)
missgrey.ro
Știrea zilei
Huzureală pe bani grei la stat, paznicul și femeia de serviciu ajung să câștige cât doi oameni la privat – SALARIILE

Cineva definea familia tradițională din România ca fiind cea în care măcar unul dintre părinți, dacă nu ambii, să lucreze la stat, cu salariul acordat la timp și program lejer în care să nu facă mai nimic.

Și dacă au existat câțiva ani în care bugetarii erau chiar o categorie neinvidiată de cei de la privat iată că lucrurile se schimbă din nou.

 

Mult trâmbițata lege a salarizării unitare a adus cu sine salarii consistente pentru bugetărime, de la șeful de instituție până la paznic.

 

Toți, plătiți regește.

 

La Primăria Botoșani de exemplu, salariile au fost creionate după o serie de consultări care au avut loc între sindicat și șefii compartimentelor de specialitate.

 

Un lucru este cert, primarul va avea cea mai mare leafă, urmat mai apoi de cei doi viceprimari. Nimeni nu va depăși salariile celor doi viceprimari.

 

Iar consilierii locali urmează să stabilească mâine, în ședința ordinară următoarele salarii:

 

Secretar – 9.570 lei

Arhitect șef – 9.425 lei

Director executiv – 8.878 lei

Șef serviciu – 7.323 lei

Șef birou – 7.047

 

Consilier juridic superior – 5.814 lei

Consilier principal – 4.298 lei

Consilier asistent – 3.178 lei

Consilier debutant – 2.712 lei

 

Referent de specialitate superior – 3.647 lei

Referent principal – 2.494 lei

Referent asistent – 2.241 lei

Referent debutant – 2.097 lei

 

În cazul personalului contractual:

 

Director – 7.323 lei

Șef serviciu – 6.656 lei

Șef birou – 6.409 lei

 

Inspector de spcialitate – 4.370 lei

Tehnician economist – 2.980 lei

Secretar superior 2.564 lei

Referent / arhivar – 2.889 lei

Magazioner – 2.708 lei

Paznic – 2.203 lei

Îngrijitor – 2.131 lei

Șofer – 2.784 lei

Muncitor calificat – 2.784 lei

Muncitor necalificat – 1.953 lei

 

Toate aceste salarii sunt de bază și nu au și sporurile de care beneficiază unii salariați de la Primăria Botoșani.

(Sursa foto - Dor de Botoșani)

 

download from google play download from apple store
Dezastrul e aproape: Declarația incendiară a Ralucăi Turcan despre PLATA pensiilor și a salariilor

 

