Top News
Amendă uriașă în „patria senatorului” din cauza unor ”nenorociți” cu aburi în creier

O nouă sancțiune cu o valoare mare a fost aplicată recent pentru  problemă ce pare a fi una generalizată la nivelul județului.

Primăria Vlăsinești de unde provine senatorul PSD, Lucian Trufin a fost amendată de comisarii de la Comisariatul Județean al Gărzii de Mediu Botoșani.

 

S-a întâmplat săptămâna trecută înainte de Zilele Comunei când comisarii i-au surprins în flagrant pe oamenii de la Primărie cum descărcau gunoi pe un loc unde în trecut era o rampă autorizată de deșeuri.

 

”S-a constatat că pe raza unității administrativ teritoriale se depozitau necontrolat deșeuri care erau colectate de la platformele din localitate și se duceau pe amplasamentul unei foste rampe închise în 2009”,

Cristina Kashyap, comisar șef CJGM

 

Deșeurile erau aruncate în această zonă și când se adunau probabil în cantități mai mari, erau arse.

 

”La momentul autosesizării se depozita dar pe amplasament erau urme că ar fi fost și incendiate”,

Cristina Kashyap, comisar șef CJGM

 

Cei de la Primăria Vlăsinești au un termen de 15 zile de la semnarea procesului verbal de contravenție, să conteste amenda.

 

În schimb, cei de la Primărie confirmă parțial ceea ce s-a întâmplat. Primarul nou de la Vlăsinești susține că într-adevăr s-au aruncat acolo deșeuri însă din cauza oamenilor care au acționat de capul lor.

 

”Domnii de la ajutor social fiind influențați de mai multe chestii volatile, noi pregătind Zilele Comunei atunci și făcând curățenie, dl viceprimar le-a explicat clar să meargă la țarcul amenajat. Dar lor li s-a părut mai ușor, să nu mai întoarcă căruța și s-au dus exact unde nu trebuia. Atunci au trecut și d-nele de la Garda de Mediu și i-au surprins în fapt. Și ei ca să se scoată au spus că viceprimarul i-a trimis, că omul când e panicat așa face, că așa-i românul”,

Andrei Bouariu, primarul comunei Vlăsinești

 

Ca atare, Primăria își asumă amenda pentru că oricum nu poate recupera această sumă de la oamenii care primesc ajutor social.

 

”Noi nu putea să spunem că nu a fost acolo din moment ce d-nele i-a prins în flagrant. Nici noi nu aveam cum să demonstrăm că nu le-am spus acolo. Și ca noi să-i amendăm pe ăia care-s vai de capul lor, niște nenorociți, asta e”,

Andrei Bouariu, primarul comunei Vlăsinești

 

Din nou, tot oamenii din comună sunt vinovați pentru gunoiul ce a fost ars.

 

 

 

”Din comună mai sunt niște binevoitori din aceștia care se duc și descarcă și dau foc. Noi nu putem să afectăm un om care să stea acolo permanent să supravegheze. Mai am niște informații că mai aduc și de la Hănești, dacă tot e la îndemână acolo”,

Andrei Bouariu, primarul comunei Vlăsinești

 

Primarul de Vlăsinești a declarat că a achitat deja jumătate din cuantumul minim al sancțiunii. Dar că oricum, în ciuda faptului că oamenii au fost surprinși în flagrant, tot va contesta amenda.  

download from google playdownload from apple store
Loading...
Șeful Direcției Agricole umilit în fața oficialităților de senatorul de Vlăsinești: Ca să zici că ai făcut și tu ceva azi

 

Viața în blocul fantomă, locatari zgribuliți de frig, pereți găuriți, oameni plângând ca niște copii – GALERIE FOTO & VIDEO

Ieri, 15 noiembrie s-au împlinit fix două luni de zile de la explozia care a zguduit blocul din Primăverii și care a schimbat destinul celor 13 familii care locuiesc în această scară. Două luni de zile și parcă, pentru acești oameni, timpul s-a scurs degeaba.

ALARMĂ METEO: Un ciclon polar ajunge în judeţele Botoşani şi Suceava şi aduce prima ninsoare

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) avertizează că, de duminică, prin nordul ţării, va pătrunde ciclonul polar Olaf, care va transforma precipitaţiile în ninsoare şi care ar putea interacţiona cu un alt ciclon, Numa, care vine din sudul continentului şi are o masă de aer cald.

Karatista cu atitudine a atras privirile și a devenit Miss Boboc – GALERIE FOTO

Într-o sală plină doar pe jumatate, Liceul Tehnologic „Elie Radu” şi-a desemnat cei mai frumoşi liceeni de clasa a IX-a.

Alarmă bugetară: A două cea mai mare unitate a statului de la Botoşani a rămas FĂRĂ BANI DE SALARII

România are o creştere economică uriaşă, aproape toate fondurile de la Consiliul Judeţean şi unităţile subordonate s-au direcţionat spre salarii, dar totuşi una dintre acestea nu mai are bani de lefuri.

