Știrea zilei
Femeia care i-a dat cu papucul în cap primarului evacuată din locuință – GALERIE FOTO

Totul s-a desfășurat într-o liniște aproape mormântală sub privirile vecinilor care aproape că nici nu-și doreau să-și imagineze tabloul în care, ei să fie cei cu mobila scoasă în fața blocului. Ba chiar una dintre locatare se apucase să măture mizeria de pe casa scării.

Procesul verbal de evacuare a fost încheiat pentru o locuință din incinta Căminului Textila, după o sentință definitivă și executorie dată de instanța de judecată.

Imobil populat cu precădere de oameni care fie trăiesc din ajutoare sociale, fie muncesc și câștigă puțin dar au o sumedenie de guri de hrănit.

 

Ceea ce îi unește pe acești oameni care conviețuiesc împreună în același bloc sunt datoriile care se rostogolesc de la lună la lună și ajung la sume colosale spre a mai fi returnate de chiriași.

Săptămâna aceasta, pentru că nu și-a plătit restanțele a fost evacuată Georgeta G., o femeie de 60 de ani care toată viața ei a trăit în locuințe sociale administrate de SC Locativa SA.

 

16 ani de zile și i-a petrecut în Parcul Tineretului.

Și de acolo a plecat tot din cauza datoriilor.

 

I-a fost repartizată o altă locuință la Căminul Textila unde adunase datorii de 11.000 de lei aproximativ, la plata chiriei, la serviciul de apă și canalizare dar și la asociație. Știa că va fi evacuată și a plecat la țară.

Și-a strâns lucrurile și a lăsat doar ce nu mai avea trebuință, astfel că muncitorii de la Locativa nu au avut o misiune grea în a-i dezasambla mobila.

 

La acțiunea de evacuare au participat membrii Biroului de Executori Judecătorești ai Sânzianei Secrieru, echipaje de jandarmi și juristul de la Locativa, Cezar Nicuță, împreună cu administratorul imobilului.

Georgeta G. va porni probabil o nouă vânătoare la Primărie pentru a primi altă locuință socială. Când a plecat din Parcul Tineretului, ar fi intrat în audiență la primarul de atunci. Nemulțumită de faptul că a primit un răspuns negativ și-a scos papucul și i l-a aruncat în cap primarului. ”Legenda” circulă și în ziua de astăzi printre chiriașii de la Textila care se feresc să-i intre ”în gură” femeii.

Loading...
Soție scoasă în cătușe din casa conjugală de soțul care a evacuat-o cu executorul – GALERIE FOTO & VIDEO

 

Hai că nu-i chiar rău peste tot: Primele doamne ale judeţului, în topul afacerilor cu hoteluri; aproape un milion de euro într-un an

Uite că nu merge chiar totul prost în judeţul acesta! Mai există şi afaceri din care se fac bani. Cum ar fi hotelurile… administrate de soţiile unor politicieni.

O nouă LOVITURĂ pentru Cornișa, oamenii cheie din proiect scoși pe tușă

Proiectul privitor la parcul de agrement Cornișa pare să fie în continuare o poveste nefericită fără final. Botoșănenii exaltați la începuturi de ideea unei astfel de investiții la Botoșani au intrat într-o hibernare îndoielnică privitoare la șansele de reușită ale acestui parc.

După 13 ANI de zile, prima adopție internațională care a avut loc la Botoșani

Anul 2004 a fost cel în care, din varii motive, au fost stopate adopțiile internaționale în țara noastră și implicit la Botoșani. În acel an au fost finalizate exclusiv acele adopții care se aflau pe rolul instanțelor de judecată.

“Suleymanul fructelor” şi-a bătut joc de Fisc, insolvenţă cu datorii de aproape 6 milioane de lei

Ceea ce probabil că nici un român nu ar îndrăzni să facă într-un stat precum Turcia, şi-a permis însă să pună în practică un cetăţean turc la Botoşani, Suceava şi Iaşi. A făcut, cel puţin oficial, afaceri cu legume şi fructe şi a lăsat datorii de 5,9 milioane de lei.

Deputat din Botoșani, intervenție la un ministru cu fata moartă în cursa ilegală de mașini

Un parlamentar botoșănean vine în sprijinul familiei Dănăilă din Darabani ai cărei copii au fost implicați anul trecut într-un accident rutier. Fiica lor Anda a decedat, iar Șerban a rămas cu sechele pe viață.

