Top News
Botoșăneancă călcată de hoți în toiul nopții, polițiștii preocupați de-o plasmă de la Antena 1: Poliția îmi spune că de ce nu i-am păzit? FOTO & VIDEO

Recent Poliția națională și implicit cea de la Botoșani au anunțat că încep o amplă campanie privind furturile din locuințe. Cel mai probabil se împart o serie de pliante și astfel se execută o direcțiune trasată de Comunitatea Europeană. În viața reală însă, hoții nu se prind cu pliante.

Trăim bine la Botoșani. În statistici

Oare ce ar face cu un astfel de pliant tanti Didina din satul Cișmănești, comuna Dobârceni care a rămas fără 6.000 de lei pe data de 6 februarie 2016. 60 de milioane de lei vechi pe care i-a adunat cu greu pentru înmormântare. Hoții nu au fost identificați nici astăzi, iar povestea acestei femei este chiar tulburătoare.

 

Și este greu de crezut că o persoană ar putea inventa o astfel de poveste.

 

Didina Roșu are acum 82 de ani și a rămas văduvă în urmă cu aproximativ trei ani de zile. De atunci trăiește singură și probabil că s-a știut acest detaliu extrem de important. Pentru că în noaptea de februarie din urmă cu aproape doi ani de zile, undeva la 2:00 noaptea, hoții i-au răscolit toată casa și i-au luat tot ce avea.

 

„De unde am avut eu banii ăștia?”

 

Și de aici începe povestea cu adevărat dureroasă. Pentru că bătrâna a chemat, evident, Poliția însă oamenii legii ar fi avut alte preocupări decât acelea de a găsi făptuitorii.

 

”Mă socotea Poliția, că de unde am avut eu banii ăștia. Dar eu i-am dat la fecioru meu să-i pună la CEC să am de înmormântare. Iar tată-său a strigat că să-i scoată și i-a scos. Și am zis să-i dau lui dar trebuia să iau pentru un praznic și a doua zi să-i dau lui. Și noaptea mi i-a furat. Poliția îmi spune că de ce nu i-am păzit? Dar cum să păzesc eu la 2 jumătate să nu vină hoții?”,

Roșu Didina, păgubită

 

Polițiștii din comună ar fi urmat procedurile standard și au prelevat amprente însă de atunci nu s-a mai auzit nimic despre anchetă. Ba chiar, au anticipat, încă dinainte de a demara cercetările că nu-i vor mai recupera banii păgubitei.

 

”A venit Poliția, a luat amprente și nu s-a rezolvat nimic. Că să le spun eu ce s-a întâmplat. Dar cum? Să spun bogdapostre că n-au venit la mine. Au răscolit prin casă până ce au găsit toți banii. Aveam bani din pensie și 55 de milioane și 150 de mii mi-am oprit pentru Biserică. Și acelea mi le-a luat d-le. Tot au răscolit, au mânjit de noroi. Poliția mi-a spus, eu găsesc hoțul dar banii nu-i mai vedeți. Și cu o săptămână înainte mi-au furat găinile, 7 găini și un cucoș”,

Roșu Didina, păgubită

 

Singurele persoane chestionate, au fost, culmea tot rudele femeii prădate. Polițiștii au chemat două persoane din familie pentru a fi testate la detectorul de minciuni. Nu se știe dacă aceeași procedură s-a aplicat și în cazul altora din exterior.

 

”De unde am televizor?”

 

Pentru că, din spusele botoșănencei, polițiștii erau mai degrabă preocupați cum a ajuns ea să aibă o plasmă în casă.

 

”Pe fecioru meu și pe nepoata bănuiau ei. Și i-au dus la detectorul de minciuni și n-au rezolvat nimic nici acolo. În pământ a intrat tot. Și ei mă socoteau. Că omul meu cât a trăit a câștigat un televizor și după ce a câștigat ăla mă socotea miliția că de unde am? De unde am televizor?!”,

Roșu Didina, păgubită

 

Respectiva plasmă fusese câștigată la un concurs organizat de postul Antena 1.

