)
missgrey.ro
Ştiri
Daniel a creat pe linoleum hărţile unui eveniment uriaş din capitală

Daniel Relenschi, pictorul 3D din Botoşani, ne cheamă la joacă sâmbătă și duminică, în capitală, la evenimentul “La pas pe Calea Victoriei”, organizat de  Centrul de Creație, Artă și Tradiție al Municipiului București, unde pictează două şotroane în 3D, o reinterpretare a unui joc al copilăriei de altădată.

Această reinterpretare vine în speranța că va prezenta interes și pentru copii de astăzi, care nu cunosc atât de bine jocurile copilăriei de odinioară.
De asemenea, Daniel Relenschi a pregătit și hărțile manifestării, care vor fi așezate la un capăt și altul al tronsonului pietonal. Hărțile au 3 pe 5 metri, sunt pictate pe linoleum, au un aspect antichizat și sunt destinate de asemenea pietonalului.
Cu alte cuvinte, se va putea călca pe ele, astfel putând fi descoperite rând pe rând acţiunile din cadrul “La pas pe Calea Victoriei” care sunt reprezentate pe hartă cu simboluri colorate.
Evenimentul se află la cea de-a doua ediţie şi transformă segmentul de la intrarea dinspre Piața Victoriei, până la intersecția cu strada George Enescu, într-o zonă pietonală.


Povestea uneia dintre cele mai emblematice artere ale Capitalei, o stradă elegantă și plină de tradiție, va fi rescrisă în weekendul 3 – 4 iunie, folosindu-se de trecutul acesteia, însă, ancorându-se în prezent prin activitățile și manifestările stradale de sărbătoare, toate cu intrare gratuită!
Luând la pas una dintre cele mai frumoase străzi din Capitală, vizitatorii vor descoperi artiști stradali, mimi, arlechini, animatori pe picioroange, păpuși uriașe, muzicieni, portretiști și caricaturiști, dar și o serie de manifestări artistice menite să însuflețească centrul orașului, precum lansări cu baloane de săpun, studiouri foto mobile, concerte ale unor grupuri vocale și instrumentale și multe altele.
Noutatea acestei ediții vine spre încântarea celor mici, prin jocurile copilăriei de altădată! Calea Victoriei va deveni un imens teren de joacă, dedicat celebrării Zilei Copilului, unde vor fi organizate echipe pentru participarea la campionate de Șotronul, Elasticul, 1,2,3 la perete stai!, Mațele încurcate, Coarda, Șarpele, 7 pietre, X și O. Pentru că joaca nu este doar pentru cei mici, tinerii și adulții sunt invitați să participe la un joc interactiv de cultură generală, intitulat „În căutarea comorilor de pe Calea Victoriei”.

Expoziţie de tablouri cu vânzare pentru pictorul botoșănean, diagnosticat cu cancer de piele - FOTOGALERIE

 

Loading...
Loading...
Sondaj
Când va fi inaugurat Parcul de Agrement Cornișa?
2018
2019
În apropierea viitoarelor alegeri locale
Niciodată
Nu știu / nu mă interesează
Declaraţia zilei
”Când Guvernul a dat o lege și a spus că toți cei din instituțiile de cultură primesc o majorare de 50% anul acesta și de la 1 ianuarie încă 50%, probabil au uitat că există instituții de cultură în subordinea autorităț ...
Curs valutar
ieri
EUR
Euro
4.5841 lei
USD
Dolarul SUA
3.9032 lei
CHF
Francul elveţian
3.9799 lei
GBP
Lira sterlină
5.1388 lei
JPY
100 de yeni japonezi
3.4624 lei
XAU
Gramul de aur
160.6797 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2244 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.4872 lei
AUD
Dolarul Australian
3.0529 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.1159 lei
CZK
Coroana Cehească
0.1783 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6158 lei
Vremea
astăzi
Botosani
10.1 o C
Dorohoi
10.1 o C
Bucecea
10.1 o C
Darabani
o C
Saveni
o C
Ştefăneşti
16 o C
Horoscop
astăzi
web site traffic statistics
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2017 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.