)
missgrey.ro
Top News
Dacă așa scrie la carte... Borduri şi pavele noi pentru trotuarele unei străzi plină de gropi, asfaltul mai… încolo – GALERIE FOTO

Zeci de gropi pe un singur sens de mers, unele dintre ele „plombate” cu pavele pot fi văzute de vreo patru ani pe bulevardul George Enescu, iar Primăria Botoşani a început să repare... trotuarele.

”Întâi reparăm trotuarele şi le facem să arate ca trotuare de bulevard”

Încă de luna trecută pe amintita stradă au demarat ample lucrări de modernizare, însă termenul de „stradă” este doar unul generic fiindcă, în ciuda stării jalnice în care se află, municipalitatea investeşte în… trotuare. SC Conrec SA, firma căreia i s-a cesionat de către SC Tehnic Asist SRL contractul de reparaţii şi întreţinere străzi în oraş, a montat deja pavele de la intersecţia cu Primăverii şi până vis-a-vis de intrarea în Maternitate. În paralel, s-au schimbat şi bordurile, atât cele de lângă trotuar, cât şi de lângă scuar. Doar asupra carosabilului distrus nu s-a intervenit deloc.


Edilii susţin că, deşi prioritatea zero o reprezintă refacerea căii de rulare, aceasta va intra ultima în reparaţii fiindcă aşa se execută lucrările la străzi.


„Pe programul de întreţinere-reparaţii străzi, reparăm tot bulevardul George Enescu, tronsonul situat între bulevardul Mihai Eminescu şi strada Primăverii, pe ambele sensuri. Întâi reparăm trotuarele şi le facem să arate ca trotuare de bulevard, apoi ajungem la asfalt. Deci frezăm stratul de asfalt vechi, scoatem pavelele – pentru că sunt gropi care au fost reparate provizoriu cu pavele – şi venim cu stratul de asfalt nou, dar aceasta este ultima operaţiune. Deci prima operaţiune este înlocuirea bordurilor, operaţiunea nr. 2 refacerea trotuarelor şi operaţiunea nr. 3 stratul de asfalt, de uzură”,


Marian Murariu, viceprimar Botoşani.

Așa se face

Acesta susţine că întâi se va asfalta sensul din dreapta spre Marchian, însă nu a putut avansa un termen până la care şoferii vor putea circula pe un carosabil refăcut, sigur fiind că mai durează încă cel puţin o lună.


„În momentul în care scoţi bordurile vechi, atât 50 de centimetri din carosabil, cât şi o bucată de trotuar, se strică şi ulterior vii şi repari cu asfalt şi pe trotuar cu pavele pentru că, dacă torni întâi asfaltul şi apoi bordurile strici asfaltul proaspăt turnat”,


Marian Murariu, viceprimar Botoşani.


1 milion de lei


este valoarea estimată a lucrărilor care se efectuează pe bulevardul George Enescu, însă suma exactă va fi cunoscută la finalul lucrărilor.


Viceprimarul Murariu a explicat şi că trotuarele trebuie ridicate la rang de bulevard, ceea ce înseamnă practic pavelarea lor. Pe străzi care nu au statut de bulevard, precum Mihail Kogălniceanu, trotuarele se asfaltează, nu se pavelează.

Marea asfaltare de noapte din strada Primăverii s-a transformat în jalnica peticire de zi: S-a folosit termenul greșit - GALERIE FOTO
Botoşani, oraşul unde gropile sunt astupate cu pavele second - hand – GALERIE FOTO

 

Loading...
De obicei din ce am vazut la noi,iti pot eu ca da! Daca te uiti la o bordura nemontata are un rost pe marginea interioara. Ala ar trebui sa fie nivelul asfaltului. Acum cum sunt puse fata de actualul nivel nu indeplineste aceasta conditie. Dar dupa turnarea covorului asfaltic va fi la nivel stai linistit. Si apropo ca sfat...masina nu se parcheaza pana ajungi tu cu roata in bordura...daca altfel nu stii sa parchezi e rau. Se parcheaza pana in marginea bordurii fie cu fata ori cu spatele masinii. Ca daca ai una lunga de la roata pana la marginea ei poate ajunge pana pe trotuar masina si nu e ok..mai ales daca sunt piste de biciclete.
8 iulie 2017, 19:21
Măi oameni buni, chiar mai există cineva, care știe să citească cursiv, care să creadă că cineva din administrația locală se gândește la altceva înafara bunăstării personale. Din pavele și borduri de câștigă, astea sunt inventate pentru sifonarea banilor publici. Le pune PNL-ul le schimbă PSD-ul ori viceversa, în privința asta există întotdeauna consens și armonie în clasa politică. În rest faptul că proștii își rup mașinile sau/și picioarele nu reprezintă ceva de interes. PS pe Adrian Adamiu comentam săptămâna trecută că erau cratere ca după bombardament , îmi retrag cuvintele , să vedeți acum cratere după ce toată săptămâna trecută au împins timpul o gașcă de lucrători cu un buldoexcavator și un camion (10 cm. este adâncimea minimă acum dar așa este procedura și cu toții suntem fericiți că primăria lucrează pentru bunăstarea noastră)
8 iulie 2017, 18:03
Măi oameni buni, chiar mai există cineva, care știe să citească cursiv, care să creadă că cineva din administrația locală se gândește la altceva înafara bunăstării personale. Din pavele și borduri de câștigă, astea sunt inventate pentru sifonarea banilor publici
8 iulie 2017, 17:50
Respecta lucratorii standardele in constructii? Unul ar fi inaltimea bordurilor fata de calea de rulare, care sunt asa de inalte incat iti zgarii pe dedesupt masina.
8 iulie 2017, 13:48
Loading...
Sondaj
Când va fi inaugurat Parcul de Agrement Cornișa?
2018
2019
În apropierea viitoarelor alegeri locale
Niciodată
Nu știu / nu mă interesează
Declaraţia zilei
„Cer să se facă locuri de fumat în fața Liceului Pedagogic și Elie Radu. Foarte multe chiștoace pe jos (pe bună dreptate, le dau dreptate fumătorilor – nu sunt coșuri de gunoi suficiente și cu loc special de aruncat țigara ...
Curs valutar
ieri
EUR
Euro
4.5802 lei
USD
Dolarul SUA
3.8939 lei
CHF
Francul elveţian
3.9868 lei
GBP
Lira sterlină
5.1608 lei
JPY
100 de yeni japonezi
3.4723 lei
XAU
Gramul de aur
161.4840 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2231 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.4882 lei
AUD
Dolarul Australian
3.0589 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.1070 lei
CZK
Coroana Cehească
0.1778 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6153 lei
Vremea
astăzi
Botosani
7.9 o C
Dorohoi
7.9 o C
Bucecea
7.9 o C
Darabani
o C
Saveni
o C
Ştefăneşti
11 o C
Horoscop
astăzi
web site traffic statistics
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2017 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.