut acolo curatenie...le au facut si parculet acolo si a doua zi era vandut tot.si in parc au fost puse tobogane,leagane si tot ei le au stricat.va ganditi la ei dar la noi care trebuie sa ii suportam nu?RUSINE!!!
6 martie 2016, 22:31
mai romanilor curati care sunteti nu uitati ca an acele blocuri sun jumate romani si ei sun cei mai mizerabil veniti si vedeti si numai radeti ca asa sunteti si vioi vazuti an alta tara ca mizerabil cand va urcati antrun autobuz an strainatate se tin de nasa asaca nu mai fiti asa domni voi aci va dati curati an romania daca ati trecut granita sunteti si jegosi si prosti si homo va transformati an orce si nu uitati un lucru ca ti gani au inventat smecheriia mai prapaditilor
6 martie 2016, 07:07
E LOCUL PERFECT PENTRU ROTUNDU. II PLATESC EU CHIRIA
2 martie 2016, 17:49
Următorul focar de infecție este "centrul vechi"
1 martie 2016, 16:09
sa vina flutur sa le faca curat cum sa-i lase asa? saracii oameni! cum adica sa le renoveze locuinta si sa-i lase pe ei sa intretina? ce nesimtire! trotil cum zicea domnu gigi si mutati toti in camp la corturi nu locuinte modulare, sa nu aiba ce sa vanda
1 martie 2016, 13:47
Igenizarea rapida si eficienta a celor doua blocuri,se poate face,scotand locatarii afara si punand,cate 100Kg de trotil la fiecare bloc si apoi molozul carat la groapa de gunoi.Acei locatari care au venit de prin tot judetul sa se faca oraseni,sa mearga acolo de unde au venit.
1 martie 2016, 11:55
În centru la mâncat semințe și urlat sunt permanent zi și noapte da la pus mana pe cârpe și apa sa-si spele jegul na-u timp.in curând și centru va fi la fel dacă nu se face nimic cu acești indivizi certați cu legea .îi tine primăria pe chirii de 40ron Cum e posibil și tot primăria sa le repare țevile sa le facă curățenie și multe altele .restul cetățenilor botoșăneni care muncesc plătesc taxe și impozite Cum e posibil dl primar sa acceptați așa ceva?
28 februarie 2016, 17:59
Eu personal, dacă primarii ii mai favorizează cu ceva , ies in strada, fac greva! Pe mine primăria nu m a ajutat cu nimic , bă mai mult o funcționara de acolo mi a spus franc: nu are cum sa ma ajute pentru ca nu fac parte dinte o categorie minoritara!!!!!
25 februarie 2016, 20:39
De ce sa platim noi pentru cineva ce a distruns totul dupa ce sau renovat acele 2 blocuri , dac se va face at trebui so faceti din bani dumneavoastra domnilor nu din bani contribuabilor , daca asa au trait in miziere sa-si duca crucea nu stiu sa pastreze sa faca curat . Cu se sunt mai presus de noi contribuabile acesti paraziti care asteapta sa primeasca moca :caldura ,curent ,apa , mancare daca nu contribue cu nimic si pe deasupra mai au si pretenti doar sunt minoritari. La munca sasi faca fiecare curatenie noua ne repara primaria instalatia sanitara ne igenizeaza subsolu sau scara blocului . Daca o faceti e considerat ca si campanier lectorala si ar trebui ca DNA sa se sesizeze pentru ca aruncati cu bani contribuabilor intro minoritate parazita.
24 februarie 2016, 13:20
Dar nouă ăstora majoritari când ne-a făcut primăria curat in casă, scară bloc, subsol etc?
24 februarie 2016, 06:36
Stiu si eu de situatia celor 2 din Parcul Tineretului...Fata incearca sa se angajeze..a si lucrat 2 ani in Iasi cat timp a facut scoala.l a luat si pe fratele ei cu ea..a renuntat la aproape tot .s _a intors in Botosani , continua sa aiba grija de fratele ei..dar sunt in situatia de a fi evacuati...cred ca de Termica si Modern Calor...Stiu de la fata ca a depus mai multe cereri la primarie dar i s_a spus ca nu e de competenta lor sa ajute aceasta familie...Primaria si Locativa trebuie sa investeasca unde au mai multe voturi...
24 februarie 2016, 00:01
Vine vara, la cort, la Pacea !!!!
