Știrea zilei
Fostul vice Țurcanu BLOCHEAZĂ meciul FC Botoșani – Dinamo: Vom interzice accesul echipei de fotbal

Hotărârea de Consiliu Local a fost adoptată pe data de 26 mai 2015 iar Botoșăneanul a scris la scurt timp despre lovitura financiară uriașă pe care au dat-o consilierii care au ridicat mâna atunci, în mare viteză. Ulterior, mai multe voci susțineau cu tărie că acest conflict este alimentat de presă iar HCL nu se aplică la Botoșani.

FC Botoșani somată de două ori să plătească chiria!!!

S-a dovedit că nu a fost așa și mai mult, s-a ajuns la punctul în care să se interzică meciul dintre FC Botoșani și Dinamo București. Conform hotărârii FC Botoșani este nevoită să achite un tarif de 6.645 de lei pe oră, ceea ce înseamnă că un meci ajunge să coste în jur de 26.580 de lei. Pentru a fi recunoscute noile tarife, Direcția de Servicii Publice, Sport și Agrement (DSPSA) prin Eugen Țurcanu, a încercat semnarea unui act adițional cu FC Botoșani, document care însă nu a fost acceptat de oficialii clubului.
Ca atare, același Eugen Țurcanu care a făcut și nota de fundamentare pe baza căreia s-au stabilit noile tarife, a emis deja mai multe facturi, atât pentru meciurile pe care FC Botoșani le-a disputat acasă cât și pentru antrenamente. Toate cumulate se ridică undeva la aproape 2 miliarde de lei vechi, mai exact 178.036 lei. Directorul DSPSA a făcut toate demersurile pentru recunoașterea acestor facturi însă când a văzut că nu are succes a trecut la măsuri extreme și anume la a interzice echipei să mai intre pe teren într-un meci oficial. Ba mai mult, Eugen Țurcanu ar fi încercat să împiedice antrenamentul efectuat de echipă vineri după amiază.

Împărțeală politică și pe fotbal, fiecare cu hotărârea lui

Șefii din Primărie au aflat despre acest conflict, iar viceprimarul Cosmin Andrei a arătat că s-a purtat o discuție cu directorul DSPSA în urma căreia, momentan, bomba a fost dezamorsată în sensul în care, echipa are voie să joace meciul cu Dinamo. Iar pentru viitor, au fost inițiate două proiecte de hotărâre, unul al lui Eugen Țurcanu prin care se propune reducerea tarifului, un altul al primarului prin care FC Botoșani să se folosească de teren în mod gratuit.
Avem ședință de CL pe data de 24 septembrie cu propunerea pentru a putea juca FC Botoșani în mod gratuit acasă, respectând HG, aici avem punctul de vedere al secretarului, dar în paralel avem și propunerea dlui Țurcanu cu reducerea de tarif. Oricare dintre aceste două hotărâri dacă va fi adoptată aduce o diminuare a costului pe care-l achită FC Botoșani. Bineînțeles că îmi doresc să treacă hotărârea cu gratuitatea pentru că și echipa trece prin momente grele și este una absolut legală. Acum știu că există reticența colegilor din PNL, dacă nu doresc să aprobe HCL cu gratuitatea să aprobe măcar ce dorește dl. Țurcanu, cu reducerea tarifelor”, spune Cosmin Andrei, viceprimarul municipiului Botoșani.
În privința celor aproape 2 miliarde pe care ar trebui să le plătească FC Botoșani, Cosmin Andrei spune că: ”Aceste facturi nu au fost recunoscute și asumate de către club, în acest sens am convocat această ședință luni la Primărie la care va veni dl. Țurcanu și oficialii clubului să încercăm să găsim o rezolvare a întregii situații și să vedem ce soluții găsim pentru această situație. Mie mi se pare o sumă destul de mare”.

Chiar îl rog să pună lacătul pe stadion, să mă las de fotbal

De cealaltă parte, finanțatorul FC Botoșani, Valeriu Iftime pare siderat de situația creată de Eugen Țurcanu.
”El este un conflict inventat, întreținut și poate va fi încheiat tot de acest personaj Țurcanu. Eu nu știu ce e acolo. Eu nu am nici o treabă. Este HG prin care aceste stadioane trebuie folosite gratuit. Dlui inventează o sumă colosală, noi nu am semnat contractul acesta și din când în când de la sine putere încearcă să pună lacătul pe stadion. Eu chiar îl rog să pună lacătul pe stadion ca să am și eu motiv să mă las de fotbal”, spune Valeriu Iftime.
Oficialul de la FC Botoșani a purtat o discuție și cu primarul Ovidiu Portariuc care a intervenit pentru ca echipa să nu fie pusă în situația penibilă de a nu putea intra pe stadion duminică seara.

Vă dați seama că el poate să aibă și stadionul lui??

