)
missgrey.ro
Ştiri
Cartel Alfa anunță proteste din cauza inechităţilor salariale: Este nevoie de comunicare

Chiar dacă în ultimii ani s-au făcut progrese, inclusiv la nivelul judeţului Botoşani, în privinţa dialogului social, reprezentanţii sindicali din instituţiile publice reclamă în continuare probleme mari de comunicare cu cei din conducerea acestor unităţi.

Aceasta este concluzia dedusă de prefectul Dan Nechifor după întâlnirea cu membrii conducerii filialei Botoşani a Confederaţiei Naţionale Sindicale „Cartel Alfa”. Reprezentantul Guvernului în teritoriu a răspuns joi, 17 martie, la invitaţia liderilor organismului sindical pentru o discuţie introductivă ce a avut loc chiar la sediul organizaţiei.  În acest context, reprezentantul IMPACT a acuzat lipsa totală de comunicare cu conducerea Serviciului Public Local pentru Asistenţă Socială din cadrul primăriei Botoşani,  în timp ce porta-vocea societăţilor de utilitate publică din subordinea autorităţilor locale a tras un semnal de alarmă asupra diferenţelor mult prea mari dintre salariile celor din conducerea acestor unităţi şi cele ale personalului de execuţie. 


Poliţiştii de la Inspectoratul de Poliţie Judeţean au reproşat lipsa consultării sindicale în deciziile luate, dar şi problemele de recunoaştere sindicală.  Mai numeroase au fost, însă, dificultăţile cu care se confruntă, în continuare, sindicatele din sănătate. Diferenţele de sporuri pe aceeaşi funcţie, neacordarea orelor suplimentare şi nerecunoaşterea salarială a promovărilor profesionale sunt doar trei dintre problemele ridicate în ultima perioadă şi rămase nerezolvate nici până acum.  În aceste codiţii, o parte dintre liderii prezenţi l-au anunţat pe prefectul Dan Nechifor că sunt iminente anumite forme de protest în lunile următoare. Mitinguri  şi greve ar putea avea loc în lunile mai şi iunie, atât din direcţia serviciilor locale de utilitate publică, dar şi dinspre salariaţii Spitalului Judeţean. 


„Din punctul meu de vedere, dacă, într-un judeţ, nu se face corp comun între sindicate şi patronate, mare parte din probleme nu se vor rezolva. Deci este nevoie de comunicare şi de înţelegere. Personal, sper ca legea salarizării unice să poată fi finalizată şi aplicată cât de repede, rezolvând multe dintre aspectele ridicate aici”, a fost reacţia prefectului Dan Nechifor, explicând că sarcina actualului Guvern este cu atât mai grea, cu cât lucrează cu factori de influenţă şi cu o stare de fapt deja existente.
 

Frustrări de bugetari – CE le-a spus un sindicalist parlamentarilor

 

Loading...
Loading...
Sondaj
Când va fi inaugurat Parcul de Agrement Cornișa?
2018
2019
În apropierea viitoarelor alegeri locale
Niciodată
Nu știu / nu mă interesează
Declaraţia zilei
”Când Guvernul a dat o lege și a spus că toți cei din instituțiile de cultură primesc o majorare de 50% anul acesta și de la 1 ianuarie încă 50%, probabil au uitat că există instituții de cultură în subordinea autorităț ...
Curs valutar
ieri
EUR
Euro
4.5841 lei
USD
Dolarul SUA
3.9032 lei
CHF
Francul elveţian
3.9799 lei
GBP
Lira sterlină
5.1388 lei
JPY
100 de yeni japonezi
3.4624 lei
XAU
Gramul de aur
160.6797 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2244 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.4872 lei
AUD
Dolarul Australian
3.0529 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.1159 lei
CZK
Coroana Cehească
0.1783 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6158 lei
Vremea
astăzi
Botosani
10.1 o C
Dorohoi
10.1 o C
Bucecea
10.1 o C
Darabani
o C
Saveni
o C
Ştefăneşti
16 o C
Horoscop
astăzi
web site traffic statistics
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2017 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.