Top News
Șeful Poliției Rutiere vrea liber la parcare pe TOATE locurile concesionate, pe timpul zilei

Cel mai probabil, peste două luni de zile, noul regulament de blocare și ridicare autoturisme din municipiul Botoșani va intra în vigoare.

Eltrans este societatea care va asigura funcționalitatea acestui serviciu.

 

Până când regulamentul va fi votat de consilierii locali, se așteaptă un aviz de la Poliția Municipală, aviz care, potrivit șefului acestui serviciu, este unul de formă și un neapărat de fond.

 

„Vis a vis de legalitatea ridicării autovehiculelor staționate regulamentar, la un subpunct era ridicarea autovehiculelor oprite regulamentar. Având în vedere că este vorba despre ridicarea autoturismelor, acest aspect putea duce la contraveniența unor petiții sau plângeri”,

Victor Ciubotaru, șeful Biroului Rutier din cadrul Poliției Municipale

 

Numărul de autoturisme a explodat efectiv la Botoșani, odată cu eliminarea taxei de mediu.

 

100 de autoturisme sunt inspectate tehnic în fiecare zi și doar 10 dintre ele pleacă în județ.

 

În același timp infrastructura rutieră rămâne aceeași și va fi cel mai probabil sufocată de mașinile care cresc numeric, de la zi la zi.

 

„Trebuie să asigurăm participanților la trafic și locuri de parcare. Ridicăm autoturisme dar oferim și locuri de parcare. Noi am venit cu propunerea ca pe timpul nopții acele locuri concesionate să aparțină celor care plătesc, iar pe timpul zilei, să fie în mare parte libere. La Botoșani suntem de regulă, cei mai mulți bugetari, avem un timp de lucru 8:00 – 16:00 și atunci am zis ca în intervalul 7:00 – 15:00 oricine să poată ocupa acel loc de parcare”,

Victor Ciubotaru, șeful Biroului Rutier din cadrul Poliției Municipale

 

Ridicarea tuturor restricțiilor pe timpul zilei la locurile de parcare concesionate nu face obiectul regulamentului actual.

 

„Nu se poate în acest regulament. Parcările sunt reglementate de altă Hotărâre de Consiliu Local și avem contracte în derulare până la sfârșitul anului. De anul viitor, putem discuta dar pe cealaltă Hotărâre de Consiliu Local”,

Cosmin Andrei, viceprimarul municipiului Botoșani

 

De asemenea, este posibil să crească de anul viitor și taxa de concesiune a unui loc de parcare, care este acum în valoare de 117 lei pe an.

 

Loading...
Eltrans obligată să investească în parcările orașului: Plată prin SMS, bariere automate sau panouri electronice

 

Viața în blocul fantomă, locatari zgribuliți de frig, pereți găuriți, oameni plângând ca niște copii – GALERIE FOTO & VIDEO

Ieri, 15 noiembrie s-au împlinit fix două luni de zile de la explozia care a zguduit blocul din Primăverii și care a schimbat destinul celor 13 familii care locuiesc în această scară. Două luni de zile și parcă, pentru acești oameni, timpul s-a scurs degeaba.

ALARMĂ METEO: Un ciclon polar ajunge în judeţele Botoşani şi Suceava şi aduce prima ninsoare

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) avertizează că, de duminică, prin nordul ţării, va pătrunde ciclonul polar Olaf, care va transforma precipitaţiile în ninsoare şi care ar putea interacţiona cu un alt ciclon, Numa, care vine din sudul continentului şi are o masă de aer cald.

Karatista cu atitudine a atras privirile și a devenit Miss Boboc – GALERIE FOTO

Într-o sală plină doar pe jumatate, Liceul Tehnologic „Elie Radu” şi-a desemnat cei mai frumoşi liceeni de clasa a IX-a.

Alarmă bugetară: A două cea mai mare unitate a statului de la Botoşani a rămas FĂRĂ BANI DE SALARII

România are o creştere economică uriaşă, aproape toate fondurile de la Consiliul Judeţean şi unităţile subordonate s-au direcţionat spre salarii, dar totuşi una dintre acestea nu mai are bani de lefuri.

