Top News
Doi părinți frânți de durere cer dreptate pentru fata lor moartă într-o cursă ilegală de mașini: Cea mai dureroasă grevă din câte s-au văzut la Botoșani– FOTO&VIDEO

Trecătorii au rămas țintuiți în loc de tânguielile care răsunau în Piața Revoluției, astăzi, mașinile încetineau în dreptul celor doi oameni cu haine negre. Era glasul aproape stins al unei mame care a trăit cea mai mare dramă pe care o poate oferi soarta: și-a îngropat fata de 20 de ani, iar pe celălalt copil l-a văzut chinuindu-se luni de zile.

Anda Dănăilă era o fată cuminte și credincioasă. Împreună cu fratele ei Șerban care avea pe atunci 14 ani, s-a dus în după amiaza zilei de Înviere din anul trecut, să spele mașina, un Golf 4.

 

Când reveneau spre casă, au avut ghinionul să le iasă în drum lui Emil Bujor și Florin Stănescu, ambii beți aproape de comă alcoolică.

 

Aceștia se întreceau cu mașinile, ambele marca Audi, pe un pariu de 1.000 de euro.

 

Unul dintre autoturisme a lovit o căruță și a nenorocit trei oameni, alta s-a dus direct în Golful condus de Anda Dănăilă.

 

Fata a murit, fratele ei a fost grav rănit.

 

La un an și jumătate de la accidentul rutier, după un proces lung și o sumedenie de expertize tehnice sau medicale, judecătorii de la Tribunalul Botoșani s-au pronunțat.

 

Cumulat, pentru patru infracțiuni, pedepsele au fost stabilite la 6 ani și 10 luni, pentru fiecare dintre cei doi autori.

 

5 ani pentru omor calificat.

 

Părinții Andei susțin că au înnebunit când au citit sentința.

 

Au intrat în greva foamei și condamnă justiția care, în opinia lor, în procesul lor, nu a judecat corect și a fost mult prea blândă.

 

„Să audă o lume cum face dreptate Tribunalul Botoșani. Doi indivizi mi-au ucis copilul în noaptea de Înviere, pe 1.000 de euro. Într-o cursă nebună s-au pus la întrecere, pe 1.000 de euro, Șerban fratele Andei are capacitatea de muncă redusă cu 40% după cum avem certifictul medico-legal. Au fost judecați pentru omor, omor calificat, cursă ilegală și conducere sub influența alcoolului. Și li s-au dat cinci ani”,

Anișoara Dănăilă, mama Andei

 

Într-adevăr, instanța a stabilit o serie de daune morale și materiale pentru familia Dănăilă. Mama fetei spune că pentru ea, acești bani nu pot compensa durerea pe care a fost nevoită să o trăiască.

 

”Ne-au dat câțiva bănuți, dar nu știu dacă viața fetiței mele face banul. Am fost o familie unită, am fost o familie fericită, dar viața pentru noi nu mai contează. Dacă o să fie nevoie, renunțăm la viață. Justiția și-a încălcat mi se pare mie, toate drepturile. Am făcut recurs la Curtea de Apel Suceava, de acolo vom vedea. Vrem să ajungem la ministrul de justiție să ne asculte, să nu ne neglijeze că suntem niște oameni necăjiți. Suntem oameni care nu ne sprijină nimeni. Suntem oamenii nimănui. Ardem în foc, vai și amar de mama ce pune pământ pe pieptul copilului”,

Anișoara Dănăilă, mama Andei

 

Anișoara Dănăilă lucrează la Spitalul din Darabani. Aseară a fost de gardă. A ieșit și a venit la Botoșani pentru a plânge în fața Prefecturii Botoșani.

 

Pentru că la Darabani nu i s-a dat voie.

