Ştiri
Ieşenii au emis primul aviz pentru Autostrada Moldovei – LISTA localităţilor traversate

Oficialii Consiliului Judeţean Iaşi au anunţat că, în cursul săptămânii trecute, au emis certificatul de urbanism pentru autostrada Ungheni – Iaşi - Târgu Mureş. Recent, şefii judeţului Neamţ au anunţat emiterea unui document similar pentru traseul din judeţul învecinat.

Deşi nu se ştie exact în baza căror studii va fi executată autostrada Iaşi-Târgu Mureş, Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere SA a solicitat avizul de urbanism de la autorităţile judeţene care sunt vizate de acest proiect.
Astfel, scrie Adevărul, după ce oficialii Consiliului Judeţean Neamţ au anunţat săptămâna trecută emiterea unui certificat de urbanism, luni cei de la Iaşi au precizat că au eliberat un act simular.


„În cursul săptămânii trecute, Consiliul Judeţean Iaşi a emis certificatul de urbanism solicitat de Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere SA la sfârşitul lunii iulie. Documentul a fost emis în vederea obţinerii autorizaţiei de construcţie pentru autostrada Târgu Neamţ Iaşi, parte integrantă din autostrada Iaşi-Târgu Mureş“, au transmis şefii CJ Iaşi.

Potrivit oficialilor CJ, pe raza judeţului Iaşi, certificatul de urbanism vizează suprafeţe de teren situate pe teritoriile localităţilor: Moţca, Mirosloveşti, Stolniceni-Prăjescu, Paşcani, Heleşteni, Strunga, Costeşti, Târgu Frumos, Ion Neculce, Bălţaţi, Podu Iloaiei, Dumeşti, Leţcani, Rediu, Popricani, Aroneanu, Victoria, Golăeşti.


În urmă cu zece ani au fost redactate trei studii de fezabilitate pentru cele trei tronsoane ale Autostrăzii Iaşi - Târgu Mureş. Pentru că documentaţia nu a fost folosită la timp, în 2015 s-a reluat selecţia pentru reactualizarea studiilor. Pentru revizuirea studiilor de fezabilitate şi elaborarea proiectelor tehnice costurile sunt estimate la 18,7 milioane de lei.


Autostrada A8, Târgu-Mureş – Iaşi – Ungheni, care aşadar nu va trece deloc prin judeţul Botoşani, ar urma să aibă o lungime de circa 320 de kilometri. Potrivit cifrelor din Master-Planul General de Transport, execuţia tronsoanelor din A8 are costuri estimate la 4 miliarde de euro. Nu s-a stabilit sursa de finanţare clară pentru execuţia lucrărilor.

 

Primarul Cătălin Flutur susține o autostradă care NU trece prin Botoșani
Ministrul anunță 600 de km de autostradă - NICIUN METRU pentru Botoșani sau județele din jur

 

DESCARCĂ GRATUIT APLICAŢIA BOTOŞĂNEANUL PENTRU MOBIL

 

download from google playdownload from apple store
Loading...
loading...
Loading...
Sondaj
Cine se face vinovat de explozia din strada Primăverii?
Proprietarul apartamentului
Furnizorul de gaz
Autoritățile
Firma care lucra în bloc la instalație
Altcineva
Declaraţia zilei
„Nu uit ce s-a întâmplat anul trecut! În ultima etapă, când eram la Pandurii, Botoşani a jucat de parcă avea un meci capital, deşi era scăpată de griji. Eu nu uit uşor!”, Flavius Stoican înainte de meciul cu FC Botoșani ...
Curs valutar
ieri
EUR
Euro
4.5989 lei
USD
Dolarul SUA
3.8275 lei
CHF
Francul elveţian
3.9885 lei
GBP
Lira sterlină
5.1871 lei
JPY
100 de yeni japonezi
3.4398 lei
XAU
Gramul de aur
161.8424 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2173 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.4914 lei
AUD
Dolarul Australian
3.0833 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.1258 lei
CZK
Coroana Cehească
0.1761 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6181 lei
Vremea
astăzi
Botosani
13.7 o C
Dorohoi
13.7 o C
Bucecea
13.7 o C
Darabani
o C
Saveni
o C
Ştefăneşti
13 o C
Horoscop
astăzi
web site traffic statistics
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2017 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.