Loading...
Cei de la privat au salarii mici doar pe statul de plată, restul se dă la plic fără să fie contabilizat, deoarece majoritatea privatilor lucrează doar 50% legal, restul se intituleaza evaziune fiscală (economia gri).
31 iulie 2017, 15:36
Tare mare nedreptate a facut marea ministru,ne am gîndit ca fiind din sistem o sa facă si salariile in functie de munca depusă nu de cum elogiezi primarul si cum il peștii. Rusine sai fie caci a ridicat prea mult salariul primăriilor si a vi celui,etc si a celor care chiar lucrează le a facut un salariu de mizerie.La primaria Dingeni de la cativa salariati care ii puteai numara pe degetele de la miini acum sa dublat sau chiar sa triplatiar majoritatea sint adusi din prieteni lui rotundu de la botosani si cam toti sint la programe .D.le prefect trimiteti un control la dingeni sa constate modul cum sa facut incadrarile si pentru ce!..?
31 iulie 2017, 12:34
E noaptea mintii la unii. Nu toti au terminat facultati de carton.Nu noi am cerut zilele libere asa multe...Sa fii sanatos sa castigi cat iti doresti si sa lucrezi unde iti doresti.Candva era placa ca cei buni cu facultati facute pe bune cu examene pe bune au plecat pe afara ca aici nu sunt apreciati. Te pomenesti ca tu esti unul din cei putini ramasi?Habar nu am cum e unde lucrezi tu dar hai sa vedem studiu de caz multinationale care au ceva treaba si cu plaiurile noastre. Lucrezi acolo macar de doua ori pe an training si team buiding care se traduce prin altceva decat motivul deplasarii (munca 20 % relaxare 80%), masina de servici, bonusuri, decontari pentru protocol (un fel de spaga mascata),asigurare, bani pentru relocare, etc.In cazul in care se lucreaza la patron si omul este baza (cum afirmi) se folosesc oamenii din subordine in scop personal (unii la constructii de case altii la comisioane acareturi si alte minunatii) sefu omului vorbeste cu alt sef si el vine relaxat la sedinte ca asa bine isi organizeaza treaba ca trebuie trase parghii ca la control normal ca nu iese TREABA, cu alte ocazii pe la sedinte se si bate cu pumnul in masa fara sa se stie ca vrem nu vrem dna-ul vegheaza asupra noastra a tuturor.Lasa-ma sa cred ca aceasta marire va responsabiliza pe unii si va inchide usi pentru altii care profitau de renumeratia mica a unor oameni din administratie.Deci viata in privat nu e chiar asa grea, vorbim de cei cu studii superioare, care stiu ceva in domeniul lor de activitate, nu vorbim aici de cei cu studii medii sau care au lucrat la firma lu mama sau lu tata.Cei de la stat sunt obligati sa is faca toate datele publice voi rulati cat vreti si cum vreti. Sunt avantaje si dezavantaje. Discutia de invrajbire e A IMPOTRIVA B cand de fapt noi toti platim taxe si doar C unii dau legile SI PROFITA.Restul e polemica si gargara ieftina.
30 iulie 2017, 23:21
acolo chiar este plin de viermi. S-au facut angajari in prostie, toti absolventii de spiru haret si-au gasit culcus.
30 iulie 2017, 21:47
Hai sa iti spun ceva ..cu asemenea salarii cu minivacante cu sambata si duminica liber (la privat e o singura zi pe sapt liber ) fara 1 mai liber fara 1iunie liber sau dublu platite ..mergem la stat ...si stii ceva ..avem valoare noi nu avem facultati facute. Spiru Haret noi avem facultati pe bune facute cu examene luate pe bune noi putem tine productia in mana putem conduce fara probleme un numar de 30 sau 40 persoane avem un spirit productiv practic constructiv demonstrat in 15 _20 ani de incercari de probleme de productie...si venim la stat ca salariile de la stat sunt acum foarte apropiate de ce ni se ofera noua...venim sa dormim si noi confortabil la stat sau sa fim productiv eventual sa creem plus valoare daca e cazul ..daca nu sa ne mai odihnim si noi ca prea ne am rupt oasele sa platim impozite si sa ingrasam pe cei de la stat
30 iulie 2017, 21:21
Ptr Deia - asemenea salarii sunt in putine institutii de stat. Grav este ca multi functionari din administratie au terminat facultatea la x si 0, chiar sefi si sunt platiti regeste din taxele si impozitele platite de toti cetatenii. Grav este ca dupa ora 12 multi functionari nu mai sunt in primarii.De ce va deranjeaza ca va sunt criticate salariile, vine cu contraargument, ce faceti zilnic in primarii.De CJ ce sa mai vorbim, in 2008 erau 40 de angajati, iar acum 200, fac o hartie cam 5 oameni, acesta este sistemul
30 iulie 2017, 18:07
nu toți bugetarii au primit asemenea salarii, doar cei din administrație au vrut dragii noștri parlamentari să i recompenseze ptr munca de la votare și ptr susținere. dureros este că sunt funcționari cu facultăți la x și o care sunt puși politic șefi, aceștia sunt șefii din administrație, o sleatca de împuțiți care habar nu au de ce sunt acolo
30 iulie 2017, 17:43
