Știrea zilei
PROPUNERE: Parcare supra și subterană cu panouri solare pentru încărcarea mașinilor electrice, patru benzi de mers pe Marchian – FOTOGALERIE

Ideea a plecat de altfel de la o serie de reclamații. Adică, cumva, de la cetățeni. Botoșănenii care locuiesc în cartierul Maxim Gorki au fost cei care s-au adresat Primăriei Botoșani pentru a se rezolva situația unui teren privat abandonat și neîngrijit pe care, mai nou, și-au făcut culcuș oamenii străzii.

Terenul ar putea fi achiziționat de Primărie, chiar și la prețul cerut de proprietar, mai ales că este poziționat în zonă centrală.

 

Iar ideile despre destinația pe care ar pute-o primi sunt multe și îndrăznețe și cochetează cu conceptul de ”smart city”, unul deja îmbrățișat de marile orașe.

 

Se poate și la noi, numai că trebuie un început.

 

Respectivul teren, cu o suprafață mărinimoasă de câteva mii de metri pătrați s-ar preta pentru construcția unei parcări pe mai multe nivele.

 

Probabil că următoarea întrebare este despre bani: De unde sumele necesare?

 

”Dacă vorbim de o investiție realizată pe fonduri locale, guvernamentale sau europene, putem asigura facilitarea acestei parcări cu prize pentru mașini electrice, care în viitor vor fi prezente și în viitor în Botoșani chiar dacă vorbim de un orizont mai îndepărtat de 10 – 20 de ani, acesta este viitorul. Al mașinilor electrice. Iar ținând cont de prioritatea pe care o au investițiile pentru reducerea gazelor cu efect de seră, a poluării, putem accesa fonduri europene pentru dotarea acestor parcări cu stații de alimentare pentru mașinile electrice”,

Cosmin Andrei, viceprimarul municipiului Botoșani

 

Cu o parcare disponibilă în apropiere, pe strada Marchian s-ar interzice parcarea și staționarea lângă bordură și astfel ar fi deschise circulației nu mai puțin de patru benzi.

 

Iar traficul decongesionat, cu sau fără deja celebrele ”cocoașe”.

 

Pentru că viitorul arată că probabil va fi din ce în ce mai rău, având în vedere ritmul trepidant în care sunt cumpărate mașini la Botoșani.

 

Iar asta în contrast cu străzile care au rămas neschimbate de zeci de ani de zile, fără a se adapta cerințelor contemporane.

 

Sumele necesare pentru achiziția respectivului teren sunt disponibile în conturile municipalității, fiindcă nu vorbim despre milioane de euro.

 

Nu lipsește decât o semnătură îndrăzneață și un proiect bine scris chiar pe partea de regenerare urbană, una dintre axele care este la un pas de deschidere și care ar putea asigura orașului finanțare europeană.

Loading...
Locuri de parcare pe alese la Botoșani – CÂND are loc licitația

 

DESCARCĂ APLICAȚIA BOTOȘĂNEANUL PENTRU MOBIL:

download from google play download from apple store
Hai că nu-i chiar rău peste tot: Primele doamne ale judeţului, în topul afacerilor cu hoteluri; aproape un milion de euro într-un an

Uite că nu merge chiar totul prost în judeţul acesta! Mai există şi afaceri din care se fac bani. Cum ar fi hotelurile… administrate de soţiile unor politicieni.

O nouă LOVITURĂ pentru Cornișa, oamenii cheie din proiect scoși pe tușă

Proiectul privitor la parcul de agrement Cornișa pare să fie în continuare o poveste nefericită fără final. Botoșănenii exaltați la începuturi de ideea unei astfel de investiții la Botoșani au intrat într-o hibernare îndoielnică privitoare la șansele de reușită ale acestui parc.

După 13 ANI de zile, prima adopție internațională care a avut loc la Botoșani

Anul 2004 a fost cel în care, din varii motive, au fost stopate adopțiile internaționale în țara noastră și implicit la Botoșani. În acel an au fost finalizate exclusiv acele adopții care se aflau pe rolul instanțelor de judecată.

“Suleymanul fructelor” şi-a bătut joc de Fisc, insolvenţă cu datorii de aproape 6 milioane de lei

Ceea ce probabil că nici un român nu ar îndrăzni să facă într-un stat precum Turcia, şi-a permis însă să pună în practică un cetăţean turc la Botoşani, Suceava şi Iaşi. A făcut, cel puţin oficial, afaceri cu legume şi fructe şi a lăsat datorii de 5,9 milioane de lei.

Deputat din Botoșani, intervenție la un ministru cu fata moartă în cursa ilegală de mașini

Un parlamentar botoșănean vine în sprijinul familiei Dănăilă din Darabani ai cărei copii au fost implicați anul trecut într-un accident rutier. Fiica lor Anda a decedat, iar Șerban a rămas cu sechele pe viață.

