Ştiri
TREI deputați zice-se că se luptă la București pentru centura SF a orașului

Spiritele s-au încins la propriu în ședința de Consiliu Local de joi, de la Primăria Botoșani iar subiectul cel mai fierbinte a fost centura propusă de fostul primar Florin Egner, prin Zona Metropolitană.

Scandalul nu a pornit de fapt de la ideea de a se face această rută ocolitoare ci de la faptul că într-un an de la alegerile locale de anul trecut, directorul Zonei Metropolitane a funcționat fără să aibă act constitutiv reactualizat.

 

Și nimeni nu s-a sinchisit să schimbe acest lucru.

 

În schimb, s-a marșat enorm pe ideea accesării de fonduri pentru această șosea de centură care, dacă e să fim realiști, la acest moment nu este decât o idee, fără nici o documentație care să o susțină.

 

Printre vocile care s-au auzit și atacat în ședința de ieri a răzbătut și cea a liderului grupului PSD, Mihai Tincu.

 

”Mă refer la un proiect care a început din primăvară, mă refer la un proiect care a debutat cu o discuție la nivelul Ministerului Transporturilor. O delegație parlamentară din partea județului Botoșani formată din trei deputați, Tamara Ciofu, Mihaela Huncă și Răzvan Rotaru și care a avut printre altele ca problemă punctuală șoseaua de centură a orașului Botoșani. Cu promisiuni clare și categorice că dacă se revine cu documentație pregătită se dă drumul la finanțare”,

Mihai Tincu, consilier PSD Botoșani

 

 

 

 

S-a mai vorbit despre traseul acestei rute ocolitoare a municipiului reședință de județ pe care-l readucem acum în atenție.

 

”Ar fi vorba de o șosea ocolitoare a orașului Botoșani, a fluxului de vehicule, autovehicule care vin dinspre Iași și care ar ocoli orașul începând de la sensul giratoriu de la Lebăda, care ajunge la Curtești, ar ocoli Botoșaniul și cimitirul, ar ajunge undeva în fața lui Dedeman, la sensul giratoriu de acolo bifurcându-se și cu fluxul spre Suceava”,

Mihai Tincu, consilier PSD Botoșani

 

Mihai Tincu a reamintit și afirmația primarului Cătălin Flutur și anume: ”Ce visăm noi la șosea de centură, că Bacăului i-au trebuit 10 ani”.

 

Și a cerut, în ciuda acestei declarații să se facă demersuri pentru nota conceptuală necesară și acordarea unui aviz de către Consiliul Local, iar documentele să fie preluate de toți parlamentarii de la Botoșani.

 

”Circulația în oraș este din ce în ce mai greoaie, circulația la ora actuală este compusă cam o treime din camioane și restul de mașini mici, s-au înmatriculat foarte multe mașini, sunt străzi întregi în care sunt parcate mașini fără număr, sunt străzi întregi în care sunt parcate camioane, la prima oră la ieșirea din oraș. Dacă nu facem nimic, într-un an, un an și jumătate, Botoșaniul se poate bloca”,

Mihai Tincu, consilier PSD Botoșani

 

Practic în primă fază ar fi vorba despre elaborarea unui studiu de fezabilitate și abia mai apoi, săfie identificată o sursă de finanțare, guvernamentală cel mai probabil.

Circ, jigniri și amenințări la ședință în Primărie: Măi securistule & Hai, cucoană că ai vorbit numai dumneataVIDEO

 

DESCARCĂ APLICAȚIA BOTOȘĂNEANUL PENTRU MOBIL:

download from google play download from apple store
Loading...
loading...
Loading...
Sondaj
Cine se face vinovat de explozia din strada Primăverii?
Proprietarul apartamentului
Furnizorul de gaz
Autoritățile
Firma care lucra în bloc la instalație
Altcineva
Declaraţia zilei
„Nu uit ce s-a întâmplat anul trecut! În ultima etapă, când eram la Pandurii, Botoşani a jucat de parcă avea un meci capital, deşi era scăpată de griji. Eu nu uit uşor!”, Flavius Stoican înainte de meciul cu FC Botoșani ...
Curs valutar
ieri
EUR
Euro
4.5989 lei
USD
Dolarul SUA
3.8275 lei
CHF
Francul elveţian
3.9885 lei
GBP
Lira sterlină
5.1871 lei
JPY
100 de yeni japonezi
3.4398 lei
XAU
Gramul de aur
161.8424 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2173 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.4914 lei
AUD
Dolarul Australian
3.0833 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.1258 lei
CZK
Coroana Cehească
0.1761 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6181 lei
Vremea
astăzi
Botosani
13.7 o C
Dorohoi
13.7 o C
Bucecea
13.7 o C
Darabani
o C
Saveni
o C
Ştefăneşti
13 o C
Horoscop
astăzi
web site traffic statistics
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2017 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.