Știrea zilei
Tele M și Somax TV - faliment braț la braț într-o singură săptămână

Județul Botoșani traversează cea mai mare criză media din ultimele două decenii. În decursul unei singure săptămâni ambele societăți comerciale pe care operau cele două televiziuni au intrat în faliment.

Pe 3 septembrie Tribunalul a respins planul de reorganizare de la Tele M

Pe 3 septembrie, secția de falimente a Tribunalului Botoșani a respins cererea de confirmare a planului de reorganizare propus de debitor prin administratorul special și a dispus intrarea în faliment în procedură generală a SC Nord Media Image SRL. Instanța a hotărât dizolvarea societăţii debitoare şi ridicarea dreptului de administrare al acesteia. De asemenea, s-a decis notificarea băncilor la care firma are deschise conturi pentru a nu se dispune de sume fără un ordin al lichidatorului judiciar.
”În temeiul art. 146 alin. 1 din Legea 185/2014, dispune ca lichidatorul judiciar să notifice intrarea în faliment: debitorului, creditorilor şi oficiului registrului comerţului de pe lângă Tribunalul Botoşani, pentru efectuarea menţiunii, precum şi publicarea în Buletinul procedurilor de insolvenţă. Fixează termenul limită pentru depunerea cererilor pentru admiterea creanţelor născute în cursul procedurii la 19 octombrie 2015”, se precizează în hotărârea instanței.
S-a dispus și sigilarea bunurilor din averea debitorului şi îndeplinirea celorlalte operaţiuni de lichidare.

CLICK SI VEI POZIȚIA REPREZENTANȚILOR POSTULUI

O săptămână mai târziu a băgat Somax în faliment

Pe 10 septembrie, Tribunalul Botoșani a dispus intrarea în faliment în procedură simplificată a SC Somax TV Media SRL, confirmând astfel mandatul dezastruos de administrator al lui Ioan Manole, care în mai puțin de cinci de luni a reușit să sisteze activitatea postului care abia fusese relansat în 2014. După ce s-a ales și cu mai multe plângeri la CNA pentru jigniri fără precedent în mass-media botoșăneană, a părăsit Botoșaniul, ducându-se înapoi la Suceava.
”Dispune dizolvarea societăţii debitoare şi ridicarea dreptului de administrare al debitorului. În temeiul art. 86 alin.1 din Legea nr. 85/2014, dispune notificarea băncilor la care are deschise conturi debitoarea, în sensul de a nu dispune de sume fără ordin al lichidatorului judiciar, sub sancţiunea amenzii judiciare prevăzută la art. 86 alin.2 teza finală şi atragerii răspunderii pentru prejudiciul creat”, se arată în hotărârea Tribnalului Botoșani.
De asemenea, lichidatorul judiciar trebuie să notifice intrarea în faliment : debitorului, creditorilor şi Oficiului Registrului Comerţului de pe lângă Tribunalul Botoşani, pentru efectuarea menţiunii, precum şi publicarea în Buletinul procedurilor de insolvenţă.
”Dispune sigilarea bunurilor din averea debitorului şi îndeplinirea celorlalte operaţiuni de lichidare”, se mai menționează în hotărâre.
Somax TV, post controlat din umbră de Victor Mihalachi, oricum nu mai emitea de exact două luni, de pe 15 iulie 2015, când închiderea postului a fost mascată inițial sub o ”revizie tehnică”, după care angajații au fost disponibilizați, unii dintre ei reclamând la ITM neachitarea unor drepturi bănești.
Ambele hotărâri pot fi contestate.

Sergiu BĂLĂȘCĂU

[[readotherarticle:botosaneanul.ro:45290:ITM-ul albește negreala de la Somax, foștii angajații scoși cu bodyguarzii din sediu – DOCUMENT ]]

 

Loading...
Sant falimentare societatile care administreaza Telem si Somax.Se vor face alte societati si tot asa.....Telem-ul va emite in continuare.Ce mare nenorocire ca au falimentat doua srl-uri.Vine an electoral televiziunile locale trebuie sa functioneze.
15 septembrie 2015, 23:26
FALIMENTUL SA VA MANINCE SI SOMAX TV SI TELE M BOTOSANI SA FITI ISTORIE !
15 septembrie 2015, 21:17
MAI DAVIDL,MARE PROST MAI ESTI,LA POSTURILE ASTEA TV SE DAU FILME CU RASELA TAMDAR FARA TINE
15 septembrie 2015, 10:30
Loading...
Sondaj
Când va fi inaugurat Parcul de Agrement Cornișa?
2018
2019
În apropierea viitoarelor alegeri locale
Niciodată
Nu știu / nu mă interesează
Declaraţia zilei
„Este un nivel de avarie care implică oprirea obligatorie generală pentru că riscăm să intre aerul pe coloană. În momentul în care intră aerul pe coloanele de aducţiune este o chestiune mai gravă decât o oprire generală de ...
Curs valutar
astăzi
EUR
Euro
4.5975 lei
USD
Dolarul SUA
3.8945 lei
CHF
Francul elveţian
3.9646 lei
GBP
Lira sterlină
5.1203 lei
JPY
100 de yeni japonezi
3.4365 lei
XAU
Gramul de aur
160.3963 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2242 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.4922 lei
AUD
Dolarul Australian
3.0552 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.1140 lei
CZK
Coroana Cehească
0.1788 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6176 lei
Vremea
astăzi
Botosani
26.4 o C
Dorohoi
20 o C
Bucecea
26.4 o C
Darabani
o C
Saveni
o C
Ştefăneşti
20 o C
Horoscop
astăzi
web site traffic statistics
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2017 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.