 

”Dacă furi o găină iei cinci ani, dacă ucizi un om iei cinci ani. Nu mi s-a dat voie de la Primărie, spun că nu există protest cu greva foamei. Dar asta noi o putem face și acasă. Pentru noi viața nu mai contează. M-am gândit că justiția o să facă dreptate, uitați ce dreptate se va face”,

Anișoara Dănăilă, mama Andei

 

Familia Dănăilă a atacat sentința Tribunalului Botoșani la Curtea de Apel Suceava. Speră ca măcar acolo, să li se facă dreptate. Să fie siguri că vor trece ani de zile până când cei doi vor fi din nou liberi, în timp ce fata lor putrezește într-un mormânt, iar fiul, probabil că nu va fi un om sănătos 100% toată viața pe care o are în față.

Loading...
ACUM: Grevă sfâşietoare în faţa Prefecturii: Omorâţi-ne şi pe noi, luaţi-ne viaţa - FOTO & VIDEO

 

DESCARCA APLICATIA BOTOSANEANUL PENTRU MOBIL:

download from google play download from apple store
Viața în blocul fantomă, locatari zgribuliți de frig, pereți găuriți, oameni plângând ca niște copii – GALERIE FOTO & VIDEO

Ieri, 15 noiembrie s-au împlinit fix două luni de zile de la explozia care a zguduit blocul din Primăverii și care a schimbat destinul celor 13 familii care locuiesc în această scară. Două luni de zile și parcă, pentru acești oameni, timpul s-a scurs degeaba.

ALARMĂ METEO: Un ciclon polar ajunge în judeţele Botoşani şi Suceava şi aduce prima ninsoare

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) avertizează că, de duminică, prin nordul ţării, va pătrunde ciclonul polar Olaf, care va transforma precipitaţiile în ninsoare şi care ar putea interacţiona cu un alt ciclon, Numa, care vine din sudul continentului şi are o masă de aer cald.

Karatista cu atitudine a atras privirile și a devenit Miss Boboc – GALERIE FOTO

Într-o sală plină doar pe jumatate, Liceul Tehnologic „Elie Radu” şi-a desemnat cei mai frumoşi liceeni de clasa a IX-a.

Alarmă bugetară: A două cea mai mare unitate a statului de la Botoşani a rămas FĂRĂ BANI DE SALARII

România are o creştere economică uriaşă, aproape toate fondurile de la Consiliul Judeţean şi unităţile subordonate s-au direcţionat spre salarii, dar totuşi una dintre acestea nu mai are bani de lefuri.

Amendă pentru 160 de km/oră la o mașină dată jos de pe platformă de o firmă din Botoșani, amenințări și înjurături

În România zilelor de astăzi s-a ajuns la situația în care oricine poate obține statutul de patron, prin înființarea unei firme. Iar serviciile oferite ajung să fie, evident, pe măsura eforturilor depuse.

A zburat inclusiv patul! Intervenţie în forţă a Urban Serv şi Poliţiei Locale într-un cartier unde munţii de gunoaie intrau în bloc – GALERIE FOTO

Desfăşurare de forţe luni dimineaţă în cartierul Pacea, acolo unde grămezi uriaşe de gunoaie împânziseră un spaţiu verde şi începeau să intre în bloc.  

Mihaela, frumusețea lovită de o boală cumplită, primește un ajutor neașteptat de la câțiva bărbați celebri din capitală

În ultima miercuri a lunii noiembrie, la București va avea loc a V - a ediție a NovemBEARD, manifestare a bărbaților bărboși și a celor care pentru o lună decid să-și lase barba să crească... în scop caritabil.

„Fetele de la Botoşani” s-au dus cu vin, usturoi şi-o... mască la Măruţă – FOTOGALERIE ce-a făcut realizatorul cu „obiectul vestimentar”

După toată mass-media locală, „Fetele de la Botoşani” şi al lor cântec de promovare al judeţului au ajuns şi în cea naţională. Astfel, dacă joi melodia „Hai la Botoşani” a fost difuzată de Radio Zu, vineri tinerele au apărut la Pro TV.

Șeful Poliției Rutiere vrea liber la parcare pe TOATE locurile concesionate, pe timpul zilei

Cel mai probabil, peste două luni de zile, noul regulament de blocare și ridicare autoturisme din municipiul Botoșani va intra în vigoare.

