Ştiri
Un senator acuză: PSD şi-a ucis propriul Program Naţional „Creşe pentru copiii României”

Parlamentarii coaliţiei majoritare care asigură susţinerea Guvernului PSD-ALDE au reuşit „performanţa” uluitoare de a-şi respinge în Parlament una dintre promisiunile electorale cu care a amăgit românii înaintea alegerilor din decembrie 2016.

Anunţul a fost făcut de senatorul PNL Costel Şoptică prin intermediul unui cmunicat de presă prin care îl redăm integral mai jos:


Programul Naţional „Creşe pentru copiii României” a fost respins miercuri în Camera Deputaţilor, în calitate de for decizional, exact de către iniţiatori, respectiv de parlamentarii PSD şi ALDE. Această iniţiativă legislativă avea în vedere construirea în următorii patru ani, de către Guvern, a 554 de creşe, cu fonduri de la bugetul naţional, valoarea totală a Programului fiind de 775 de milioane de lei.


Acest vot împotriva propriilor proiecte dovedeşte fără echivoc că PSD a acţionat în ultima perioadă pur politicianist şi electoral, lansând o serie de demersuri fără acoperire bugetară, doar pentru a lua ochii românilor şi a câştiga voturi! Personal, resping cu fermitate acest gen de a face politică, deoarece, după cum am afirmat şi în legătură cu alte acte normative dezbătute recent, acestea nu sunt viabile pentru simplul fapt că nu există efectiv fondurile cu care se lăuda PSD.
Consider că PSD sfidează populaţia României prin astfel de promisiuni imposibil de onorat! Din această cauză, susțin că românii trebuie să se informeze mai atent asupra angajamentelor luate de PSD, deoarece astfel de „momeli” sunt pur electorale şi rămân neonorate!
Pe de altă parte, recomand formaţiunilor politice care asigură în prezent actul guvernării în România să nu uite că românii nu sunt, totuşi, nişte cobai pe care se pot face orice fel de experimente! Situaţia deficitului creşelor şi a grădiniţelor din ţara noastră este una disperată, iar implementarea unui astfel de program ar fi fost imperios necesar. Este inadmisibil ca Programul Naţional „Creşe pentru copiii României” să fie abandonat de parlamentarii PSD şi să fie nesusţinut de către Guvernul PSD, fără a fi enunţate argumentele concrete ale unei astfel de decizii!


Acest vot de tipul „noi împotriva noastră!” ar fi trebuit explicat românilor, deoarece tinerele familii se confruntă cu adevărat cu probleme greu rezolvabile din cauza locurilor insuficiente din creşe şi grădiniţe. Foarte mulţi români nu îşi permit să angajeze bone pentru creşterea micuţilor, şi, din aceeaşi cauză, inclusiv revenirea unor mame în câmpul muncii devine un proces dificil. Ca să nu mai amintesc că asigurarea unor servicii neprofesionalizate şi nefiscalizate poate avea efecte nefaste asupra copiilor.
În concluzie, după cum spuneam, românii simt deja pe propria piele că guvernarea PSD nu este, în niciun caz, numai lapte şi miere! Exemplul respingerii de către Parlament a construirii de creşe pentru copiii României constituie o ofensă adusă familiilor care au copii şi, nu în ultimul rând, o batjocură la adresa dezvoltării sănătoase şi armonioase a tinerei generaţii! Nu avem cum să stopăm exodul românilor din ţară dacă nu le oferim condiţiile minime ale unui trai decent, iar accesul la educaţia în creşe şi grădiniţe în primii ani de viaţă este o unitate de măsură a gradului de civilizaţie a unei naţiuni!

Creșă și grădiniță la Botoșani pe bani europeni

 

Loading...
corectule, vezi ca incurci programul de dezvoltare locala (pndl) cu dezvoltarea rurala (pndr). asta e una la mana, dar sa treceme peste. si daca ar fi asa cum spui tu, atunci de ce psd a promis cele 554 de crese daca stia de etapa a doua din PNLD si nu pndr. ca sa nu mai spun ca pe siteul mdrap nu scrie nimic despre crese. capisci ?
21 aprilie 2017, 08:56
vulturule, nu ai prins ideea, desi observ ca stii sa citesti. nu se suprapune niciun program, pnl a spus ca va face 2500 de crese dar a pierdut lamentabil, psd a promis 554 de crese si a castigat detasat. acum, ca s-au vazut cu sacii in caruta, au renuntat la idee. si continui eu, adrian dobre psd, a ridicat miza si a spus ca psd va construi peste 700 de gradinite, dar din fonduri europene. stii ce inseamna asta? ca fiecare localitate va trebui sa caute o firma de consultanta si sa faca proiect european pentru a obtine finantarea. adica la pastele cailor...ai inteles acum sau trecem la desene?
21 aprilie 2017, 08:15
Stai jos ai nota 4. Prin Programul National de Dezvoltare Locala pe scurt PNDR etapa a 2 este prins in programul de guvernare construirea pe langa scoli si gradinte crese pentru copii, acesta fiind motivul respingerii unui noi proiect cu acelasi obiect. Daca habar nu ai ce vorbesti macar informeaza corect.
21 aprilie 2017, 05:00
Se pare ca autorul articolului aste mai putin informat, deoarece promisiunea de construire a celor 554 de crese s-ar fi suprapus peste programul unui anumit partid (pnl) de construire a 2500 de crese .
20 aprilie 2017, 22:17
Loading...
Sondaj
Credeți că va fi sancționat cineva pentru sistarea neanunțată a apei?
Da
Doar simbolic
Nu
Nu știu / nu mă interesează
Declaraţia zilei
”Nu trebuie să fii hidrotehnist ca să-ți dai seama că, chiar dacă ai adus alte două pompe, care să suplinească pompele inițiale, alea nu le pui ca sorb în bazinul pe care tu îl golești, deci este ceva de noaptea minții. Ei ș ...
Curs valutar
astăzi
EUR
Euro
4.5988 lei
USD
Dolarul SUA
3.9154 lei
CHF
Francul elveţian
3.9684 lei
GBP
Lira sterlină
5.1585 lei
JPY
100 de yeni japonezi
3.4382 lei
XAU
Gramul de aur
160.6332 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2248 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.4922 lei
AUD
Dolarul Australian
3.0574 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.1001 lei
CZK
Coroana Cehească
0.1793 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6178 lei
Vremea
astăzi
Botosani
8.5 o C
Dorohoi
8.8 o C
Bucecea
8.5 o C
Darabani
o C
Saveni
o C
Ştefăneşti
8 o C
Horoscop
astăzi
web site traffic statistics
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2017 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.