 

Iar banii strânși cu sacrificii.

 

”Dar Dumnezeu mă știe că omul cât a trăit am strâns bănuț cu bănuț. Am luat înainte de a muri el, am luat două banane, una lui și una mie. S-a supărat foc. Am strâns bănuț cu bănuț să aibă de înmormântare. La ce folos?”,

Roșu Didina, păgubită

 

Ajutor cerut la prefect

 

Didina Roșu și încă alte șase persoane, toți din Dobârceni și Mihălășeni, au fost în cursul zilei de ieri în audiență la prefectul Dan Șlincu.

 

Toți reclamă că șeful Postului de Poliție nu-și duce la îndeplinire îndatoririle de serviciu. Același polițist care nu a fost în stare să găsească hoțul în cazul lui Liviu Bunduc, botoșăneanul care și-a căutat calul cinci ani de zile și l-a găsit. Singur.

 

”Cred că sunt vreo 15 persoane, toate cu aceeași problemă. Furturi de animale, furturi din locuințe, multe, foarte multe. Nimeni tras la răspundere, păgubiții află hoții și hoții ar fi păgubiții, așa se întâmplă. Atâtea sesizări am făcut eu și nu s-a rezolvat nimic. Nu se întâmplă nimic”,

Liviu Bunduc

IATĂ CAZUL LUI LIVIU BUNDUC:

Loading...
După CINCI ani de zile, botoșăneanul care și-a făcut dreptate singur! Polițiștii acuzați că ar fi mână în mână cu infractorii
Anchetă internă la Poliție împotriva polițistului învins de-un simplu sătean

 

Prefectul i-a ascultat și i-a rugat să scrie o petiție.

 

”Le-am solicitat să facă o petiție scrisă către Instituția Prefectului, iar ulterior eu voi încerca să intermediez o întâlnire cu inspectorul șef al IPJ, Viorel Șerbănoiu, dar după ce voi avea petiția scrisă”,

Dan Șlincu, prefectul județului Botoșani

 

Oamenii sunt deciși să meargă până la organizarea unui protest la Prefectura Botoșani și dacă nici aici nu se ia vreo măsură, să meargă inclusiv la București.

 

Susțin că s-au săturat să fie ținta hoților, iar polițiștii să nu rezolve măcar un caz.

 

În cursul zilei de ieri am solicitat un punct de vedere de la Inspectoratul de Poliție Județean (IPJ) pentru cazul Didinei Roșu însă nu am primit nici un răspuns.

 

DESCARCĂ APLICAȚIA BOTOȘĂNEANUL PENTRU MOBIL:

download from google play download from apple store
Viața în blocul fantomă, locatari zgribuliți de frig, pereți găuriți, oameni plângând ca niște copii – GALERIE FOTO & VIDEO

Ieri, 15 noiembrie s-au împlinit fix două luni de zile de la explozia care a zguduit blocul din Primăverii și care a schimbat destinul celor 13 familii care locuiesc în această scară. Două luni de zile și parcă, pentru acești oameni, timpul s-a scurs degeaba.

ALARMĂ METEO: Un ciclon polar ajunge în judeţele Botoşani şi Suceava şi aduce prima ninsoare

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) avertizează că, de duminică, prin nordul ţării, va pătrunde ciclonul polar Olaf, care va transforma precipitaţiile în ninsoare şi care ar putea interacţiona cu un alt ciclon, Numa, care vine din sudul continentului şi are o masă de aer cald.

Karatista cu atitudine a atras privirile și a devenit Miss Boboc – GALERIE FOTO

Într-o sală plină doar pe jumatate, Liceul Tehnologic „Elie Radu” şi-a desemnat cei mai frumoşi liceeni de clasa a IX-a.

Alarmă bugetară: A două cea mai mare unitate a statului de la Botoşani a rămas FĂRĂ BANI DE SALARII

România are o creştere economică uriaşă, aproape toate fondurile de la Consiliul Judeţean şi unităţile subordonate s-au direcţionat spre salarii, dar totuşi una dintre acestea nu mai are bani de lefuri.