Amendă pentru 160 de km/oră la o mașină dată jos de pe platformă de o firmă din Botoșani, amenințări și înjurături

În România zilelor de astăzi s-a ajuns la situația în care oricine poate obține statutul de patron, prin înființarea unei firme. Iar serviciile oferite ajung să fie, evident, pe măsura eforturilor depuse.

A zburat inclusiv patul! Intervenţie în forţă a Urban Serv şi Poliţiei Locale într-un cartier unde munţii de gunoaie intrau în bloc – GALERIE FOTO

Desfăşurare de forţe luni dimineaţă în cartierul Pacea, acolo unde grămezi uriaşe de gunoaie împânziseră un spaţiu verde şi începeau să intre în bloc.  

Mihaela, frumusețea lovită de o boală cumplită, primește un ajutor neașteptat de la câțiva bărbați celebri din capitală

În ultima miercuri a lunii noiembrie, la București va avea loc a V - a ediție a NovemBEARD, manifestare a bărbaților bărboși și a celor care pentru o lună decid să-și lase barba să crească... în scop caritabil.

„Fetele de la Botoşani” s-au dus cu vin, usturoi şi-o... mască la Măruţă – FOTOGALERIE ce-a făcut realizatorul cu „obiectul vestimentar”

După toată mass-media locală, „Fetele de la Botoşani” şi al lor cântec de promovare al judeţului au ajuns şi în cea naţională. Astfel, dacă joi melodia „Hai la Botoşani” a fost difuzată de Radio Zu, vineri tinerele au apărut la Pro TV.

13 milioane de euro în joc! Anunţ de ultimă oră despre Uvertura Mall în pragul licitaţiei de vânzare a centrului comercial

Compania care administrează cel mai mare centru comercial al Botoşanilor a trimis miercuri seară un comunicat referitor la scoaterea la vânzare a acestuia de către Management Reorganizare Lichidare Iași. SC Uvertura City Mall SRL anunţă că hotărârea de valoficare a imobilului a fost deja contestată de trei creditori. Societatea previne practic potenţialii cumpărători că ar putea pierde clădirea.

Loading...
„Oaia neagră” a Spitalului Județean a intrat în lumea civilizată, cu bani puși deoparte și deținuți de la Penitenciar – GALERIE FOTO & VIDEO cum arată acum

Probabil una dintre cele mai vechi secții exterioare ale Spitalului Județean de Urgență Mavromati arată în sfârșit în concordanță cu anul 2017 al unei Românii europene.

Divorţ catastrofă în familia unui doctor, au ajuns să scoată la vânzare inclusiv sediul Primăriei

Clădirea unde îşi desfăşoară activitatea Primăria comunei Manoleasa este scoasă la licitaţie în urma unui proces de divorţ, deşi administraţia locală a plătit toţi banii către familia de la care a cumpărat în 2008 imobilul pentru noul sediu al instituţiei.

Face show în oraș! Un apartament plus alte 12 camere închiriate pentru Horia Brenciu la un hotel din Botoșani

Horia Brenciu va susține la sfârșitul acestei săptămâni un concert la Botoșani, iar pentru reușita acestuia s-a pus în mișcare o întreagă mașinărie. Artistul nu va veni singur, ci însoțit de un staff format din aproximativ 20 de persoane.

Demisie bombă la Urban Serv, fiica lui Vâzdoagă a ajuns nr. 1

Preşedintele consiliului de administraţie al SC Urban Serv SA a renunţat luni la funcţie. Ion Sorici a demisionat din funcţie din cauza unor probleme de familie.

O altfel de idee! Trecere de pietoni tradițională la Botoșani

Inițiativă inedită din partea unor membri implicați în diverse proiecte sociale și educative ale comunității botoșănene: soții Teodor și Iustina Cenușă sunt cei care au venit cu ideea amenajării la Botoșani a unei treceri de pietoni tradiționale, la costuri mici, însă cu un rezultat reușit.

Hai la Botoșani! Patru fete fac o reclamă extraordinară Botoșanilor, peste 25.000 de oameni le-au văzut într-o zi - VIDEO

Dacă autoritățile botoșănene nu fac mai nimic pentru promovarea județului, ajungând să tipărească și calendare cu imagini din alte părți ale țării, patru tinere s-au gândit să scoată aceste meleaguri în față.

