Ştiri
Șefii Primăriei cer PAZĂ în cimitire: CINE va repara mormintele distruse 

După incidentul petrecut în urmă cu două nopți în Cimitirul Eternitatea când aproape 30 de morminte au fost distruse într-o mai mică sau mai mare proporție, șefii Primăriei Botoșani au ajuns la concluzia că este nevoie de servicii de pază în cimitire. 

Viceprimarul Cosmin Andrei este de părere că, o eventuală contractare a serviciilor unei firme de profil sau asigurarea cu resurse umane proprii cade în sarcina administratorului iar costurile nu sunt unele de nesuportat. 

”Serviciul de pază este o sarcină pentru Urban Serv care poate implementa acest lucru, fără fonduri suplimentare de la bugetul local pentru că nu vorbim despre o investiție majoră. Dacă discutăm despre camere de supraveghere putem lua în calcul o investiție a municipalității, dar pentru paza obiectivelor, cred că se poate descurca societatea Urban Serv”,
Cosmin Andrei, viceprimarul municipiului Botoșani

Astfel, poate că nu s-ar fi ajuns la această situație în care, păgubiții vor fi cel mai probabil despăgubiți, după o îndelungată perioadă de timp. 

”Pot repara cetățenii care au plătit aceste concesiuni urmând să se îndrepte împotriva făptuitorilor pentru recuperarea prejudiciului. Adică, eu sunt convins că nu vor aștepta să se termine procesul penal, pentru a merge într-un proces civil pentru recuperarea banilor. Dacă fac cu firme autorizate și păstrează facturile pentru a dovedi prejudiciul, calea normală este să-i acționeze în judecată pe cei care au făcut acest lucru”
Cosmin Andrei, viceprimarul municipiului Botoșani

Persoanele care au suferit în urma profanării celor aproape 30 de morminte se pot de asemenea constitui parte civilă în procesul penal în care vor fi judecați făptuitorii, după efectuarea anchetei prealabile. 

”Înțeleg că sunt și persoane în vârstă care nu au posibilități materiale pentru a reface mormintele de la Cimitirul Eternitatea. Probabil pe viitor se va lua în calcul și un sistem de supraveghere video, pentru că în cimitire sunt, nu neapărat aceste fapte cu acte de vandalism, dar sunt mai multe lucruri care trebuie supravegheate”,
Cosmin Andrei, viceprimarul municipiului Botoșani

Nici într-unul din cimitirele din Botoșani nu există la acest moment servicii de pază. Evident, o singură persoană sau două nu ar fi putut probabil ține piept unui grup de tineri agresivi, însă ar fi solicitat ajutorul Poliției și nu s-ar fi ajuns la această situație gravă.

download from google play download from apple store

 

Unul dintre huliganii care a distrus cimitirul REȚINUT – Ce le-a spus polițiștilor


 

Loading...
loading...
Loading...
Sondaj
Cine se face vinovat de explozia din strada Primăverii?
Proprietarul apartamentului
Furnizorul de gaz
Autoritățile
Firma care lucra în bloc la instalație
Altcineva
Declaraţia zilei
„Nu uit ce s-a întâmplat anul trecut! În ultima etapă, când eram la Pandurii, Botoşani a jucat de parcă avea un meci capital, deşi era scăpată de griji. Eu nu uit uşor!”, Flavius Stoican înainte de meciul cu FC Botoșani ...
Curs valutar
ieri
EUR
Euro
4.5989 lei
USD
Dolarul SUA
3.8275 lei
CHF
Francul elveţian
3.9885 lei
GBP
Lira sterlină
5.1871 lei
JPY
100 de yeni japonezi
3.4398 lei
XAU
Gramul de aur
161.8424 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2173 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.4914 lei
AUD
Dolarul Australian
3.0833 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.1258 lei
CZK
Coroana Cehească
0.1761 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6181 lei
Vremea
astăzi
Botosani
13.7 o C
Dorohoi
13.7 o C
Bucecea
13.7 o C
Darabani
o C
Saveni
o C
Ştefăneşti
13 o C
Horoscop
astăzi
web site traffic statistics
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2017 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.