)
missgrey.ro
Top News
Copilul care NU EXISTĂ, născut de 4 luni nu figurează în nici o evidență - FOTOGALERIE

Cazul fetei care a plecat din Maternitate și și-a aruncat copilul într-un canal capătă noi dimensiuni prin alte cazuri care se petrec în județ, însă puține dintre ele ajung să fie mediatizate. Astfel că nu mai surprinde pe nimeni cum este posibil ca o altă mamă să iasă din aceeași Maternitate, fără nici un singur act la copil.

Și astfel se ajunge la situații de genul în care bebeluși nevinovați sunt aruncați într-o societate bolnavă chiar de statul care ar trebui să-i protejeze, unii fiind condamnați încă din primele minute în care părăsesc Maternitatea.

 

Iată cazul Adrianei Vasilciuc de 32 de ani, originară din Nicșeni și care s-a mutat la Tocileni – Stăuceni ca să trăiască în concubinaj cu Enache Viorel care are 47 de ani.

 

Ambii, cu un nivel scăzut de educație. Au împreună șase copii, cinci sunt deja preluați în plasament de Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC).

 

Ultima, o fetiță. Născută în urmă cu aproape 4 luni, i-au spus Paula. Nu are nici un fel de act pentru că toate documentele familiei ar fi reținute de un bărbat din comună la care ar fi lucrat Viorel Enache.

 

”Am lucrat la un om din sat de acolo, la Ungureanu Nicolae. Mulgeam oile, lucram la animale. Când ea a mers la Maternitate și a născut-o pe fetiță au rămas actele noastre, buletine, certificate de naștere, ce mai avem noi. Au rămas la el în casă, nu le-am dat noi. Dar cum să facem? Copilul are aproape 4 luni și nu are acte”,

Enache Viorel, tatăl

 

Cuplul locuia într-o anexă a respectivului bărbat și când femeia a plecat să nască la Maternitate, actele au rămas acolo.

 

S-au dus să le ceară.

 

”Băiatul lui cel mai mare i-a șoptit lui taică-su să nu ne dea actele că el nu o să mai meargă la lucru. Noi avem șase copii, cinci sunt la o fundație și unul în plasament. Ăsta e al șaselea și am vrea să-l creștem. Am fi vrut pe toți dar dacă nu s-a putut… am zis că măcar pe ea”,

Vasilciuc Adriana, mamă

 

Directorul adjunct al Direcției Copilului a ajuns în cursul zilei de marți, 10 octombrie 2017 la Primăria Stăuceni pentru a întreba despre situația acestor oameni, dar mai ales a copilului nou născut.

 

„Echipa va merge teren să vadă despre ce este vorba. Femeia respectivă da, a fost în atenția noastră, a fost la Centru Maternal, mai are cinci copii în sistem. Nu are acte, ne-a spus o doamnă de la Primărie că nu-i poate da nici ajutorul social. Vor merge pe teren și dacă acest copil este în situație de neglijare sau de abuz, o să intervenim”

Alexandru Colbu, director executiv adjunct DGASPC

 

4 luni de zile.

 

4 luni în care nici o autoritate nu a știut, până ieri, că această femeie a născut.

 

”Medicul de familie de acolo nu știa nici că o fost însărcinată, nu că a născut. Nu știa nimeni, nimic”,

Alexandru Colbu, director executiv adjunct DGASPC

 

Rămâne întrebarea care sâcâie. Ar fi putut femeia asta să scape de copil fără să fie trasă la răspundere?

EA este tânăra care şi-a omorât cu sânge rece bebeluşul: Mama era plecată în Italia, a stat cu bunica la ţară şi muncea la un fast-food - FOTOGALERIE

 

Loading...
Loading...
Sondaj
Când va fi inaugurat Parcul de Agrement Cornișa?
2018
2019
În apropierea viitoarelor alegeri locale
Niciodată
Nu știu / nu mă interesează
Declaraţia zilei
”Când Guvernul a dat o lege și a spus că toți cei din instituțiile de cultură primesc o majorare de 50% anul acesta și de la 1 ianuarie încă 50%, probabil au uitat că există instituții de cultură în subordinea autorităț ...
Curs valutar
ieri
EUR
Euro
4.5841 lei
USD
Dolarul SUA
3.9032 lei
CHF
Francul elveţian
3.9799 lei
GBP
Lira sterlină
5.1388 lei
JPY
100 de yeni japonezi
3.4624 lei
XAU
Gramul de aur
160.6797 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2244 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.4872 lei
AUD
Dolarul Australian
3.0529 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.1159 lei
CZK
Coroana Cehească
0.1783 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6158 lei
Vremea
astăzi
Botosani
10.1 o C
Dorohoi
10.1 o C
Bucecea
10.1 o C
Darabani
o C
Saveni
o C
Ştefăneşti
16 o C
Horoscop
astăzi
web site traffic statistics
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2017 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.