Municipiul Botoşani are doar două locaţii publice la care botoşănenii care au afecţiuni de sănătate sau pur şi simplu doresc să se elibereze de nevoile fiziologice, pot apela. Şi asta în condiţiile în care, teoretic, zonele intens traficate de populaţie ar trebui să ofere şi toalete publice.
În lipsa acestora, bărbaţii se adăpostesc prin tufişuri sau pe după blocuri, mamele îşi dezbracă copiii în văzul tuturor protejate fiind de clemenţa trecătorilor iar tinerele d-şoare care nu pot face nici unul dintre aceste lucruri sunt nevoite să apeleze la unităţile de alimentaţie publică.
Problema este în atenţia şefilor din Primărie însă soluţiile pe care aceştia le au la îndemână nu sunt privite cu ochi buni de majoritatea cetăţenilor.
„
Este în atenţia noastră această problemă, avem o serie de toalete publice cum ar fi cea din Parcul Mihai Eminescu care este gratuită, mai avem una în Piaţa Centrală. Am avut nenumărate discuţii cu colegii de la investiţii pentru înfiinţarea unor toalete, au mai fost solicitări pentru Pietonalul Unirii dar aici părerile sunt împărţite din partea cetăţenilor. O parte îşi doresc dar cetăţenii care locuiesc în zonă sunt în total dezacord de a avea o toaletă în imediata vecinătate a blocului”, a declarat
Cosmin Andrei.
[[banner]]
Nici toaletele mobile nu par să fie o variantă prea bună însă acestea pot fi înlocuite de unele moderne care, ce-i drept ar presupune investiţii mai consistente. Însă nici aşa, cetăţenii nu dau înapoi şi la cel mai mic semn că, în zona în care locuiesc s-ar putea amplasa o toaletă publică, izbucneşte scandalul.
„Nu cred că e cea mai bună variantă pentru că degajă mirosuri. Eu am mai multe modele de toalete foarte moderne accesibile şi persoanelor cu handicap care sunt construcţii, nu sunt mobile. Investiţia este destul de mare dar dincolo de această sumă care trebuie investită, problema principală este amplasamentul”, a mai spus
viceprimarul Cosmin Andrei.
(G.E.)
CITEŞTE:
FAZA ZILEI : Romi sinistraţi nu folosesc WC-ul din noua casă fiindcă e în… casă