Ştiri
Fecale, absorbante, vată şi multe sticle - locuitorii din Centrul Vechi şi-au făcut propria groapă de gunoi – GALERIE FOTO

Deși suntem în secolul XXI și suntem cetățeni ai unei țări europene, unii locuitori din Botoșani  nu dau dovadă de ”cei șapte ani de acasă”. În Centrul Istoric al orașului, într-o zonă din apropierea Bisericii Uspenia, gunoiul menajer domnește ”ca la el acasă”.

Niște gunoaie de... oameni

Dar nu este singurul, tot în același loc există și un morman de moloz ce provine de la o lucrare de hidroizolație, executată, potrivit unui locatar din zonă, de firma care s-ar fi ocupat de amenajarea second hand-ul de la parterul clădirii Modarom.

După ce s-au finalizat lucrările menționate anterior au început să apară și sacii şi pungile cu gunoi.

Sacii plini atât cu resturi alimentare cât și cu produse folosite de igienă personală compun o imagine care îți provoacă greață.

Încă de la jumătatea lunii decembrie sunt aduse seara de către persoanele din Centrul Vechi care au crezut că s-a înfiinţat o nouă rampă de depozitare a gunoiului.

Nu există un  gospodar al cartierului și nici asociație, deoarece sunt locuințe de serviciu, o parte din ele și în regim de urgență, o altă parte.

În timpul mandatului lui Ovidiu Portariuc a fost desființat locul de depozitare a gunoaielor menajere, montându-se totodată o plăcuță prin care cetăţenii sunt avertizați să nu mai arunce acolo gunoaiele.

Iar se anunță sancțiuni

Timp de două luni au mai existat nemulțumiri din partea locatarilor, apoi nemulțumirile au încetat până în acest moment.

Un cetățean din apropiere este dispus să plătească o mașină ca să scape de gunoaie.

”A trecut și luna decembrie și nu s-a luat nici o măsură. Trebuie somat și patronul, să vină să-și ia mizeriile de acolo. O să încerc să ajung la primar în audiență, cineva trebuie să rezolve”, relatează locatarul nemulțumit

Ioan Onuțu, directorul executiv al Poliției Locale, a fost informat și asigură că va trimite o echipă  la fața locului:

”Noi o să facem o verificare, o să mergem la fața locului să vedem despre ce este vorba și o să vedem cine se face vinovat și vom dispune măsuri de sancțiune”.

Pahare, sticle, absorbante şi găleţi sunt doar câteva lucruri care pot fi văzute prin saci de gunoaie aruncaţi la întâmplare. Nu lipsesc vata şi… fecalele.

Nu-ți plătești facturile la căldura sau gunoi? Ești executat silit imediat! 
În Centrul Vechi se aruncă în oameni cu… petarde : Imaginile sunt revoltătoare - VIDEO

 

Loading...
Păcat ca se întâmplă asemenea lucruri în 2017..cred ca Ion Antonescu se răsucește în mormânt când vede ca țiganii mai sunt printre noi ..
4 ianuarie 2017, 23:03
Scarbos!Ce tarie trebuie sa ai cand faci asemenea fotografii...
4 ianuarie 2017, 21:23
Când onutu citea plin de zel raportul, de la care au fost scoși din sala ziariștii, se laudă că a aplicat amenzi pt depozitare deșeurilor până și la cei care duceau pungi cu gunoi în pubele stradale. De când presa semnalează minciunile unui pensionar , spun asta fiindcă onutu este pensionar MAPN, văd că primarul nu mai pozează cu el.
4 ianuarie 2017, 21:02
Cred ca a sosit timpul ca seful politei locale sa fie schimbat iar aceasta asa zisa politie sa fie schimbata din temeli cu oameni capabili sasi faca datoria ,de ce sa mai facut acel post in centru vechi .
4 ianuarie 2017, 20:52
In BT exista Politie Locala doar pt a amenda soferii care parcheaza neregulamentar dintr-un singur motiv: nu sunt amenajate locuri de parcare. In rest, toti infractorii isi fac de cap in voie, fara ca nimeni sa-i deranjeze cumva...despre Centrul Vechi, un singur cuvant e suficient: scarba!
4 ianuarie 2017, 20:10
Loading...
Sondaj
Când va fi inaugurat Parcul de Agrement Cornișa?
2018
2019
În apropierea viitoarelor alegeri locale
Niciodată
Nu știu / nu mă interesează
Declaraţia zilei
„Este un nivel de avarie care implică oprirea obligatorie generală pentru că riscăm să intre aerul pe coloană. În momentul în care intră aerul pe coloanele de aducţiune este o chestiune mai gravă decât o oprire generală de ...
Curs valutar
acum 2 zile
EUR
Euro
4.5975 lei
USD
Dolarul SUA
3.8945 lei
CHF
Francul elveţian
3.9646 lei
GBP
Lira sterlină
5.1203 lei
JPY
100 de yeni japonezi
3.4365 lei
XAU
Gramul de aur
160.3963 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2242 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.4922 lei
AUD
Dolarul Australian
3.0552 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.1140 lei
CZK
Coroana Cehească
0.1788 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6176 lei
Vremea
astăzi
Botosani
10 o C
Dorohoi
10 o C
Bucecea
10 o C
Darabani
o C
Saveni
o C
Ştefăneşti
10 o C
Horoscop
astăzi
web site traffic statistics
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2017 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.