Ştiri
Cu mărinimia PSD-istă, iată Primăria de la Botoșani care luna aceasta nu plătește salarii

În mai multe localităţi din ţară primarii nu mai au bani de salarii, după ce au majorat lefurile.

Bugetul Primăriei Dimăcheni din judeţul Botoşani este gol, nu sunt bani pentru salarii, dar nici pentru lemnele de foc necesare încălzirii birourilor.

 

Cei 15 angajaţi ai Primăriei comunei Dimăcheni nu îşi vor primi luna aceasta salariile, bugetul comunei fiind gol după ce conducerea instituţiei a majorat, conform legii, salariile începând cu data de 1 iulie şi nu a mai primit alţi bani pentru asigurarea cheltuielilor de funcţionare.

 

Conform conducerii Primăriei comunei Dimăcheni, instituţia nu mai are bani de funcţionare, având deja datorii la iluminatul public, la compania care adună gunoiul din localitate şi restanţe la plata navetei profesorilor.

 

“Avem 15 angajaţi la Primăria din Dimăcheni. Ar trebui să dăm salariile, dar nu mai avem bani. După creşterile salariale care a avut loc de la 1 iulie, efortul bugetar pentru plata salariilor este de 90.000 de lei pe lună, ceea ce include salariile şi plata contribuţiilor către stat, dar noi nu mai avem bani. Nu mai avem bani nici pentru cheltuielile de funcţionare ale instituţiei deoarece suntem o comună mică şi nu avem alte venituri decât cele de la buget. Am rămas fără bani după ce am crescut salariile personalului şi tot aşteptăm rectificarea bugetară. Nu ştiu cum vom plăti lunea viitoare salariile. Bugetul este gol”,

a declarat, corespondetului Mediafax, viceprimarul comunei Dimăcheni, Valentin Albu.

 

Viceprimarul Valentin Albu spune că instituţia nu a reuşit să cumpere nici lemnele de foc necesare încălzirii birourilor, iar cheltuielile de funcţionare necesare funcţionării Primăriei Dimăcheni până la finalul anului sunt estimate la 500.000 de lei.

 

Creşterile salariale din sectorul bugetar şi a contribuţiilor către stat au creat dezechilibre în bugetele mai multor primării mici din judeţul Botoşani, însă situaţia cea mai gravă este în comuna Dimăcheni.

 

“Din discuţiile pe care le-am avut cu mai mulţi primari de comune din judeţ, aceştia spun că există probleme în asigurarea cheltuielilor de funcţionare ale primăriilor până la finalul anului şi cu toţii aşteaptă rectificarea. Până acum nu am primit notificări de la primari că nu mai au bani pentru asigurarea cheltuielilor de funcţionare. La Dimăcheni este o situaţie deosebită, comuna este mică, are sub 1500 de locuitori şi nu are alte resurse”,

preşedintele CJ Botoşani, Costică Macaleţi.

 

Mărirea salariilor angajaţilor din administraţie a creat probleme și la alte primării din țară.

Mulți puturoși la Botoșani, dar nici cu salariile nu ne prea lăudăm

 

DESCARCĂ APLICAȚIA BOTOȘĂNEANUL PENTRU MOBIL:

download from google play download from apple store
Loading...
loading...
Domnul Nelu are mare dreptate,ce fel de comune sunt cele care au pînă in 25oo 3000 de cetățenii pe deasupra sa mai infiintat si evidenta populației caz la Dingeni unde sau mai încadrat si cate 3 taietori de frunze la cîini, care fac cate o carte de identitate pe saptamana.Domnule prefect mai trimiteti controale si la comuna Dingeni si vedeti cum Rotundu a dat divorț de femeie sa o poată aduce si pe ea la Primărie!
12 septembrie 2017, 18:12
O prostie ff mare s-a produs în momentul când a fost satul Dimacheni transformat în comună. De ce nu se revine. Este o tâmpenie să menținem această structură administrativă doar că se țin niște primari iresponsabili de scaune.
12 septembrie 2017, 15:08
Are 1500 locuitori si e declarata comuna? Eu zic sa fie oras. E normal sa nu fie bani de salarii daca sunt mai multe comune decat e cazul.
12 septembrie 2017, 14:03
primaria cu sub 1500 de locuitori, in conditiile in care sunt sate care au 2000 de locuitori. desfiintati aceste comune si rezolvati problema. toate comunele care au sub 3000 de locutori sa devina istorie. pomarla, alta mega comuna cu trei sate amarate si 1500 de votanti
12 septembrie 2017, 13:43
Primariile care au sub 5.000 de locuitori sunt nesustenabile financiar si trebuie desfiintate. Cetatenii nu pot plati din taxele lor zeci si sute de plimbatori de hartii.
12 septembrie 2017, 13:43
Nu inteleg de ce Dimacheni este comuna, din moment ce are numai 1500 locuitori. Facem primarie la toata poarta?
12 septembrie 2017, 13:08
hotarati-va ori Primaria Botosani ori Primaria Dimăcheni....
12 septembrie 2017, 12:14
Loading...
Sondaj
Cine se face vinovat de explozia din strada Primăverii?
Proprietarul apartamentului
Furnizorul de gaz
Autoritățile
Firma care lucra în bloc la instalație
Altcineva
Declaraţia zilei
„Nu uit ce s-a întâmplat anul trecut! În ultima etapă, când eram la Pandurii, Botoşani a jucat de parcă avea un meci capital, deşi era scăpată de griji. Eu nu uit uşor!”, Flavius Stoican înainte de meciul cu FC Botoșani ...
Curs valutar
ieri
EUR
Euro
4.5989 lei
USD
Dolarul SUA
3.8275 lei
CHF
Francul elveţian
3.9885 lei
GBP
Lira sterlină
5.1871 lei
JPY
100 de yeni japonezi
3.4398 lei
XAU
Gramul de aur
161.8424 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2173 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.4914 lei
AUD
Dolarul Australian
3.0833 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.1258 lei
CZK
Coroana Cehească
0.1761 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6181 lei
Vremea
astăzi
Botosani
13.7 o C
Dorohoi
13.7 o C
Bucecea
13.7 o C
Darabani
o C
Saveni
o C
Ştefăneşti
13 o C
Horoscop
astăzi
web site traffic statistics
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2017 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.