Top News
Botoșănenii care au privit moartea în ochi într-o explozie: Ce ați făcut oameni buni, mi-ați distrus viața?! – Muncitorii au început să râdă VIDEO tulburător

Oamenilor din blocul nr. 18 din strada Primăverii, scara B, moartea le-a zâmbit vinerea trecută, cu puțin înainte de ora 14:00. Atunci, pentru o parte dintre ei, cei care erau acasă s-a făcut diferența dintre viață și moarte. Până la urmă, poate norocul nostru, al tuturor, a fost că explozia s-a produs în mijlocul unei zile de muncă. Altfel, am fi avut mai multe sicrie.

Miercuri dimineață, oamenii care stau acolo, s-au adunat în fața blocului pentru a-l aștepta pe expertul de la Iași. Imediat ce a ajuns, fiecare ușă s-a deschis. Și fiecare figură avea propriile lacrimi și propria poveste despre cum a supraviețuit exploziei.

 

La etajul 2 se află apartamentul Mihaelei Croitoru, femeia care și-a găsit copilul de 11 ani, pe Șerban, sub un morman de moloz, care înainte fusese peretele lui Gheorghe Foceag, vecinul ei.

 

”E o minune că era în viață. Mergeți acolo și vedeți. De acolo a venit explozia. Peretele lui este acesta care se vede, molozul. Totul e peretele lui, care se vede aici. Aici a fost o baie. De aici am scos copilul, am pus o icoană ca să-i mulțumesc lui Dumnezeu, pe aici am tras de el. Dacă era mai încolo, nu mai era nici el. Aici e baia, nimeni nu ar fi supraviețuit în această baie, nimeni. Puteam să scot o rufă. Nu vrem nimic, decât să ne reconstruim zidurile și instalațiile și să ne întoarcem la casele noastre”,

Mihaela Croitoru, locatară din Primăverii

 

Mama copilului a pus o icoană pe bucățile de moloz. Acolo plânge și mulțumește Divinității că nu i-a luat copilul.

 

Nu vrea milă. Nu vrea bani. Nu vrea nimic. Nu cere nimic. Doar adevărul.

 

Și ajutor de la instituțiile statului pentru a o putea lua de la capăt.

 

”Nici o ființă umană nu își dă seama că într-o secundă își poate pierde viața. Dar atunci cînd te trezești din acest lucru, înțelegi ce înseamnă viața”, spune doamna Mihaela cu ochii udați de lacrimi.

 

După ce și-a scos copilul de sub dărâmături, a rămas ea însăși captivă printre bucățile de moloz care i-au ajuns în sufragerie. A fost ajutată de un vecin, de la etajul 3, care avea 76 de ani.

 

S-au scos unii pe alții.

 

”Nu mai puteam să ies. M-a salvat vecinul de la etaj care era la celălalt vecin, el a tras de mine ca să ies. Fiindcă am vrut să mă salvez să nu sară blocul. Fum, foc, groază, explozie. Uitați până unde sunt bucăți din zid. Sunt fericită că sunt în viață, suntem fericiți că trăim și îmi doresc să fiu întreagă de acum încolo”,

Mihaela Croitoru, locatară din Primăverii

 

În alt apartament, altă poveste. Soția celui care și-a salvat vecinii, tocmai terminase de făcut bagajele. Urmau să plece în stațiune, cu bilet prin Casa Județeană de Pensii.

 

Geamantanul a fost folosit, însă pentru a merge să doarmă pe la rude.

 

Și la această familie, moartea a trecut fulgerător, doar arătându-și puterea.

 

”De acolo, a venit, până aici a ajuns. Eu de-abia terminasem geamantanul, am ieșit și m-am dus la bucătărie. Norocul meu a fost că m-am dus la bucătărie. Mă prindea aici….”,

Spune femeia și arată ușa distrusă de la balcon

 

Alt chip, alt apartament, altă poveste.

 

Se pierde șirul suferințelor, atmosfera din bloc este apăsătoare. O fată abia trecută de majorat, umblă ca o stafie printre vecinii ei și ascultă liniștită ce se vorbește. Probabil și pentru ea, doar timpul va face ca efectele șocului să fie mai ușoare.

 

”Eu dacă nu deschideam ușa asta (de la balcon n.r.), eram zburată pe balcon. Eu eram pe fotoliu aici, lângă. Holul este distrus. Și în baie și în bucătărie. Peretele acesta pleacă, se zgâlțâie și peretele cu geamul și centrala, la fel”,

Povestește ea

 

Acuze grele de la oameni

 

Fata a fost cea care l-a scos pe Șerban din apartament și l-a dus în fața blocului. Acolo s-ar fi aflat cei doi muncitori care au lucrat la racordul de gaze din apartamentul nr. 1.

 

”Eu am scos copilul afară, pe Șerban, când a ieșit din scară s-a uitat la ei și a zis: ce-ați făcut oameni buni, mi-ați distrus viața. Și ei au început să râdă. Au râs”,

Își amintește fata

 

În cursul zilei de marți cinci locatari din blocul din Primăverii au fost audiați în Poliție și au povestit ce au văzut în ziua aia în scară.

 

Și din nou, acuzele curg spre cei doi muncitori care se aflau la etajul 1 și care după explozie au fost văzuți fugind.