UNICAT după revoluţie! Biletele pentru spectacolul de Crăciun cu două super voci româneşti s-au terminat cu două luni înainte - VIDEO & FOTOGALERIE

Este probabil pentru prima oară după revoluţie când organizatorii unui spectacol dedicat sărbătorilor de iarnă reuşesc să vândă toate biletele încă de pe la jumătatea lunii octombrie.

Poate cel mai hulit afacerist botoşănean a ajuns la „sapă de lemn”: Executorii i-au scos casa la vânzare, firma e în faliment

Au trecut vremurile în care mai toţi şoferii din Botoşani îi ştiau de frică. Fiindcă sute sau poate chiar mii au fost nevoiţi să scoată bani din buzunar. Acum lucrurile s-au inversat şi el este cel care trebuie să plătească. Şi nu puţin.  

Poveste de dragoste terminată tragic: fosta soție a refuzat să cheltuiască bani ca să-și repatrieze ex-partenerul de viață mort în străinătate

Patru botoșăneni și-au pierdut viețile în cursul acestui an în alte țări. Printre ei, un bărbat care a săvârșit fapte grave pe teritoriul altui stat și care a fost încarcerat acolo.

Cea mai frumoasă voleibalistă din România are 17 ani și este din Botoșani – FOTOGALERIE

Este extrem de dificil să faci un top al celor mai frumoase voleibaliste din România, în condiţiile în care sportul cu mingea la fileu este plin de fete sexi şi atrăgătoare.

Loading...
Toamna se numără bobocii: LaLa Land, lacrimi și multe strigăte pentru bobocii de la Eminescu: VIDEO & GALERIE FOTO

Casa de Cultură a Sindicatelor a găzduit sâmbătă seară Balul Bobocilor al Colegiului Național „Mihai Eminescu”.

Un celebru brand internaţional de articole sportive refuzat de Uvertura Mall într-o afacere care trece graniţa Botoşanilor

Mall-ul botoşănean a pierdut unul dintre cei mai mari retaileri de articole sportive în urma diferendelor dintre societatea care îl administrează şi administratorul judiciar. Cel puţin asta reiese dintr-un punct de vedere publicat de SC Uvertura City Mall SRL în Buletinul Procedurilor de Insolvenţă (BPI).

Doi botoşăneni au făcut cursa vieţii pe două roţi prin zone de conflict: au dormit pe un pod păzit cu mitraliere, au riscat arestul şi au avut parte de-o explozie în miez de noapte – GALERIE FOTO

Au dormit pe poduri, pe câmpuri, prin pensiuni, au traversat zone de conflict, s-au ales cu ameninţări şi oameni înarmaţi prin apropiere, dar nu au renunţat şi nici nu s-au gândit măcar un moment să o facă. Fiindcă a fost cursa vieţii lor.

Militarii, câți au mai rămas ei, sărbătoriți în centrul orașului cu tot felul de șefi și obișnuita defilare: Oameni buni, să trăiți!GALERIE FOTO & VIDEO

An de an ziua de 25 octombrie este dedicată Armatei Române. Și ostașilor care au murit pentru libertatea de care ne bucurăm noi astăzi. Pe 25 octombrie 1944, ultimele ținuturi aflate sub ocupație străină deveneau libere, istoria aducându-ne aminte de celebra bătălie de la Carei.

FENOMENAL: Botoşănenii au consumat trei zile apă dintr-o groapă: Nici nu ştiu ce adâncime are

Săptămâna trecută, în ziua în care peste 100.000 de oameni au rămas fără apă, primul reprezentant al Guvernului în Botoşani l-a convocat la o şedinţă fulger pe şeful societăţii de apă şi canalizare.

Cea mai tare secretară de partid, într-un an a învârtit 56 de milioane de euro

Topul Judeţean al Firmelor întocmit de Camera de Comerţ, Industrie şi Agricultură (CCIA) consfinţeşte revenirea industriei confecţiilor în prim planul economiei botoşănene.

Geantă plină cu acte, carduri bancare și bani FURATĂ din sediul păzit al Primăriei Botoșani

Situație mai puțin obișnuită în sediul central al Primăriei municipiului reședință de județ. O funcționară a fost prădată de bunurile personale, în timpul programului de lucru.

Balul marilor afaceriști s-a spart rapid la o țigară, în lux și opulență - VIDEO & GALERIE FOTO

Începută cu un moment de reculegere în memoria fostului președinte Dorin Floareș, festivitatea de premiere a celor mai performante companii botoșănene în 2016 a continuat la fel de sobru.

104.853 de lei pe lună, Mihai Țurcanu - cel mai bine plătit bugetar din istoria județului

Uitaţi-i pe şoferii de la Consiliul Judeţean cu salarii de peste 3.000 de lei. Uitaţi-i şi pe şefii CJ care primesc peste 10.000 de lei. Uitaţi şi de parlamentarii cu lefuri care trec de 13.000 de lei.

Fostul prim-procuror de la Botoșani, actor principal în bătălia uriașă pe DNA: Această procedură nu am întâlnit-o în 19 ani de magistratură

Un procuror care a lucrat timp de nouă ani la Botoșani este actor principal în bătălia care se dă de câteva săptămâni în Justiție pe seama Direcției Naționale Anticorupție.

