Top News
Bătaie nebună în secret pentru șefia Urban Serv, de la ”fata lui tata”, la fost director și ex-consilieri locali – LISTA

Aproape doi pe-un loc este concurența la care s-a ajuns pentru un post în consiliul de administrație al unei societăți subordonate Consiliului Local Botoșani. Deși inclusiv primarul se alarmase de situația de la SC Urban Serv SA după închiderea depozitului de gunoi de la Rediu și pierderea mai multor licitații pentru activitatea de colectare și transport, se găsesc încă destui oameni care își doresc să fie șefi la această unitate.

Ditamai concursul pentru ca aleșii să poată întoarce totul pe dos

În luna noiembrie a anului trecut, CA al companiei municipalității a demarat procedurile pentru organizarea unui concurs pentru ocuparea a cinci posturi de membri ai consiliului de administrație.
Acesta se desfășoară conform OUG nr.109/2011 privind guvernanţa corporativă a întreprinderilor publice, aprobată cu modificări şi completări prin legea 111/2016 și HG 722/2016 pentru aprobarea normelor metodologice de aplicare a unor prevederi din amintita ordonanța.
Procedura reglementată de atâtea acte normative este una cât se poate de stufoasă. Candidații au susținut deja o probă scrisă și un interviu, iar până la jumătatea acestei săptămâni trebuie să își prezinte o scrisoare de intenție, după care urmează interviul final. La sfârșit se prezintă rezultatele Consiliului Local care, culmea, poate să aleagă un candidat cu o notă mai mică în detrimentul altuia cu o notă mai mare.

Politruci, pensionari, foști consilieri locali

Dar toate aceste lucruri nu au fugărit concurenții. Patru dintre cei cinci componenți ai actualului CA au intrat în cursă: Nicolina Chirilă, președinte al actualului CA și fost consilier local, Ion Sorici, Iulian Apotrosoaei, fost director economic la SC Eltrans SA și Mioara Jurgiu, lidera organizației de femei de la PSD Botoșani, fiica lui Gheorghe Vâzdoagă, consilier județean social-democrat. Singurul care nu și-a mai depus dosarul, fiindcă nu ar intra în condițiile de concurs, este Sergiu Burlacu. Lor li se adaugă Cezar Nicuță, jurist de la SC Locativa SA și membru ATOP, Gheorghe Pricopi, fost director general al SC Urban Serv SA, actualmente pensionar, Constantin Zărnescu, fost la rândul său salariat al unității și ex-consilier local, ieșit și el la pensie și o ”doamnă Aniței”, despre care PSD-iștii susțin că e de la fostul PDL, iar ex-PDL – iștii că e de la... PSD.

Concurs ”Top secret”

SC Urban Serv SA a contactat o firmă din București, pe care o plătește cu peste 10.000 de lei pentru organizarea concursului și care dă dovadă de o absolută discreție. Astfel, oficial candidații nu știu cu cine se luptă, iar Simion Drelciuc, directorul general al SC Urban Serv SA, a precizat la rândul său că nu poate face publice numele concurenților date fiind noile modificări legislative, ci doar numărul: opt pentru cinci posturi. În aceste condiții lista menționată am reușit să o obținem ”pe surse”.


”Suntem în partea a doua a procedurii de selecție, în care trebuie să depună declarație de intenție, să își expună viziunea asupra modului în care pot răspunde așteptărilor autorității publice locale, după care urmează interviul final și se întocmește acea listă scurtă, definită de legislație, cu candidații care îndeplinesc condițiile de a fi selectați, listă care însoțită de un raport final întocmit de firma care face selecția, va fi înaintată Consiliului Local”,


Simion Drelciuc, director general SC Urban Serv SA.

 

Cert este că amintita firmă din capitală corespondează direct și separat cu concurenții, prin poșta electronică, tocmai pentru a nu afla unul de celălalt. De asemenea, deși circulă zvonuri privind producerea unor mari surprize, probele de până acum nu ar fi fost eliminatorii.

Conducătorul perfect! Una dintre cele mai vânate unităţi caută şef(ă) cu „notorietate”, „încredere în sine” şi… „comunicare orală”
Gunoiul ne usucă la buzunare anul acesta – CÂT ajunge să plătească o familie cu doi copii

 

Loading...
Doamne Dumnezeule!!!Nu se mai satura Vazdoaga?Daca nu e el,trebuie sa fie fiica-sa???Nicuta vrea si el o bucățică de tort???Rusine sa va fie!!!Lasati profesioniștii si vedeți-va de politica voastra de cumătrie...
14 februarie 2017, 15:13
Nicuta ala se incadreaza perfect in tiparul psd, straluceste de inteligenta, e leit dupa chipul si asemanarea doinei, senatoarea un pic chemata pe la tribunal in dosarele lui barsan, in jurul careia in curand va iesi un mega scandal.
14 februarie 2017, 12:59
Platitorule de taxe si impozite,ar trebui sa platesti si o 'taxa'pentru ca esti o loaza si ai trecut prin scoala ca gasca prin apa!pune mana pe carte si invata 'LIMBA GRAMATICA'!
14 februarie 2017, 10:43
Aici nui o batalie pentru bunul mers al socetati ci bataia e pe indemnizatia ceo vor incasa .
14 februarie 2017, 09:16
Moșnegii sa mai stea la pensie si sa aibă grija de nepoți.
14 februarie 2017, 08:53
Se reactiveaza Pricopie ? Cum nu au unii liniste la pensie. Daca nu a reusit sa puna societatea pe chituci cat a fost director, macar sa mai incerce o data din postura de membru CA, marita sa-i fie data aceasta sansa.
14 februarie 2017, 08:06
Loading...
Sondaj
Credeți că va fi sancționat cineva pentru sistarea neanunțată a apei?
Da
Doar simbolic
Nu
Nu știu / nu mă interesează
Declaraţia zilei
”Nu trebuie să fii hidrotehnist ca să-ți dai seama că, chiar dacă ai adus alte două pompe, care să suplinească pompele inițiale, alea nu le pui ca sorb în bazinul pe care tu îl golești, deci este ceva de noaptea minții. Ei ș ...
Curs valutar
astăzi
EUR
Euro
4.5988 lei
USD
Dolarul SUA
3.9154 lei
CHF
Francul elveţian
3.9684 lei
GBP
Lira sterlină
5.1585 lei
JPY
100 de yeni japonezi
3.4382 lei
XAU
Gramul de aur
160.6332 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2248 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.4922 lei
AUD
Dolarul Australian
3.0574 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.1001 lei
CZK
Coroana Cehească
0.1793 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6178 lei
Vremea
astăzi
Botosani
8.5 o C
Dorohoi
8.8 o C
Bucecea
8.5 o C
Darabani
o C
Saveni
o C
Ştefăneşti
8 o C
Horoscop
astăzi
web site traffic statistics
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2017 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.