Amendă pentru 160 de km/oră la o mașină dată jos de pe platformă de o firmă din Botoșani, amenințări și înjurături

În România zilelor de astăzi s-a ajuns la situația în care oricine poate obține statutul de patron, prin înființarea unei firme. Iar serviciile oferite ajung să fie, evident, pe măsura eforturilor depuse.

A zburat inclusiv patul! Intervenţie în forţă a Urban Serv şi Poliţiei Locale într-un cartier unde munţii de gunoaie intrau în bloc – GALERIE FOTO

Desfăşurare de forţe luni dimineaţă în cartierul Pacea, acolo unde grămezi uriaşe de gunoaie împânziseră un spaţiu verde şi începeau să intre în bloc.  

Mihaela, frumusețea lovită de o boală cumplită, primește un ajutor neașteptat de la câțiva bărbați celebri din capitală

În ultima miercuri a lunii noiembrie, la București va avea loc a V - a ediție a NovemBEARD, manifestare a bărbaților bărboși și a celor care pentru o lună decid să-și lase barba să crească... în scop caritabil.

„Fetele de la Botoşani” s-au dus cu vin, usturoi şi-o... mască la Măruţă – FOTOGALERIE ce-a făcut realizatorul cu „obiectul vestimentar”

După toată mass-media locală, „Fetele de la Botoşani” şi al lor cântec de promovare al judeţului au ajuns şi în cea naţională. Astfel, dacă joi melodia „Hai la Botoşani” a fost difuzată de Radio Zu, vineri tinerele au apărut la Pro TV.

Șeful Poliției Rutiere vrea liber la parcare pe TOATE locurile concesionate, pe timpul zilei

Cel mai probabil, peste două luni de zile, noul regulament de blocare și ridicare autoturisme din municipiul Botoșani va intra în vigoare.

Loading...
13 milioane de euro în joc! Anunţ de ultimă oră despre Uvertura Mall în pragul licitaţiei de vânzare a centrului comercial

Compania care administrează cel mai mare centru comercial al Botoşanilor a trimis miercuri seară un comunicat referitor la scoaterea la vânzare a acestuia de către Management Reorganizare Lichidare Iași. SC Uvertura City Mall SRL anunţă că hotărârea de valoficare a imobilului a fost deja contestată de trei creditori. Societatea previne practic potenţialii cumpărători că ar putea pierde clădirea.

„Oaia neagră” a Spitalului Județean a intrat în lumea civilizată, cu bani puși deoparte și deținuți de la Penitenciar – GALERIE FOTO & VIDEO cum arată acum

Probabil una dintre cele mai vechi secții exterioare ale Spitalului Județean de Urgență Mavromati arată în sfârșit în concordanță cu anul 2017 al unei Românii europene.

Divorţ catastrofă în familia unui doctor, au ajuns să scoată la vânzare inclusiv sediul Primăriei

Clădirea unde îşi desfăşoară activitatea Primăria comunei Manoleasa este scoasă la licitaţie în urma unui proces de divorţ, deşi administraţia locală a plătit toţi banii către familia de la care a cumpărat în 2008 imobilul pentru noul sediu al instituţiei.

Face show în oraș! Un apartament plus alte 12 camere închiriate pentru Horia Brenciu la un hotel din Botoșani

Horia Brenciu va susține la sfârșitul acestei săptămâni un concert la Botoșani, iar pentru reușita acestuia s-a pus în mișcare o întreagă mașinărie. Artistul nu va veni singur, ci însoțit de un staff format din aproximativ 20 de persoane.

Demisie bombă la Urban Serv, fiica lui Vâzdoagă a ajuns nr. 1

Preşedintele consiliului de administraţie al SC Urban Serv SA a renunţat luni la funcţie. Ion Sorici a demisionat din funcţie din cauza unor probleme de familie.

O altfel de idee! Trecere de pietoni tradițională la Botoșani

Inițiativă inedită din partea unor membri implicați în diverse proiecte sociale și educative ale comunității botoșănene: soții Teodor și Iustina Cenușă sunt cei care au venit cu ideea amenajării la Botoșani a unei treceri de pietoni tradiționale, la costuri mici, însă cu un rezultat reușit.

Hai la Botoșani! Patru fete fac o reclamă extraordinară Botoșanilor, peste 25.000 de oameni le-au văzut într-o zi - VIDEO

Dacă autoritățile botoșănene nu fac mai nimic pentru promovarea județului, ajungând să tipărească și calendare cu imagini din alte părți ale țării, patru tinere s-au gândit să scoată aceste meleaguri în față.

VENEŢIA DE BOTOŞANI: 65-70% din apă se pierde şi se fură - Dacă s-ar diminua mare parte din pierderi şi furturi, apa ar ajunge la toţi consumatorii

Compania de apă şi canalizare controlată de Consiliul Judeţean Botoşani înregistrează pierderi care trec masiv de jumătate din cantitate. Asta cel puţin într-o localitate din sudul judeţului.

