Top News
Consilier local depistat candidat şi la PSD şi la UNPR, damf de fals, lista a picat

Debutul perioadei de depunere a candidaturilor pentru alegerile din 5 iunie a provocat deja primul mare scandal electoral. Un consilier local în funcţie se află pe lista a două partide diferite, fapt contrar legii.

Marți era candidat la PSD, miercuri la UNPR

Totul s-a întâmplat în comuna Dângeni şi a fost descoperit în cursul zilei de miercuri. Atunci, reprezentanţii Uniunii Naţionale pentru Progresul României s-au deplasat la Biroul Electoral de Circumscripţie (BEC) pentru a depune candidaturile la Primărie şi Consiliul Local. Dacă pentru cea dintâi nu au fost probleme, la a doua membrii BEC au depistat un nume care se afla deja şi printre pretendenţii PSD la un mandat de consilier local. Cu doar o zi înainte social-democraţii îşi depuseseră şi ei dosarele, iar printre candidaţii la CL Dângeni se afla şi Vasile Popescu. A doua zi numele său era însă şi pe lista progresiştilor. Cum era una şi aceeaşi persoană, BEC a respins candidaturile UNPR-ului pentru clarificarea situaţiei.


„Am găsit o persoană care era înscrisă şi la PSD. Şi dacă PSD-iştii au fost ieri (marâi - n.r.) şi au depus primii lista, am luat ca bună fiind lista de la ei, dar urmează să facem o investigaţie. În 24 de ore noi suntem obligaţi să dăm o hotărâre”,


Dan Bâznosu, preşedinte BEC Dângeni.


Acesta nu îşi explică cum a fost posibil să se întâmple aşa ceva.


„Mă întrebaţi pe mine? Întrebaţi-i pe cei care au făcut listele, eu nu pot decât să constat. Obligaţia mea este să verific”,


Dan Bâznosu, preşedinte BEC Dângeni.

Biroul Electoral face investigații

Situaţia este de neînţeles în condiţiile în care toţi competitorii de la alegerile locale trebuie să semneze declaraţii de acceptare a candidaturii. Aceasta înseamnă că, măcar teoretic, Vasile Popescu ar fi acceptat să candideze atât pentru PSD, cât şi pentru UNPR.  
Pentru a elucida cazul preşedintele BEC Dângeni l-a convocat joi la o discuţie pe Vasile Popescu.


„Vreau să mă lămuresc dacă şi-a exprimat într-adevăr voinţa de a fi trecut pe acea listă, vreau să verific dacă semnătura îi aparţine. După aceea lucrurile se complică, dacă mai vedem că persoana respectivă nu şi-a exprimat dorinţa, că nu are cum aceeaşi persoană să îşi exprime voinţa pentru două partide. Nu are cum! Unul din ei a făcut un abuz, a făcut un fals”,


Dan Bâznosu, preşedinte BEC Dângeni.


Cel mai probabil se va ajunge la sesizarea Biroului Electoral Judeţean, nefiind exclus nici un demers la Parchet pentru fals.
Vasile Popescu este consilier în funcţie la Dângeni, el fiind ales în 2012 din partea PSD. Atunci candidat la Primăria Dângeni a fost Stelică Trofin, care însă a trecut la UNPR. Trofin a fost primar în perioada 2000 – 2012.

Primul partid şi-a depus candidaturile cu 20 de femei pe listă – GALERIE FOTO

 

Loading...
loading...
D.le buznosu ai dat dovada ca ai mintea neteda cu acest aspect pe care l-ai sesizat deoarece se putea foarte bine sa se rezolve la nivel de comuna. Dar ai aratat inca o data ca esti membru pnl si ca BEC este condus nu de tine ci de primarul rotundu . Sa-ti fie rusine. Tu ce fel de declaratie a-i dat pentru aceasta functie? nu cumva esti si tu un membru marcant al PNL?
21 aprilie 2016, 13:32
Loading...
Sondaj
Cine se face vinovat de explozia din strada Primăverii?
Proprietarul apartamentului
Furnizorul de gaz
Autoritățile
Firma care lucra în bloc la instalație
Altcineva
Declaraţia zilei
„Dacă vrem să ne inspirăm, putem să o facem din țările mai civilizate decât noi. Acolo când s-a declanșat scandal se intervine în forță. Nu mergem cu hai te rog eu, du-te acasă. Dar ce cauți acolo? Dacă noi am merge câte ...
Curs valutar
astăzi
EUR
Euro
4.5989 lei
USD
Dolarul SUA
3.8275 lei
CHF
Francul elveţian
3.9885 lei
GBP
Lira sterlină
5.1871 lei
JPY
100 de yeni japonezi
3.4398 lei
XAU
Gramul de aur
161.8424 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2173 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.4914 lei
AUD
Dolarul Australian
3.0833 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.1258 lei
CZK
Coroana Cehească
0.1761 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6181 lei
Vremea
astăzi
Botosani
16 o C
Dorohoi
16 o C
Bucecea
16 o C
Darabani
o C
Saveni
o C
Ştefăneşti
16 o C
Horoscop
astăzi
web site traffic statistics
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2017 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.