Ştiri
Tone de computere, frigidere și mașini de spălat aruncate de botoșăneni la gunoi

Pe 1 iunie 2016, o organizație colectivă nonprofit care gestionează deșeurile de echipamente electrice și electronice (ECOTIC) a dat startul unei noi campanii naționale itinerante de colectare a deșeurilor de echipamente electrice și electronice, în mediul urban. Campania a luat startul și în Botoșani, cu sprijinul Primăriei Botoșani și al Urban Serv.

Campania Orașe Curate Botoșani s-a desfășurat în perioada 1 iunie — 3 iulie 2016, având ca obiectiv încurajarea locuitorilor municipiului Botoșani să colecteze și să predea corect spre reciclare deșeurile de echipamente electrice și electronice (DEEE).


Astfel, orice botoșănean care a venit și a predat un minim cumulat de 10 kg DEEE la punctele de colectare Urban Serv din municipiu, a câștigat un premiu instant, în limita stocului disponibil. La final de campanie, este de remarcat creșterea gradului de mobilizare a populației pentru cauze care au legătură cu ecologizarea propriilor localități și protecția mediului. Și de această data, participarea la campanie a fost peste așteptări, colectându-se o cantitate de 3,4 tone DEEE, potrivit Agerpres.ro 


Creșterea gradului de conștientizare a populației României asupra necesității colectării DEEE a fost confirmată și de ultimul studiu realizat de Organizația ECOTIC. Este un progres îmbucurător, ținând cont că, din acest an, România are o țintă națională obligatorie de colectare DEEE de 40%. ECOTIC a atins această țintă de anul trecut, însă, la nivel național, mai este mult de îmbunătățit.

Un pas important este implicarea mai hotărâtă a autorităților publice locale și a companiilor de salubritate în inițiative concrete de informare și colectare. Botoșani a fost un exemplu pozitiv în acest sens.

Botoșănenii se despart de vechituri mai repede – FOTOGALERIE

 

loading...
Loading...
Loading...
Sondaj
Trebuie parlamentarii PSD să voteze moțiunea împotriva Cabinetului Grindeanu?
Da
Nu
Nu știu / nu mă interesează
Declaraţia zilei
„Eu îmi fac datoria cu conștiinciozitate, iar disensiunile de la București nu mă opresc să-mi duc misiunea mai departe și să îmi respect promisiunile față de cei care m-au votat”, Lucian Trufin, senator PSD ...
Curs valutar
acum 2 zile
EUR
Euro
4.5673 lei
USD
Dolarul SUA
4.0905 lei
CHF
Francul elveţian
4.2091 lei
GBP
Lira sterlină
5.2034 lei
JPY
100 de yeni japonezi
3.6772 lei
XAU
Gramul de aur
165.1775 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2236 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.4773 lei
AUD
Dolarul Australian
3.0951 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.0923 lei
CZK
Coroana Cehească
0.1738 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6141 lei
Vremea
astăzi
Botosani
26 o C
Dorohoi
26 o C
Bucecea
26 o C
Darabani
o C
Saveni
o C
Ştefăneşti
26 o C
Horoscop
astăzi
web site traffic statistics
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2017 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.