Amendă pentru 160 de km/oră la o mașină dată jos de pe platformă de o firmă din Botoșani, amenințări și înjurături

În România zilelor de astăzi s-a ajuns la situația în care oricine poate obține statutul de patron, prin înființarea unei firme. Iar serviciile oferite ajung să fie, evident, pe măsura eforturilor depuse.

A zburat inclusiv patul! Intervenţie în forţă a Urban Serv şi Poliţiei Locale într-un cartier unde munţii de gunoaie intrau în bloc – GALERIE FOTO

Desfăşurare de forţe luni dimineaţă în cartierul Pacea, acolo unde grămezi uriaşe de gunoaie împânziseră un spaţiu verde şi începeau să intre în bloc.  

Mihaela, frumusețea lovită de o boală cumplită, primește un ajutor neașteptat de la câțiva bărbați celebri din capitală

În ultima miercuri a lunii noiembrie, la București va avea loc a V - a ediție a NovemBEARD, manifestare a bărbaților bărboși și a celor care pentru o lună decid să-și lase barba să crească... în scop caritabil.

„Fetele de la Botoşani” s-au dus cu vin, usturoi şi-o... mască la Măruţă – FOTOGALERIE ce-a făcut realizatorul cu „obiectul vestimentar”

După toată mass-media locală, „Fetele de la Botoşani” şi al lor cântec de promovare al judeţului au ajuns şi în cea naţională. Astfel, dacă joi melodia „Hai la Botoşani” a fost difuzată de Radio Zu, vineri tinerele au apărut la Pro TV.

Șeful Poliției Rutiere vrea liber la parcare pe TOATE locurile concesionate, pe timpul zilei

Cel mai probabil, peste două luni de zile, noul regulament de blocare și ridicare autoturisme din municipiul Botoșani va intra în vigoare.

Loading...
13 milioane de euro în joc! Anunţ de ultimă oră despre Uvertura Mall în pragul licitaţiei de vânzare a centrului comercial

Compania care administrează cel mai mare centru comercial al Botoşanilor a trimis miercuri seară un comunicat referitor la scoaterea la vânzare a acestuia de către Management Reorganizare Lichidare Iași. SC Uvertura City Mall SRL anunţă că hotărârea de valoficare a imobilului a fost deja contestată de trei creditori. Societatea previne practic potenţialii cumpărători că ar putea pierde clădirea.

„Oaia neagră” a Spitalului Județean a intrat în lumea civilizată, cu bani puși deoparte și deținuți de la Penitenciar – GALERIE FOTO & VIDEO cum arată acum

Probabil una dintre cele mai vechi secții exterioare ale Spitalului Județean de Urgență Mavromati arată în sfârșit în concordanță cu anul 2017 al unei Românii europene.

Divorţ catastrofă în familia unui doctor, au ajuns să scoată la vânzare inclusiv sediul Primăriei

Clădirea unde îşi desfăşoară activitatea Primăria comunei Manoleasa este scoasă la licitaţie în urma unui proces de divorţ, deşi administraţia locală a plătit toţi banii către familia de la care a cumpărat în 2008 imobilul pentru noul sediu al instituţiei.

Face show în oraș! Un apartament plus alte 12 camere închiriate pentru Horia Brenciu la un hotel din Botoșani

Horia Brenciu va susține la sfârșitul acestei săptămâni un concert la Botoșani, iar pentru reușita acestuia s-a pus în mișcare o întreagă mașinărie. Artistul nu va veni singur, ci însoțit de un staff format din aproximativ 20 de persoane.

Demisie bombă la Urban Serv, fiica lui Vâzdoagă a ajuns nr. 1

Preşedintele consiliului de administraţie al SC Urban Serv SA a renunţat luni la funcţie. Ion Sorici a demisionat din funcţie din cauza unor probleme de familie.