Loading...
13 milioane de euro în joc! Anunţ de ultimă oră despre Uvertura Mall în pragul licitaţiei de vânzare a centrului comercial

Compania care administrează cel mai mare centru comercial al Botoşanilor a trimis miercuri seară un comunicat referitor la scoaterea la vânzare a acestuia de către Management Reorganizare Lichidare Iași. SC Uvertura City Mall SRL anunţă că hotărârea de valoficare a imobilului a fost deja contestată de trei creditori. Societatea previne practic potenţialii cumpărători că ar putea pierde clădirea.

„Oaia neagră” a Spitalului Județean a intrat în lumea civilizată, cu bani puși deoparte și deținuți de la Penitenciar – GALERIE FOTO & VIDEO cum arată acum

Probabil una dintre cele mai vechi secții exterioare ale Spitalului Județean de Urgență Mavromati arată în sfârșit în concordanță cu anul 2017 al unei Românii europene.

Divorţ catastrofă în familia unui doctor, au ajuns să scoată la vânzare inclusiv sediul Primăriei

Clădirea unde îşi desfăşoară activitatea Primăria comunei Manoleasa este scoasă la licitaţie în urma unui proces de divorţ, deşi administraţia locală a plătit toţi banii către familia de la care a cumpărat în 2008 imobilul pentru noul sediu al instituţiei.

Face show în oraș! Un apartament plus alte 12 camere închiriate pentru Horia Brenciu la un hotel din Botoșani

Horia Brenciu va susține la sfârșitul acestei săptămâni un concert la Botoșani, iar pentru reușita acestuia s-a pus în mișcare o întreagă mașinărie. Artistul nu va veni singur, ci însoțit de un staff format din aproximativ 20 de persoane.

Demisie bombă la Urban Serv, fiica lui Vâzdoagă a ajuns nr. 1

Preşedintele consiliului de administraţie al SC Urban Serv SA a renunţat luni la funcţie. Ion Sorici a demisionat din funcţie din cauza unor probleme de familie.

O altfel de idee! Trecere de pietoni tradițională la Botoșani

Inițiativă inedită din partea unor membri implicați în diverse proiecte sociale și educative ale comunității botoșănene: soții Teodor și Iustina Cenușă sunt cei care au venit cu ideea amenajării la Botoșani a unei treceri de pietoni tradiționale, la costuri mici, însă cu un rezultat reușit.

Hai la Botoșani! Patru fete fac o reclamă extraordinară Botoșanilor, peste 25.000 de oameni le-au văzut într-o zi - VIDEO

Dacă autoritățile botoșănene nu fac mai nimic pentru promovarea județului, ajungând să tipărească și calendare cu imagini din alte părți ale țării, patru tinere s-au gândit să scoată aceste meleaguri în față.

VENEŢIA DE BOTOŞANI: 65-70% din apă se pierde şi se fură - Dacă s-ar diminua mare parte din pierderi şi furturi, apa ar ajunge la toţi consumatorii

Compania de apă şi canalizare controlată de Consiliul Judeţean Botoşani înregistrează pierderi care trec masiv de jumătate din cantitate. Asta cel puţin într-o localitate din sudul judeţului.

Mormântul unui fost polițist distrus, fiul oferă RECOMPENSĂ substanțială pentru informații – GALERIE FOTO

După cazurile de profanare de morminte de la Cimitirul Eternitatea și un altul mediatizat mai puțin de la Pacea, încă un mormânt a fost găsit de familie, distrus.

DEMENŢIAL: Un primar din judeţ propune oamenilor să-l omoare fiindcă este 'cel mai prost primar pe care comuna l-a avut'

Mai săraci sau mai bogaţi, mai puturoşi sau mai harnici, dar cu siguranţă niciodată plictisiţi. Aşa sunt oameni dintr-o comună botoşăneană şi asta în mare parte datorită primarului.

Trăim vremuri cu creșteri, de la salarii la... altele: Taximetriștii de la Botoșani au solicitat majorarea tarifului pe kilometru

Reprezentanții Camerei Taximetriștilor de la Botoșani au transmis o adresă către Primăria Botoșani prin care solicită ca tariful practicat să fie indexat.