VENEŢIA DE BOTOŞANI: 65-70% din apă se pierde şi se fură - Dacă s-ar diminua mare parte din pierderi şi furturi, apa ar ajunge la toţi consumatorii

Compania de apă şi canalizare controlată de Consiliul Judeţean Botoşani înregistrează pierderi care trec masiv de jumătate din cantitate. Asta cel puţin într-o localitate din sudul judeţului.

Doi părinți frânți de durere cer dreptate pentru fata lor moartă într-o cursă ilegală de mașini: Cea mai dureroasă grevă din câte s-au văzut la Botoșani– FOTO&VIDEO

Trecătorii au rămas țintuiți în loc de tânguielile care răsunau în Piața Revoluției, astăzi, mașinile încetineau în dreptul celor doi oameni cu haine negre. Era glasul aproape stins al unei mame care a trăit cea mai mare dramă pe care o poate oferi soarta: și-a îngropat fata de 20 de ani, iar pe celălalt copil l-a văzut chinuindu-se luni de zile.

Mormântul unui fost polițist distrus, fiul oferă RECOMPENSĂ substanțială pentru informații – GALERIE FOTO

După cazurile de profanare de morminte de la Cimitirul Eternitatea și un altul mediatizat mai puțin de la Pacea, încă un mormânt a fost găsit de familie, distrus.

DEMENŢIAL: Un primar din judeţ propune oamenilor să-l omoare fiindcă este 'cel mai prost primar pe care comuna l-a avut'

Mai săraci sau mai bogaţi, mai puturoşi sau mai harnici, dar cu siguranţă niciodată plictisiţi. Aşa sunt oameni dintr-o comună botoşăneană şi asta în mare parte datorită primarului.

Trăim vremuri cu creșteri, de la salarii la... altele: Taximetriștii de la Botoșani au solicitat majorarea tarifului pe kilometru

Reprezentanții Camerei Taximetriștilor de la Botoșani au transmis o adresă către Primăria Botoșani prin care solicită ca tariful practicat să fie indexat.