Dezamăgirea e mare. Lumea e plina de hateri. Unii in loc sa muncească ar omori vecinul sa ii ia capra. Da unii au avut salarii mizere si poate le vor mai avea sau nu. Ce nu inteleg unii e ca noi aducem plus valoare in general muncii altora. ELSACO VICTOR CONSTRUCT, ELECTROALFA, TEHNIC ASSIST etc cat din cifra de afaceri e cu statul si cat e in economia reală? Toți banii ăstia care vin la privat si unii se spetesc si altii au salarii de nabab la privat sunt pentru ca niste amarati muncesc fac documentatii si nu stau cu ochii pe ceas cand sa plece acasa. De fapt realitatea e cruda cei din afara nu mai țin economia in spate si in orasele mici si departe de vest si capitala daca statul nu face nimic muriti de foame voi ăstia care sunteti hateri. Cati frizeri, taximetristi, cucoane la butic de cartier, meșteri pe care ii chemi sa iti repare ceva prin casa, florarese i precupete, etc dau bon. Dar stiu voi toți plătiți taxe si impozite, noi nu facem nimic. De fapt platim ce suntem obligați in rest ne-a rămas meteahnă de inainte de 89, ne furăm căciulă singuri.Doamana erdic titlurile pompoase si mesaje tintite aduc vizualizări, comentarii si implicit bani dar oare chiar asa e la stat stai degeaba, ore sotia colegului dumneavoastra de site sta degeaba? Oare presa nu sta degeaba pe holurile instituției daca un viceprimar sau un primar nu are ce sa le dea la prima ora poate pică ceva, nu de alta dar e vara si e stiut ca e mai greu cu subiectele. Ar fi mai multe de spus dar m-ati dezamăgit prin modul hai sa spunem strengaresc in care prezentați situația.
30 iulie 2017, 17:28
Pt fct public....lasa boss ca ati dat in judecata institutiile si va ti recuperat banii si cibe nu va lasat sa veniti la privat sa ne luati locurile ?dar stiu nu aveti valoare voi nu puteti crea plus valoare pt ca sunteti puturosi si patronul va da imediat cu sutul in fun d ca sunteti neproductivi ..si invatati ca la stat cu munca putina minivacante si privitul la ceas fara ore suplimentare daca PRODUCTIA o cere ...si atunci hai fuguta la stat ..leafa merge noi cu drag muncim
30 iulie 2017, 16:41
Domnilor bugetari, știți cine va plătești???! Nuuuuuuu, nu statul, va plătim noi, contribuabilii, cei de care voi va bateți joc atunci când ajungem la mana voastră! Rușine să vă fie!!! Este doar o vorba, la voi rușinea e departeeeeeeeee;!!!
30 iulie 2017, 15:33
Pt Gogu..tu de ce nu te faci patron ca nu e greu ..dai salarii mari platesti toate taxele si daca mai poti traiesti si bine
30 iulie 2017, 14:31
Mai mare rusinea !!! Pe noi astiea din privat ne taxeaza fiscul la sange ca sa aiba cu ce majora salariul la pilosii de la buget.Tot romanul trebuie sa iasa in strada pentru salarii egale !! Daca tot se spune ca traim intr"un stat democratic atunci sa nu mai existe diferenta aceasta intre bugetar si privat.Pentru aceeasi functie sa se primeasca acelasi salariu si la stat si la privat!!Asa trebuia sa fie facuta LEGEA SALARIZARII UNITARE !!!
30 iulie 2017, 13:34
Si asta in conditiile in care in unele departamente/servicii activitatea desfasurata are iz de DNA, in buna parte. Exemplu : serviciul concesionari locuri de parcare
30 iulie 2017, 13:28
Cand salariile ne-au fost taiate atunci de ce nu reactiona nimeni ? Cand noi pierdeam datorita imprumuturilor la banci case sau alte proprietati de ce nu reactiona la fel nimeni? Si noi avem impozite la fel ca oricare altul din tara , si noi avem copii pe care ii trimitem la scoala , si noi avem rude plecate la munca in strainate pt un ban in plus. Cat despre plimbatul hartiilor ma abtin sa comentez. Nu stiu daca la privat salariile sunt atat de mici fiindca vad in presa patronii laudandu-se cu ce bani ii pleaca salariatul acasa.
30 iulie 2017, 12:59
Rusinos ceea ce se intampla. Cel putin la comune toata comuna munceste pentru salariile celor ce lucreaza in primarii.Impozitele si taxele sunt destul de mari ptr ca altfel nu sunt bani de salarii, de alte obiective ....ioc. Daca s-a da ceva de la buget s-a mai face ceva dar pe primari si consilieri ii doare in cot ca ei se umplu de bani . Consilierii iau 700 de roni pt o singura sedinta, la comune, sotiile lucreaza toate prin primarii si au salarii mari asa ca dragi romani grabiti-va si achitati taxele si impozitele sa nu sufere cei ce lucreaza in administratie.
30 iulie 2017, 12:59
Pt gogu..ia du te la privat gogule sa vezi cum se castiga nu vb din auzite ...libere putine fara minivacante ..iar un muncitor primeste in mana 1050 ron...si asta primeste facandu si datoria si PRODUCAND ceva avand PRODUCTIE nu plimband 3 hartii de ici colo si cu ochii pe ceas si pe sefi urmarind cand se finalizeaza programul
30 iulie 2017, 11:31
Ce articol mizerabil!! Pai fratilor salariile astea sunt in celelalte institutii de 10 ani. Tare bine ar fi daca v-ar bloca accesul in Primarie paznicii ca nu stiu daca ar mai avea ziarul vostru subiecte. Despre salariile de la CJ n-am vazut atata agitatie.
30 iulie 2017, 10:33
Se castiga bine la privat, numai ca patronii vor doar ei sa traiasca iar salariatii ii plateste la GRI
30 iulie 2017, 09:49
Loading...
Sondaj
Când va fi inaugurat Parcul de Agrement Cornișa?
2018
2019
În apropierea viitoarelor alegeri locale
Niciodată
Nu știu / nu mă interesează
Declaraţia zilei
„Cer să se facă locuri de fumat în fața Liceului Pedagogic și Elie Radu. Foarte multe chiștoace pe jos (pe bună dreptate, le dau dreptate fumătorilor – nu sunt coșuri de gunoi suficiente și cu loc special de aruncat țigara ...
Curs valutar
ieri
EUR
Euro
4.5802 lei
USD
Dolarul SUA
3.8939 lei
CHF
Francul elveţian
3.9868 lei
GBP
Lira sterlină
5.1608 lei
JPY
100 de yeni japonezi
3.4723 lei
XAU
Gramul de aur
161.4840 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2231 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.4882 lei
AUD
Dolarul Australian
3.0589 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.1070 lei
CZK
Coroana Cehească
0.1778 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6153 lei
Vremea
astăzi
Botosani
7.9 o C
Dorohoi
7.9 o C
Bucecea
7.9 o C
Darabani
o C
Saveni
o C
Ştefăneşti
11 o C
Horoscop
astăzi
web site traffic statistics
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2017 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.