UNICAT după revoluţie! Biletele pentru spectacolul de Crăciun cu două super voci româneşti s-au terminat cu două luni înainte - VIDEO & FOTOGALERIE

Este probabil pentru prima oară după revoluţie când organizatorii unui spectacol dedicat sărbătorilor de iarnă reuşesc să vândă toate biletele încă de pe la jumătatea lunii octombrie.

Poate cel mai hulit afacerist botoşănean a ajuns la „sapă de lemn”: Executorii i-au scos casa la vânzare, firma e în faliment

Au trecut vremurile în care mai toţi şoferii din Botoşani îi ştiau de frică. Fiindcă sute sau poate chiar mii au fost nevoiţi să scoată bani din buzunar. Acum lucrurile s-au inversat şi el este cel care trebuie să plătească. Şi nu puţin.  

Poveste de dragoste terminată tragic: fosta soție a refuzat să cheltuiască bani ca să-și repatrieze ex-partenerul de viață mort în străinătate

Patru botoșăneni și-au pierdut viețile în cursul acestui an în alte țări. Printre ei, un bărbat care a săvârșit fapte grave pe teritoriul altui stat și care a fost încarcerat acolo.

Cea mai frumoasă voleibalistă din România are 17 ani și este din Botoșani – FOTOGALERIE

Este extrem de dificil să faci un top al celor mai frumoase voleibaliste din România, în condiţiile în care sportul cu mingea la fileu este plin de fete sexi şi atrăgătoare.

Loading...
Toamna se numără bobocii: LaLa Land, lacrimi și multe strigăte pentru bobocii de la Eminescu: VIDEO & GALERIE FOTO

Casa de Cultură a Sindicatelor a găzduit sâmbătă seară Balul Bobocilor al Colegiului Național „Mihai Eminescu”.

Un celebru brand internaţional de articole sportive refuzat de Uvertura Mall într-o afacere care trece graniţa Botoşanilor

Mall-ul botoşănean a pierdut unul dintre cei mai mari retaileri de articole sportive în urma diferendelor dintre societatea care îl administrează şi administratorul judiciar. Cel puţin asta reiese dintr-un punct de vedere publicat de SC Uvertura City Mall SRL în Buletinul Procedurilor de Insolvenţă (BPI).

Doi botoşăneni au făcut cursa vieţii pe două roţi prin zone de conflict: au dormit pe un pod păzit cu mitraliere, au riscat arestul şi au avut parte de-o explozie în miez de noapte – GALERIE FOTO

Au dormit pe poduri, pe câmpuri, prin pensiuni, au traversat zone de conflict, s-au ales cu ameninţări şi oameni înarmaţi prin apropiere, dar nu au renunţat şi nici nu s-au gândit măcar un moment să o facă. Fiindcă a fost cursa vieţii lor.

Militarii, câți au mai rămas ei, sărbătoriți în centrul orașului cu tot felul de șefi și obișnuita defilare: Oameni buni, să trăiți!GALERIE FOTO & VIDEO

An de an ziua de 25 octombrie este dedicată Armatei Române. Și ostașilor care au murit pentru libertatea de care ne bucurăm noi astăzi. Pe 25 octombrie 1944, ultimele ținuturi aflate sub ocupație străină deveneau libere, istoria aducându-ne aminte de celebra bătălie de la Carei.

FENOMENAL: Botoşănenii au consumat trei zile apă dintr-o groapă: Nici nu ştiu ce adâncime are

Săptămâna trecută, în ziua în care peste 100.000 de oameni au rămas fără apă, primul reprezentant al Guvernului în Botoşani l-a convocat la o şedinţă fulger pe şeful societăţii de apă şi canalizare.

Cea mai tare secretară de partid, într-un an a învârtit 56 de milioane de euro

Topul Judeţean al Firmelor întocmit de Camera de Comerţ, Industrie şi Agricultură (CCIA) consfinţeşte revenirea industriei confecţiilor în prim planul economiei botoşănene.

Geantă plină cu acte, carduri bancare și bani FURATĂ din sediul păzit al Primăriei Botoșani

Situație mai puțin obișnuită în sediul central al Primăriei municipiului reședință de județ. O funcționară a fost prădată de bunurile personale, în timpul programului de lucru.

Balul marilor afaceriști s-a spart rapid la o țigară, în lux și opulență - VIDEO & GALERIE FOTO

Începută cu un moment de reculegere în memoria fostului președinte Dorin Floareș, festivitatea de premiere a celor mai performante companii botoșănene în 2016 a continuat la fel de sobru.