O altfel de idee! Trecere de pietoni tradițională la Botoșani

Inițiativă inedită din partea unor membri implicați în diverse proiecte sociale și educative ale comunității botoșănene: soții Teodor și Iustina Cenușă sunt cei care au venit cu ideea amenajării la Botoșani a unei treceri de pietoni tradiționale, la costuri mici, însă cu un rezultat reușit.

Hai la Botoșani! Patru fete fac o reclamă extraordinară Botoșanilor, peste 25.000 de oameni le-au văzut într-o zi - VIDEO

Dacă autoritățile botoșănene nu fac mai nimic pentru promovarea județului, ajungând să tipărească și calendare cu imagini din alte părți ale țării, patru tinere s-au gândit să scoată aceste meleaguri în față.

VENEŢIA DE BOTOŞANI: 65-70% din apă se pierde şi se fură - Dacă s-ar diminua mare parte din pierderi şi furturi, apa ar ajunge la toţi consumatorii

Compania de apă şi canalizare controlată de Consiliul Judeţean Botoşani înregistrează pierderi care trec masiv de jumătate din cantitate. Asta cel puţin într-o localitate din sudul judeţului.

Doi părinți frânți de durere cer dreptate pentru fata lor moartă într-o cursă ilegală de mașini: Cea mai dureroasă grevă din câte s-au văzut la Botoșani– FOTO&VIDEO

Trecătorii au rămas țintuiți în loc de tânguielile care răsunau în Piața Revoluției, astăzi, mașinile încetineau în dreptul celor doi oameni cu haine negre. Era glasul aproape stins al unei mame care a trăit cea mai mare dramă pe care o poate oferi soarta: și-a îngropat fata de 20 de ani, iar pe celălalt copil l-a văzut chinuindu-se luni de zile.

Mormântul unui fost polițist distrus, fiul oferă RECOMPENSĂ substanțială pentru informații – GALERIE FOTO

După cazurile de profanare de morminte de la Cimitirul Eternitatea și un altul mediatizat mai puțin de la Pacea, încă un mormânt a fost găsit de familie, distrus.

DEMENŢIAL: Un primar din judeţ propune oamenilor să-l omoare fiindcă este 'cel mai prost primar pe care comuna l-a avut'

Mai săraci sau mai bogaţi, mai puturoşi sau mai harnici, dar cu siguranţă niciodată plictisiţi. Aşa sunt oameni dintr-o comună botoşăneană şi asta în mare parte datorită primarului.

Dezastru la politia dobarceni!faceti ceva e inadmisibil!
5 septembrie 2017, 14:30
Pe 21.08.2017,la casa in zona industriala-au rascolit tot la batrani.....Rezultatul ????? un gust amar...
5 septembrie 2017, 11:41
Lumea lui Garcea e pur și simplu... halucinantă.
5 septembrie 2017, 08:43
Loading...
Sondaj
Credeți că ”revoluția fiscală” a Guvernului va aduce lucruri bune pentru Botoșani și România?
Da
Nu
Nu știu / nu mă interesează
Declaraţia zilei
 ”Din cele patru locuri unde au fost înscriși câte doi o persoană a fost absentă, o persoană a fost descalificată pentru că are garaj. Într-un caz două doamne licitat până la 440 lei pe loc în zona Calea Națională nr 7 ...
Curs valutar
astăzi
EUR
Euro
4.6400 lei
USD
Dolarul SUA
3.9322 lei
CHF
Francul elveţian
3.9662 lei
GBP
Lira sterlină
5.2076 lei
JPY
100 de yeni japonezi
3.4928 lei
XAU
Gramul de aur
162.2804 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2236 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.4878 lei
AUD
Dolarul Australian
2.9665 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.0837 lei
CZK
Coroana Cehească
0.1815 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6235 lei
Vremea
astăzi
Botosani
6.4 o C
Dorohoi
4 o C
Bucecea
6.4 o C
Darabani
o C
Saveni
o C
Ştefăneşti
4 o C
Horoscop
astăzi
web site traffic statistics
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2017 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.