23 februarie 2016, 21:09
Acum cativa ani s a facut o igienizare si au schimbat tot..chiuvete,wc,termopane ..dar dupa cateva zile stimabilele persone devavorizate au vandut tot...Pacat ca consiulul judetian si primaria incestesc bani in ajutorul acestor persoane..sunt persoane care chiar au nevoie..Exemplu fiind 2 frati care locuiesc in Parcul Tineretului...parintii au murit, fratele este handicapat iar sora lui a facut facultate, master..sunt in situatia de a fi evacuati deoarece au datorii la intretinere..au trebuit sa immormanteze atat bunicii cat si parintii..platesc cat pot dar nu suficient ..o sa ajunga in strada in cel mai scurt timp. Dar din pacate ei nu apartin ,,categoriei defavorizate,, protejate atat de mult de primarie si alte institutii ale statului.Asta e opinia stimabilului primar ..care in repetate randuri a refuzat sa ii ajute pe acesti copii pentru simplu motiv ca ..sunt respectuosi, au invatat , nu cersesc ect..Vin alegerile si voturile 800 persoane care au aratat ce inseamna spiritul civic,,in articolul de fata e mentionat si cum ..conteaza mai mult decat voturile a 2 persoane...BALANTA NU SE ECHILIBREAZA CU ALEGERILE CE VIN...RUSINE
23 februarie 2016, 18:24
Da domnilor jurnalisti, asa stau lucrurile, dar reportajul ar numai cap, fara final, ca sa se vada si cine se face vinovat de aceasta stare de lucruri. Pai asa se face jurnalistica la noi in judetul Botosani ?! Cum noi, majoritarii ne ajutam prin colectarea de fonduri, contrinutie cu materiale de constructii ori cu echipe de constructii etc, asa si minoritarii pot gasi multiple cai de a trai in conditii umane. Dar daca minoritarii sunt expusi numai distrugerilor, nepasarii, neglijentei, pe sprijinul administratiei locale care aloca fonduri din contributia tuturor semenilor, ne facem vinovati doar noi majoritarii si admnistratia ?! De ce la majoritatea minoritarilor le lipseste bunul simt, moralitatea, onestitatea si demnitatea ?! De ce liderii lor ori care se erijeaza in lideri, nu fac educatie cu ei ?! E mai bine sa stea pe centru , in locurile aglomearate, unde ironizeaza, sfideaza si jecmanesc minoritarii decat sa cerseasca materialele de constructie necesare si sa repare spatiile acordate de stat ?! Cine seface vinovat ca nu le place moralitatea, munca, ordinea, legea si disciplina ?! Si asa mai departe. Aceste elemente trebuia sa contina reportajul pentru a avea , cat de cat, cap si coada !
23 februarie 2016, 18:03
Pai acum cativa ani primaria a renovat blocurile,au avut chiuvete si wc noi..plus termopane..dupa cateva zile au iesit cu ele la vanzare.Unor oameni care intradevar au nevoie ,stimabilul primar Portariuc si institutia care o conduce li se refuza orice forma de ajutor...doi frati care locuiesc in Parcul Tineretului..fata a terminat facultate si master, baia e handicapat,parintii au murit..sunt in situatia de a fi evacuati..etc.Dar nu sunt decat niste persoane civilizate,respectuase..nu cerses ,au invatat ...caurmare nu apartin ,,categoriei defavorizate,,..categorie protejata. de municipalitatea botosanena...Cat mai multe voturi in campanie...rusine
23 februarie 2016, 18:03
D-lor de ce nu dati poze cand au intrat in posesia acestor Locuinte - se vede ca nu au fost ingrijite de locatari .Au platite impozitele aferente ?hai sa o lasam mai usor - cu aceste specimene - neglijente , fata de tot ce ii inconjoara .
23 februarie 2016, 17:35
Da domnilor jurnalisti, asa stau lucrurile, dar reportajul ar numai cap, fara final, ca sa se vada si cine se face vinovat de aceasta stare de lucruri. Pai asa se face jurnalistica la noi in judetul Botosani ?! Cum noi, majoritarii ne ajutam prin colectarea de fonduri, contrinutie cu materiale de constructii ori cu echipe de constructii etc, asa si minoritarii pot gasi multiple cai de a trai in conditii umane. Dar daca minoritarii sunt expusi numai distrugerilor, nepasarii, neglijentei, pe sprijinul administratiei locale care aloca fonduri din contributia tuturor semenilor, ne facem vinovati doar noi majoritarii si admnistratia ?! De ce la majoritatea minoritarilor le lipseste bunul simt, moralitatea, onestitatea si demnitatea ?! De ce liderii lor ori care se erijeaza in lideri, nu fac educatie cu ei ?! E mai bine sa stea pe centru , in locurile aglomearate, unde ironizeaza, sfideaza si jecmanesc minoritarii decat sa cerseasca materialele de constructie necesare si sa repare spatiile acordate de stat ?! Cine seface vinovat ca nu le place moralitatea, munca, ordinea, legea si disciplina ?! Si asa mai departe. Aceste elemente trebuia sa contina reportajul pentru a avea , cat de cat, cap si coada !
23 februarie 2016, 17:35
sant tt
23 februarie 2016, 16:42
Cea mai jegoasa natie care exista pe pamant.
23 februarie 2016, 16:25
Loading...
Sondaj
Când va fi inaugurat Parcul de Agrement Cornișa?
2018
2019
În apropierea viitoarelor alegeri locale
Niciodată
Nu știu / nu mă interesează
Declaraţia zilei
„Este un nivel de avarie care implică oprirea obligatorie generală pentru că riscăm să intre aerul pe coloană. În momentul în care intră aerul pe coloanele de aducţiune este o chestiune mai gravă decât o oprire generală de ...
Curs valutar
acum 2 zile
EUR
Euro
4.5975 lei
USD
Dolarul SUA
3.8945 lei
CHF
Francul elveţian
3.9646 lei
GBP
Lira sterlină
5.1203 lei
JPY
100 de yeni japonezi
3.4365 lei
XAU
Gramul de aur
160.3963 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2242 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.4922 lei
AUD
Dolarul Australian
3.0552 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.1140 lei
CZK
Coroana Cehească
0.1788 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6176 lei
Vremea
astăzi
Botosani
10 o C
Dorohoi
10 o C
Bucecea
10 o C
Darabani
o C
Saveni
o C
Ştefăneşti
10 o C
Horoscop
astăzi
web site traffic statistics
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2017 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.