104.853 de lei pe lună, Mihai Țurcanu - cel mai bine plătit bugetar din istoria județului

Uitaţi-i pe şoferii de la Consiliul Judeţean cu salarii de peste 3.000 de lei. Uitaţi-i şi pe şefii CJ care primesc peste 10.000 de lei. Uitaţi şi de parlamentarii cu lefuri care trec de 13.000 de lei.

Fostul prim-procuror de la Botoșani, actor principal în bătălia uriașă pe DNA: Această procedură nu am întâlnit-o în 19 ani de magistratură

Un procuror care a lucrat timp de nouă ani la Botoșani este actor principal în bătălia care se dă de câteva săptămâni în Justiție pe seama Direcției Naționale Anticorupție.

3.054 de lei un şofer, peste 3.000 de lei și un electrician – NOILE SALARII de la Consiliul Judeţean

Consiliul Judeţean Botoşani a făcut publice salariile de bază pentru funcţionarii şi personalul contractual din cadrul familiei ocupaţionale „Administraţie” din aparatul propriu de specialitate.

de ce nu i-ai platit tu datoriile femeii? daca stii o metoda de a ne folosi de apa, curent, termoficare, gaze, apartamente, fara obligatia ”nazista” de a le plati, poate o dezvalui, ca sa stim si noi si femeia cum sa procedam pe viitor? si, ca sa dovedesti ca nu esti ”nazist” (nu faci nazuri!), te poti prezenta dupa prima ninsoare la intrarea in caminul textila, la ora 8 dimineata, cu prietena ta, lopata, voluntari?
28 decembrie 2016, 06:26
Băi manivelă! Să nu mori până nu ai să ajungi și tu pe drumuri. Nazistule! Muncești tu de te rupi în fund. Ce bucurie pe unii retardați mintal că un om este evacuat din casă. Acest punct din lege care cere evacuarea unui om din locuință este instigare la crimă și este de inspirație nazistă. Cu așa conducători așa legi.
25 decembrie 2016, 11:47
Cum poti evacua o persoana de 60 de ani care nu are din ce trai? In loc sa-i oferi un sprijin social sa-si duca viata pana la capat, ii bagati in pamant pe acesti oameni. Va mai intrebati de ce pleaca tinerii peste hotare! Pleaca datorita posibilitatilor de a munci pe un salar decent, posibilitatea de a trai si nu a supravietui, pleaca din cauza guvernului mafiot care fura 40% din PIB iar batranii nostri sunt scosi in strada. Bravo neamule care ne-am aparat pamanturile trecand prin foc si sabie, bravo oameni care stati in case si va multumiti cu nimic iar politicienii duc viata de lux..bravo!
29 noiembrie 2016, 22:55
Articol executat de ,, ziariști made BT,,, una spune in titlu, alta in articol. Citește pintre rânduri de vrei să ințelegi ceva .
21 august 2016, 00:40
Bravo d-le primar ... asa trebuie facut cu toti cei care indeplinesc aceleasi conditii...sper sa nu va opriti aici si sa continuati!!! La munca cu ei,sa se incadreze in societate prin munca nu prin ajutor social , iar daca nu au unde sa doarma sa plateasca chirie , ca si eu platesc si traiesc destul de bine!
20 august 2016, 12:41
N-am inteles ce legatura are stirea din titlul articolului cu evacuarea . A evacuat-o pentru ca l-a lovit pe primar sau ca a acumulat datorii peste posibilitatea ei de a le mai achita ?!
20 august 2016, 11:15
Loading...
Sondaj
Credeți că ”revoluția fiscală” a Guvernului va aduce lucruri bune pentru Botoșani și România?
Da
Nu
Nu știu / nu mă interesează
Declaraţia zilei
 ”Din cele patru locuri unde au fost înscriși câte doi o persoană a fost absentă, o persoană a fost descalificată pentru că are garaj. Într-un caz două doamne licitat până la 440 lei pe loc în zona Calea Națională nr 7 ...
Curs valutar
astăzi
EUR
Euro
4.6400 lei
USD
Dolarul SUA
3.9322 lei
CHF
Francul elveţian
3.9662 lei
GBP
Lira sterlină
5.2076 lei
JPY
100 de yeni japonezi
3.4928 lei
XAU
Gramul de aur
162.2804 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2236 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.4878 lei
AUD
Dolarul Australian
2.9665 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.0837 lei
CZK
Coroana Cehească
0.1815 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6235 lei
Vremea
astăzi
Botosani
o C
Dorohoi
o C
Bucecea
o C
Darabani
o C
Saveni
o C
Ştefăneşti
o C
Horoscop
astăzi
web site traffic statistics
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2017 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.