Dacă fiecare om care a fost nedreptățit de cei din justiție ar proceda ca părinții fetei, atunci nu am mai fi batjocoriți de niște indivizi care nu răspund în fața nimănui şi se cred dumnezei. Unii dintre ei sunt de o nerușinare şi nesimțire de rămâi uimit, nu ştii ce să crezi, ai impresia că de fapt noi am intrat în comunism, nici vorbă să fi ieșit în 89. Suntem un popor blestemat condus de cei mai abjecţi dintre noi.
5 noiembrie 2017, 03:56
Cata suferinta pe fata acestor parinti . Cata nepasare din partea celor ce au judecat acest caz.Cata nepasare din partea judecatorului, cata nesimtire ! Asa se intampla cand suntem condusi de oameni penali, criminali. Fata putrezeste in pamant si criminalii se lafaie la 5 stele vreo 2,3 ani . Rusineee! Ar fi timpul sa ne trezim odata !!!!!!!!!!!!!!!!
3 noiembrie 2017, 12:57
Se pare ca asta-i pedeapsa, daca omori un om ! La Iasi, cocalarul de 21 de ani care a palmuit un batran, dupa o sicana in trafic, a primit aceeasi "pedeapsa" cand a murit batranul, dupa cateva zile . Ce ra-hat de justitie avem in tara asta !!! Revizuiti pedepsele, domnilor !!!
2 noiembrie 2017, 17:55
https://legeaz.net/noul-cod-penal/art-189 omorul calificat se pedepseste cu detentie pe viata sau inchisoare de de la 15 la 25 de ani. Omorul simplu se pedepseste cu inchisoare de la 10 la 20 de ani. Daca lucrurile stau asa cum declara parintii victimelor, ceva nu este in regula .
2 noiembrie 2017, 16:42
Ar fi bine sa aflam si noi numele acelui judecator, cand il vedem prin oras sa ii multumim pentru aceasta sentinta.Auzeam zilele trecute ca o judecatoare se plangea ca e amenintata,ar fi bine ca acea cucoana sa ii priveasca in ochi pe acesti oameni care isi plang copiii.Justitia in tara noastra e total ineficienta, eu unul le-as da salariul minim pe economie,iar acei judecatori care dau sentinte gresite trebuie trimisi la cules cartofi
2 noiembrie 2017, 16:26
Nu va faceti iluzii. Dupa trei ani vor fi eliberati{ posibil chiar mai repede} si vor primi si ceva bani pentru ca nu au avut suficient spatiu in penitenciar.Asa se intampla cand o tara e condusa de penali.
2 noiembrie 2017, 14:49
cine sunt consacratii judecatori? ei au copii?
2 noiembrie 2017, 14:44
Loading...
Sondaj
Credeți că ”revoluția fiscală” a Guvernului va aduce lucruri bune pentru Botoșani și România?
Da
Nu
Nu știu / nu mă interesează
Declaraţia zilei
 ”Din cele patru locuri unde au fost înscriși câte doi o persoană a fost absentă, o persoană a fost descalificată pentru că are garaj. Într-un caz două doamne licitat până la 440 lei pe loc în zona Calea Națională nr 7 ...
Curs valutar
astăzi
EUR
Euro
4.6400 lei
USD
Dolarul SUA
3.9322 lei
CHF
Francul elveţian
3.9662 lei
GBP
Lira sterlină
5.2076 lei
JPY
100 de yeni japonezi
3.4928 lei
XAU
Gramul de aur
162.2804 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2236 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.4878 lei
AUD
Dolarul Australian
2.9665 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.0837 lei
CZK
Coroana Cehească
0.1815 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6235 lei
Vremea
astăzi
Botosani
6.1 o C
Dorohoi
4 o C
Bucecea
6.1 o C
Darabani
o C
Saveni
o C
Ştefăneşti
4 o C
Horoscop
astăzi
web site traffic statistics
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2017 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.