missgrey.ro
Ştiri
Director acuzat că a vândut păduri, scăpat de judecători

Un bărbat din Botoşani care a fost trimis în judecată de procurorii anticorupţie pentru săvârşirea infracţiunii de abuz în serviciu a fost achitat de magistraţii Tribunalului Botoşani.

Fostul director al Direcţiei Silvice Botoşani, Mihai Axinte, care a fost trimis în judecată de procurorii anticorupţie pentru săvârşirea infracţiunii de abuz în serviciu cu consecinţe deosebit de grave asupra fondului forestier, a fost achitat în baza unei sentinţe adoptate, joi, de magistraţii Tribunalului Botoşani. Potrivit portalului instanţelor de judecată, magistraţii au dispus achitarea lui Axinte pe motiv că 'fapta nu este prevăzută de legea penală'.

 

Decizia nu este definitivă, putând fi contestată în termen de 48 de ore la Curtea de Apel Suceava. 'În temeiul art. 396 alin. 5 raportat. la art. 16 alin. 1 litera b teza I Cod procedură penală, achită pe inculpatul Axinte Mihai, pentru săvârşirea infracţiunii de abuz în serviciu cu consecinţe deosebit de grave, în formă continuată, faptă prevăzută de art. 297 alin. 1 Cod penal raportat la art. 309 Cod penal şi art. 132 din Legea nr. 78/2000, cu aplicarea art. 5 alin. 1 Cod penal şi art. 35 alin. 1 Cod penal (2 acte materiale), faptele nefiind prevăzute de legea penală', se arată în soluţia instanţei.


În schimb, judecătorii au lăsat nesoluţionată acţiunea civilă formulată de Regia Naţională a Pădurilor - Romsilva - Direcţia Silvică Botoşani'. Fostul director al Direcţiei Silvice a fost trimis în judecată pe motiv că, în perioada 2007-2008, în care a deţinut calitatea de director în cadrul Regiei Naţionale a Pădurilor Romsilva- Direcţia Silvică Botoşani, a înlesnit retrocedarea unei suprafeţe de 358 de hectare de teren forestier de pe raza judeţului Botoşani către un cetăţean străin şi care nu putea beneficia de dispoziţiile legale privind reconstituirea dreptului de proprietate pentru suprafeţele de terenuri cu destinaţie forestieră.

 

Ulterior, Axinte a cumpărat întreaga suprafaţă de pădure în numele Romsilva, achitând din banii regiei 2,43 milioane de lei, anunţă Știri pe surse.

Direcţia Silvică vinde lemn din confiscări


 

pantofi-trendy.ro
loading...
Loading...
Loading...
cumparamisim.ro
Loading...
starshiners.ro%20
mydressing.ro
loading...
Sondaj
V-au plăcut Zilele Orașului 2017?
Da
Nu am participat
Nu știu / nu mă interesează
Nu
Declaraţia zilei
”Sunt bilețele deja pregătite să nu se încurce delegații ca domnii să-și perpetueze puterea. Eu îi rog pe membrii PNL, pe delegații care vin la conferința de mâine să analizeze foarte bine situația, să înțeleagă ce s-a î ...
Curs valutar
acum 2 zile
EUR
Euro
4.5333 lei
USD
Dolarul SUA
4.1453 lei
CHF
Francul elveţian
4.1837 lei
GBP
Lira sterlină
5.3604 lei
JPY
100 de yeni japonezi
3.7195 lei
XAU
Gramul de aur
168.8079 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2160 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.4522 lei
AUD
Dolarul Australian
3.0998 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.0381 lei
CZK
Coroana Cehească
0.1682 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6094 lei
Vremea
astăzi
Botosani
o C
Dorohoi
o C
Bucecea
o C
Darabani
o C
Saveni
o C
Ştefăneşti
o C
Horoscop
astăzi
web site traffic statistics
© Copyright 2009 - 2017 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.