Dincolo de această situație, Valeriu Iftime recunoaște amuzat că așteaptă să vadă care va fi chiria ce va fi percepută de exemplu la Teatrul Mihai Eminescu, unde investiția a fost cu mult mai mare decât la stadion.
”Asta ar însemna să pună și teatrul să plătească chirie după volumul investiției. Acum se pare că ne antrenăm acolo. Eu le-am spus, nu vă antrenați acolo, faceți conferință de presă, și arătați că dl. Țurcanu a înghițit cheile și nu dă drumul la stadion. Și noi o să ne antrenăm astăzi la Vorona sau în stradă și duminică nu jucăm meciul, asta e povestea dacă așa vrea Țurcanu?? El dacă a avut biroul în fața Primăriei singur – singurel, vă dați seama că el poate să aibă și stadionul lui? E simplu”, încheie Valeriu Iftime.
Reprezentanții FC Botoșani, ai Primăriei dar și Eugen Țurcanu ar urma să se întâlnească luni într-o ședință pentru a fi găsită o soluție pentru ieșirea din această situație unicat în România, în care o echipă de fotbal este pusă să achite o chirie colosală pentru a putea evolua pe teren propriu.
Gabriela ERDIC

Loading...
atentie vine DNA si te salta si pe tine pleaca jegule linga neamul tau taranoi imputit
16 octombrie 2015, 16:51
Cel mai prostalau on din Romania! Sper CA a list in calcul drumul sirienilor prin Europa.
19 septembrie 2015, 17:57
Societatea academica romanaGhid privind incompatibilitățile și conflictele de intereseConsilieri localiIncompatibilităţile pentru funcţia de consilier local sunt specificate în Legea 161/2003.Conform articolului 88, un consilier local nu poate fi în același timp:- consilier judeţean – incompatibilitatea intervine după validarea celui de-al doilea mandat;- primar ;- prefect sau subprefect;- funcţionar public sau angajat cu contract individual de muncă în aparatul propriu al consiliului local respectiv sau în aparatul propriu al consiliului judeţean ori al prefecturii din judeţul respectiv;-preşedinte, vicepreşedinte, director general, director, manager, asociat, administrator, membru al consiliului de administraţie sau cenzor la regiile autonome şi societăţile comerciale de interes local înfiinţate sau aflate sub autoritatea consiliului local ori a consiliului judeţean respectiv sau la regiile autonome şi societăţile comerciale de interes naţional care îşi au sediul sau care deţin filiale în unitatea administrativ-teritorială respectivă;-preşedinte sau de secretar al adunărilor generale ale acţionarilor sau asociaţilor la o societate comercială de interes local ori la o societate comercială de interes naţional care îşi are sediul sau care deţine filiale în unitatea administrativ-teritorială respectivă;-reprezentant al statului la o societate comercială care îşi are sediul ori care deţine filiale în unitatea administrativ-teritorială respectivă;-deputat sau senator;-ministru, secretar de stat, subsecretar de stat şi funcţiile asimilate acestora;-acţionar semnificativ la o societate comercială înfiinţată de consiliul local.
19 septembrie 2015, 16:13
Bou' baltii... In juma de an o sa schiaune ca vrea voturi pentru partidoi.
19 septembrie 2015, 14:49
acest eugen turcanu este un produs marcaFLUTUR si cred ca a si ramas singurul care mai spera inca la revenirea mafiotului de Flutur la primaria Botosani
19 septembrie 2015, 14:44
Stadionul nu este al lui Turcanu ci al botosanenillor. Daca echipa joaca in Liga 1 este o mandrie pentru noi si nu ar trebui sa punem bete in roate.Si problema asta cu serviciul asta al lui Turcanu. De cand trebuie sa se ocupe de stadion? Stadionul ar trebui dat in folosinta direct echipei (parca au actiuni si CL-UL) si sa plateasca primariei nu chirie dupa ureche impusa de Turcanu.
19 septembrie 2015, 13:59
Iartă-i Doamne! pe el şi pe cei de la MC, banii le-au luat mințile.
19 septembrie 2015, 11:14
Voi in loc sa ajutati ,incurcati fotbalul botosanean singura noastra mandrie.Noi platitorii de taxe si impozite vrem sa fim respectati de conducere care ne-a cam dat cu flit ,vrem antrenor si seriozitate la echipa ,sa joace gratuit atat timp cat stadionul este al municipalitatii si nu un sef de institutie face legea pe banii nostri
19 septembrie 2015, 11:11
Iarăși maimuțoiul de Țurcan. ..bai voi chiar nu sunteți conștienți ca stadionul este făcut cu impozite de la oameni și cu fonduri europene??? Turcanule nu mata ti-a lăsat moștenire !!!!
19 septembrie 2015, 10:53
Ba Eugene tu sa-ti respecti constinta ca saraca are de suferit mult dupa faptele tale pripite. Adevaru e ca FC-ul e mancatoare de ban public si rezultate ioc.
19 septembrie 2015, 10:29
Acesti mascarici vor sa desfiinteze echipa...oricum nu FCBT nu avea cum sa scape de la retrogradare, gratie ,,competentei,, lor. Amin.
19 septembrie 2015, 10:21
Loading...
Sondaj
Când va fi inaugurat Parcul de Agrement Cornișa?
2018
2019
În apropierea viitoarelor alegeri locale
Niciodată
Nu știu / nu mă interesează
Declaraţia zilei
„Este un nivel de avarie care implică oprirea obligatorie generală pentru că riscăm să intre aerul pe coloană. În momentul în care intră aerul pe coloanele de aducţiune este o chestiune mai gravă decât o oprire generală de ...
Curs valutar
astăzi
EUR
Euro
4.5975 lei
USD
Dolarul SUA
3.8945 lei
CHF
Francul elveţian
3.9646 lei
GBP
Lira sterlină
5.1203 lei
JPY
100 de yeni japonezi
3.4365 lei
XAU
Gramul de aur
160.3963 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2242 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.4922 lei
AUD
Dolarul Australian
3.0552 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.1140 lei
CZK
Coroana Cehească
0.1788 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6176 lei
Vremea
astăzi
Botosani
26.4 o C
Dorohoi
20 o C
Bucecea
26.4 o C
Darabani
o C
Saveni
o C
Ştefăneşti
20 o C
Horoscop
astăzi
web site traffic statistics
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2017 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.