 

”Gazul nu a fost oprit imediat după explozie, pompele nu au fost luate din fața blocului. Știm și o să dovedim chestia asta, muncitorii care au fost în ziua exploziei au fost văzuți în preajma marketului discutând cu un posibil șef îmbrăcat cu costum negru, domnul respectiv a fost și a închis gazul. Oxigenul acela a fost luat duminică seara, luni dimineață nu mai erau”,

Spune tânăra din bloc

 

Probabil în baza noilor declarații date de oameni, ieri un echipaj de polițiști criminaliști a ajuns din nou la blocul unde a izbucnit explozia pentru a preleva probe.

 

Același lucru spun că îl fac și oamenii din bloc care strâng și ei probe pe care le duc la Poliție pentru a arăta că prezența celor doi misterioși muncitori din bloc, ar fi avut un aport în producerea deflagrației.

 

Instituțiile statului însă, infirmă însă categoric acest lucru.

Concluzie sumbră de la expertul de la Iași pentru blocul cu sinistrați din Primăverii – VIDEO & GALERIE FOTO
COSTURILE estimative pentru repararea blocului din Primăverii afectat de explozie

 

DESCARCĂ APLICAȚIA BOTOȘĂNEANUL PENTRU MOBIL:

download from google play download from apple store
Loading...
Obiectivul comunist.
25 septembrie 2017, 03:59
bai nenea obiectiv, lasa bautura si fumatul si puneti centrala. ca ne-am saturat de voi astia care nu munciti si traiti din ajutoare sociale. tu esti sigur asistat si statul te subventioneaza de faci apologia modern hotilor.
24 septembrie 2017, 13:33
obiectiv! ești un bou cu ţâţă de la mc, ştii care-i începutul? falimentul hoţilor de la mc care ne fură de ne rup, astăzi am plătit o executare la un ghebos tocmit tocmai din Suceava. Au început să ne execute sucevenii pentru hoţiile mc-ului. Stau cu un golan deasupra care refuză să-şi instaleze ţevile pe orizontală, e singurul din bloc care mai este abonat la mc şi protejat de această societate. La 4 camere plăteşte 42 de lei pe lună, primeşte ajutor de căldură maxim prin umflarea numărului de persoane din familie, la asociaţie e trecut cu mai puţine persoane. Cei de la MC ştiu dar de doi ani de când am ridicat problema în justiţie individului nu i s-a clintit un fir de păr, păteşte în scârbă 42 de lei. profitaţi de o dramă pentru a vă promova lăturile voastre. La Galaţi termica e pa, este ultima iarnă când mai dă căldură. Spuneți care instituţii ale statului susţin altceva şi ce argumente au. La cum se tergiversează treburile e clar că vina o poartă cineva din afara blocului. Şeful isu a aruncat pe piaţă nişte prostii care au fost demontate repede, acum se caută ceva de pus în loc da "specialiştii" de la stat nu prea au idei de a prosti lumea. Şi încă ceva pentru individul de la mc, 60% din cei abonaţi la centralizate sunt din Bucureşti, falimentul centralizatelor a intrat în linie dreaptă, nici stalin şi hitler nu le mai salvează.
21 septembrie 2017, 18:18
de asigurare a auzit cineva? sau e pt prosti asigurarea?!
21 septembrie 2017, 15:12
Gazul este oprit temporar doar de catre instalatorii autorizati si/sau de catre salariatii firmei de distributie. in rest tb doar aflat concret care au fost cei care au avut lucrari pe scara si ce operatii au executat. Orice oprire este anuntata printr-un afis lipit la vedere sau cel putin prin luarea masurilor ca toti locatarii sa fie atenti la reluarea furnizarii sa nu aiba aparate cu"gazul deschis"Consider o ancheta usoara doar daca nu cumva se incearca altceva. Sper
21 septembrie 2017, 12:23
De ce nu se spune care-i firma de gaz ce a lucrat acolo ?! A platit suficient de mult ???!!!
21 septembrie 2017, 08:56
chiar daca ne exprimam regretul pt ce s-a intamplat, nu pot sa nu spun care-i realitatea, acesta este doar inceputul unor evenimente provocate de aceste instalatii interioare de distributie a gazelor, cei care au fost prin Germania sa le spuna autoritatilor si celor de la pompieri daca acolo au vazut "copacii" astia de tevi in scara unui bloc.Dar probabil la noi nu intereseaza pe nimeni pericolul la care sunt expusi acesti "proprietari" de apartamente care fac fiecare ce le trece prin cap in blocuri.
21 septembrie 2017, 08:35
Loading...
Sondaj
Credeți că va fi sancționat cineva pentru sistarea neanunțată a apei?
Da
Doar simbolic
Nu
Nu știu / nu mă interesează
Declaraţia zilei
”Nu trebuie să fii hidrotehnist ca să-ți dai seama că, chiar dacă ai adus alte două pompe, care să suplinească pompele inițiale, alea nu le pui ca sorb în bazinul pe care tu îl golești, deci este ceva de noaptea minții. Ei ș ...
Curs valutar
astăzi
EUR
Euro
4.5988 lei
USD
Dolarul SUA
3.9154 lei
CHF
Francul elveţian
3.9684 lei
GBP
Lira sterlină
5.1585 lei
JPY
100 de yeni japonezi
3.4382 lei
XAU
Gramul de aur
160.6332 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2248 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.4922 lei
AUD
Dolarul Australian
3.0574 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.1001 lei
CZK
Coroana Cehească
0.1793 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6178 lei
Vremea
astăzi
Botosani
8.3 o C
Dorohoi
8.5 o C
Bucecea
8.3 o C
Darabani
o C
Saveni
o C
Ştefăneşti
8 o C
Horoscop
astăzi
web site traffic statistics
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2017 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.