sa se scoata prostia asta cu concesionarile da fudulia i mare
10 noiembrie 2017, 11:27
sa dea drum si la alti oameni ca nu ai loc in botosani de concesionate eu daca as fi nu as da voie de asa ceva
10 noiembrie 2017, 11:24
Este foarte bine pusă problema. Nu cred că mai există vreun loc în țară în care cei ce concesionează un loc de parcare au pretenția că sunt "proprietari". Orașul Botoșani îmi pare deasemenea orașul cu cele mai multe așa zise "garaje" și extinderi ale "proprietăților" la parterul blocurilor tot pe teren concesionat care nu ar fi trebuit să se permită să fie ocupat cu construcții permanente. Prea curând nu știu dacă va exista o administrație locală care să vrea să rezolve problema, sigur este nevoie de un alt "Băsescu" care a fost cel care a avut primul curajul să ridice marea majoritate a chioșcurilor ridicate în anii 90 tot pe terenuri așa zis concesionate Suntem un oraș sufocat de mașini și "proprietăți" iar viitorul din acest punct de vedere nu este roz.
10 noiembrie 2017, 04:57
Liber la parcare, platesc concesiunea 2/3 din valoare, nu vad de ce s-ar scumpi, ba din contra.
10 noiembrie 2017, 01:38
masura este buna si necesara, dar trebuie completata cu ridicarea urgenta a masinilor abandonate, desfiintarea garajelor si ingraditurilor unde se parcheaza, limitarea timpului de stationare in zonele comerciale. scumpirea benzinei, introducerea noii taxe auto si criza financiara iminenta vor face restul.
9 noiembrie 2017, 22:35
Timpenie mai mare ca asta nici am mai auzit. E ca si cum ai concesiona un spatiu comercial iar cind magazinul este inchis ar avea oricine acces in el.
9 noiembrie 2017, 22:15
Eu daca vreau sa vin acasa in pauza la masa, parchez unde ? Zona zero, taxe pe masura ! Cartier rezidential ! Cum ar fi sa merg eu si sa blochez intrarea in curte la militean acasa, ce s-ar intampla ? 8000 de locuri de parcare create in BT din care 7500 concesionate ! Eu cred ca lumea a votat deja. Vom parca si noi la vilele voaste de la 8-16 cu scandalul de rigoare !
9 noiembrie 2017, 21:11
Eu intreb ce se va intampla cu masinile cocalarilor, curvelor si borfasilor care parcheaza pe banda de mers de langa trotuar in zona pietei mari. Pun marlanii avaria si fug la cumparaturi in piata. Normal ar fi sa se trezeasca cu taradaica ridicata, nu ? Asa va fi? Sau Lighioile vor tine cont de pile si stabi ?
9 noiembrie 2017, 19:43
Da eu sunt de acord sa eliberez locul de parcare pe timp de zi cu condiția dacă îi las cheia de la masina lui Ciubotaru sa o mute înainte si inapoi dansul pt ca eu nu pot sa ma invoiesc de la servici sa pot face manevrele pe care si le doreste acest individ.
9 noiembrie 2017, 18:56
Dle Gigi ati inteles gresit aceasta propunere, nu cere nimeni sa eliberati pe timpul zilei locul de parcare concesionat, insa in situatia in care sunteti plecat cu masina iar locul e liber, acesta sa poata fi ocupat de cineva pe timpul zilei. Desigur aceasta propunere este una venita dintr-un birou si nu are legatura cu realitatea, cel care a propus s-a gandit doar la bugetarii care au programul fix de opt ore. Ce facem cu pensionarii care au masini daca pleaca la ora opt la piata si la ora noua ar gasi locul concesionat ocupat "legal" de o alta masina????Spre exemplu in zona Scolii 11, au propus probabil copii din clasa zero" montarea unor indicatoare de stationare interzisa in intervalele orare in care se face "debarcarea; imbarcarea" copiilor, o masura idioata care nu se poate aplica.Ce s-ar putea face totusi:-desfiintarea bateriilor de garaje construite in anii 90 cand erau cca10% masini in oras fata de acum(un garaj de chirpici ocupa trei locuri de parcare)-ridicarea masinilor abandonate(pe bdul Eminescu, intre Onicescu si Sucevii sunt epave pe care au crescut muschi si licheni ca pe tancurile din WW II.)-Introducerea parcarilor cu plata in zonele aglomerate cu niste tarife care sa-i mai taie melteanului roman pofta de a merge cu masina pana la usa unde are treaba.
9 noiembrie 2017, 18:50
Minte de tablagiu cu Facultate de Sport la fara frecventa .....asta spune tot nu?
9 noiembrie 2017, 18:41
Am o idee...ce ai zice can de la 8 la 15 sa avem access liber la tine in casa?E acelasi lucru.
9 noiembrie 2017, 17:57
Ciubotaru ne obligă, cu alte cuvinte, pe cei care am concesionat un loc de parcare după ce am plătit si sume colosale în comparație cu veniturile sa eliberăm locul pe timp de zi. Iaca eu nu vreau sa fac acest lucru pt ca nu am bani de combustibil sa frec mașina zilnic, folosesc mașina in cursul saptamanii pt distante lungi si in rest doar in wekend
9 noiembrie 2017, 16:55
Loading...
Sondaj
Credeți că ”revoluția fiscală” a Guvernului va aduce lucruri bune pentru Botoșani și România?
Da
Nu
Nu știu / nu mă interesează
Declaraţia zilei
 ”Din cele patru locuri unde au fost înscriși câte doi o persoană a fost absentă, o persoană a fost descalificată pentru că are garaj. Într-un caz două doamne licitat până la 440 lei pe loc în zona Calea Națională nr 7 ...
Curs valutar
astăzi
EUR
Euro
4.6400 lei
USD
Dolarul SUA
3.9322 lei
CHF
Francul elveţian
3.9662 lei
GBP
Lira sterlină
5.2076 lei
JPY
100 de yeni japonezi
3.4928 lei
XAU
Gramul de aur
162.2804 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2236 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.4878 lei
AUD
Dolarul Australian
2.9665 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.0837 lei
CZK
Coroana Cehească
0.1815 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6235 lei
Vremea
astăzi
Botosani
6.1 o C
Dorohoi
4 o C
Bucecea
6.1 o C
Darabani
o C
Saveni
o C
Ştefăneşti
4 o C
Horoscop
astăzi
web site traffic statistics
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2017 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.