3.054 de lei un şofer, peste 3.000 de lei și un electrician – NOILE SALARII de la Consiliul Judeţean

Consiliul Judeţean Botoşani a făcut publice salariile de bază pentru funcţionarii şi personalul contractual din cadrul familiei ocupaţionale „Administraţie” din aparatul propriu de specialitate.

Intr-un oras cenusiu si murdar, fara elementarele cosuri de gunoi, cu strazi desfundate si trotuare unde-ti rupi gâtul daca nu esti foarte atent pe unde calci, invadat de tântari și ciori si unde lipsesc cu desavarsire locurile de parcare, iată si un viceprimar cu atitudine care face proiecte pentru mileniul trei. Se vede că viata la primarie e atât de relaxată incât poate visa si spune aberații in voie făra a conștientiza că-i jenant si deplasat.
20 septembrie 2017, 09:07
Tare buna intentia viceprimarului. Eu nu inteleg cum vor prelua cateva stradute late de doi metri cateva mii de masini. Mai mult vin si alea care trebuie sa alimenteze la prizele viitorului oras smart. Cu alte cuvinte supraaglomeram zonele centrale si le poluam iar apoi facem proiecte europene ca sa le depoluam. In alta ordine de idei, autovehiculele nu trebuie numaidecat parcate in fata blocului. Familiile care au cate doua sau trei sa se descurce cu locul de parcare. Florile, copacii, trebuie sa existe si nu trebuie inlocuite cu betoane asa cum sugereaza unii dobitoci.
18 septembrie 2017, 07:10
Laudabila intentia ! Pana atunci (daca chiar va pasa) puteti amenaja parcari pe terenurile libere din zona.Aceste terenuri sunt ale primariei,dar sunt ocupate in mod abuziv de catre unii locatari, care au amenajat cu de la sine putere asa zisele gradinite,in marea lor majoritate lasate in paragina,ca de... sunt in varsta.O astfel de locatie este cea de pe Maxim Gorki nr 1,in spatele blocului de pe Marchian nr 6 unde cred ca lejer puteti amenaja 10 - 15 locuri de parcare,locuri care chiar sunt necesare.Sa stiti ca nu este singura locatie din zona,trebuie doar sa vreti.
17 septembrie 2017, 23:14
Cei de la tara sa-si parcheze masinile acolo, asa vor fi locuri de parcare. Sper ca proiectul sa fie realizat in 100 ani.
17 septembrie 2017, 21:37
Cartier facut acum 60 de ani, plin de pensionari care mai vor o pomana. De ce nu pun ei banii pentru teren si parcare? Sunt niste boxe printr blocuri, care arata jalnic. De ce nu fac acolo? Sau vorbiti cu Boldea sa va faca parcare la Ugira.
17 septembrie 2017, 18:03
Ăsta-i un proiect a lui Portariuc pe care a uitat să-l prezinte când cu TGV-ul care făcea legătura cu Suceava. Cine a spus că poveștile nemuritoare au fost culese și publicate de Petre Ispirescu n-a auzit de basmele populare ale primarilor botoșăneni din secolul 21. Așteptăm cu interes alte proiecte care ne vor uimi, ne vor încânta și ne vor determina să votam aceeași echipă pentru primăria municipiului. Se poate începe cu edificarea unei gogoșerii care va lucra în subordinea directă a primarului și viceprimarilor și care în fiecare sfârșit de săptămână va produce și livra gogoși tuturor cetățenilor municipiului cu precădere celor ce ard gazul aiurea în centrul vechi, parcul tineretului, str. Nucilor, cămine condacia, cămin textila, etc. care sunt învățați să se dedulcească cu dulciuri electorale.
17 septembrie 2017, 17:33
Loading...
Sondaj
Credeți că ”revoluția fiscală” a Guvernului va aduce lucruri bune pentru Botoșani și România?
Da
Nu
Nu știu / nu mă interesează
Declaraţia zilei
”Am ajuns să locuiesc în acest apartament cunoscând-o pe Roxana Anușca de la PNL. Nu am plătit chirie, am fost lăsat să am grijă de apartament și să plătesc cheltuielile”, Andrei Leonte, fost consilier la cabinetul lui Florin ...
Curs valutar
ieri
EUR
Euro
4.6400 lei
USD
Dolarul SUA
3.9322 lei
CHF
Francul elveţian
3.9662 lei
GBP
Lira sterlină
5.2076 lei
JPY
100 de yeni japonezi
3.4928 lei
XAU
Gramul de aur
162.2804 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2236 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.4878 lei
AUD
Dolarul Australian
2.9665 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.0837 lei
CZK
Coroana Cehească
0.1815 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6235 lei
Vremea
astăzi
Botosani
o C
Dorohoi
o C
Bucecea
o C
Darabani
o C
Saveni
o C
Ştefăneşti
o C
Horoscop
astăzi
web site traffic statistics
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2017 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.