Doi părinți frânți de durere cer dreptate pentru fata lor moartă într-o cursă ilegală de mașini: Cea mai dureroasă grevă din câte s-au văzut la Botoșani– FOTO&VIDEO

Trecătorii au rămas țintuiți în loc de tânguielile care răsunau în Piața Revoluției, astăzi, mașinile încetineau în dreptul celor doi oameni cu haine negre. Era glasul aproape stins al unei mame care a trăit cea mai mare dramă pe care o poate oferi soarta: și-a îngropat fata de 20 de ani, iar pe celălalt copil l-a văzut chinuindu-se luni de zile.

Mormântul unui fost polițist distrus, fiul oferă RECOMPENSĂ substanțială pentru informații – GALERIE FOTO

După cazurile de profanare de morminte de la Cimitirul Eternitatea și un altul mediatizat mai puțin de la Pacea, încă un mormânt a fost găsit de familie, distrus.

DEMENŢIAL: Un primar din judeţ propune oamenilor să-l omoare fiindcă este 'cel mai prost primar pe care comuna l-a avut'

Mai săraci sau mai bogaţi, mai puturoşi sau mai harnici, dar cu siguranţă niciodată plictisiţi. Aşa sunt oameni dintr-o comună botoşăneană şi asta în mare parte datorită primarului.

In timpul mandatelor cat a fost primar comuna s-a dezvoltat si evoluat continuu. Doar un prost nu vede acest lucru, speram si in continuare lucrurile sa se dezvolte in acelasi ritm chiar daca el nu mai este. Acum isi face treaba ca parlamentar si vad ca deranjeaza daca si-o face si bine pe ramura in care chiar se pricepe. In concluzie care e ofticos sa ramana cu oftica iar dumnevoastra domnule senator faceti-va treaba in continuare ca nu mor caii cand vor cainii vorba proverbului romanesc.
19 august 2017, 09:24
Asa se procedeaza mai pe la toate primariile: se sapa gropi cu buldoexcavatorul, de regula in vechile platforme de gunoi sau cariere, angajatii primariei transporta deseurile menajere colectate, apoi le astupa sau incinerează. Procedează astfel pentru a plati facturi mai mici la operatorul de salubrizare, fara sa se gandeasca la consecintele pe termen lung asupra mediului.
19 august 2017, 07:15
Personal cred ca deseurile se depozitau si apoi se incendiau de mult timp, cu stirea si acordul Magnitudinei sale senatorul de Vlasinesti, care de cateva luni plimba trena ministrului cu frunza si oaia. Numai realizari marete la Vlasinesti.
18 august 2017, 14:57
"Nenerocitii" de care vorbiti , o data la 4 ani aleg sa fie condusi si sa gospodareasca comuna pe cel mai gospodar dintre localnici. Dupa cum se poate observa la Vlasinesti exista apucaturi de coolhoz pastrate cu grija unora care, din pacate, au ajuns si parlamentari. In aceste conditii ne meritam soarta
18 august 2017, 14:44
Trofin gandeste precum arata.
18 august 2017, 11:46
Rar mi-a fost dat ss văd un asa nenorocit ca senatorul asta ! O întrece si pe fa Doina
18 august 2017, 08:38
Primarul Bouariu ar face bine se nu-l asculte de fiecare data pe senatorul trufin, care se crede Atotputernicul de cand a imbracat haina de senator, haaina care se pare ca deocamdata nu-i sta prea bine din cauza arogantei si lipsei de respect. Punct
18 august 2017, 07:55
Loading...
Sondaj
Credeți că ”revoluția fiscală” a Guvernului va aduce lucruri bune pentru Botoșani și România?
Da
Nu
Nu știu / nu mă interesează
Declaraţia zilei
 ”Din cele patru locuri unde au fost înscriși câte doi o persoană a fost absentă, o persoană a fost descalificată pentru că are garaj. Într-un caz două doamne licitat până la 440 lei pe loc în zona Calea Națională nr 7 ...
Curs valutar
astăzi
EUR
Euro
4.6400 lei
USD
Dolarul SUA
3.9322 lei
CHF
Francul elveţian
3.9662 lei
GBP
Lira sterlină
5.2076 lei
JPY
100 de yeni japonezi
3.4928 lei
XAU
Gramul de aur
162.2804 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2236 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.4878 lei
AUD
Dolarul Australian
2.9665 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.0837 lei
CZK
Coroana Cehească
0.1815 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6235 lei
Vremea
astăzi
Botosani
6.4 o C
Dorohoi
4 o C
Bucecea
6.4 o C
Darabani
o C
Saveni
o C
Ştefăneşti
4 o C
Horoscop
astăzi
web site traffic statistics
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2017 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.