Top News
Liberalii se țepuiesc între ei, MEGA-TRĂDARE într-o afacere politică de 4 milioane de euro: Țac-pac, nu vreau să am discuţii

Împărţirea fondurilor de la bugetul de stat pe localităţi, probabil cea mai importantă hotărâre pe care Consiliul Judeţean o dezbate de-a lungul unui an, a fost înfăptuită după ce aleşii liberali s-au înşelat reciproc la vot.

Una au hotărât, alta au făcut

Chiar înaintea şedinţei din 28 februarie în care s-a discutat proiectul, consilierii judeţeni PNL s-au întrunit separat şi, dat fiind faptul că localităţile conduse de primari PSD erau clar avantajate faţă de cele cu liberali în frunte, au convenit să nu voteze în bloc propunerea făcută de conducerea CJ Botoşani. Deşi acea întâlnire a avut loc cu doar câteva zeci de minute înainte de şedinţa de Consiliu Judeţean, în timpul acesteia, când s-a ajuns la respectivul punct de pe ordinea de zi, unii consilieri PNL au votat pentru, spre uluiala colegilor de partid care nu au înţeles ce se întâmplă atât timp cât hotărâseră să nu voteze proiectul. Iar ceea ce s-a întâmplat a dus la aprobarea repartizării banilor după cum au dorit social-democraţii, cu toate că aceştia înregistrau mai multe absenţe în rândul consilierilor şi fără votul liberalilor hotărârea nu ar fi trecut.


„Cum au votat consilierii PNL este o discuţie. Ideea era că, dacă era o disciplină de partid, proiectul nu trecea fiindcă PSD-ul nu avea trei oameni, erau 15 şi proiectul nu trecea, dar unii au votat pentru”,

Gheorghe Sorescu, liderul grupului consilierilor PNL din CJ Botoşani.


Printre consilierii care au votat pentru s-a regăsit şi Radu Judele, liberal despre care inclusiv preşedintele ALDE Botoşani, Liliana Mincă, a declarat oficial că îşi doreşte preluarea conducerii organizaţiei judeţene liberalo-democrate şi că negociază trecerea a 10 primari la această formaţiune. Fostul administrator public a dat un răspuns evaziv pe aceste teme, nici nu a negat, nici nu a confirmat informaţiile.

PSD-iştii au rezolvat problema… „ţac-pac”

Unii colegi care au votat pentru susţin că, de fapt, Radu Judele ar fi discutat direct cu şefii CJ Botoşani pentru favorizarea anumitor localităţi cu primari liberali, PSD-iştii ar fi acceptat alocarea unor finanţări mai ridicate pentru acele primării, recompensa fiind voturile unor consilieri liberali care i-au ajutat pe social-democraţi să îşi treacă bugetul dorit.


„Noi am aplicat formala, ţac-pac, nu vreau să am discuţii că s-a dat la acela şi la acela”,

Costică Macaleţi, preşedintele social-democrat al CJ.


Rămâne însă un mister cum, aplicându-se o formulă matematică, a reieşit că două localităţi conduse de primari liberali, Ştefăneşti şi Corlăteni, au primit zero lei şi zero bani de la bugetul de stat pentru arierate, credite bancare şi proiecte de dezvoltare locală, lucru care nu li s-a mai întâmplat vreodată.

Aparatura de vot există doar de decor la CJ

Culmea este că, în mod oficial, liberalii care au trădat nu pot fi sancţionaţi, cu toate că la mijloc este vorba de o sumă de 17,9 milioane de lei. Şi aceasta pentru că, deşi sala în care a avut loc şedinţa de CJ este dotată cu aparatură electronică de vot, aceasta nu a fost utilizată. În consecinţă, în procesul verbal de şedinţă voturile nu au fost consemnate nominal, ci simplu „22 voturi pentru şi 7 abţineri”, fără a se şti exact cum a votat fiecare consilier.

Loading...
CJ a repartizat banii primăriilor: O comună PSD bate toate oraşele, două localităţi PNL - 0 lei şi 0 bani – LISTA
Banii botoșănenilor băgați într-o sală de chefuri, în câteva garduri și în birourile luxoase ale edililor

 

Viața în blocul fantomă, locatari zgribuliți de frig, pereți găuriți, oameni plângând ca niște copii – GALERIE FOTO & VIDEO

Ieri, 15 noiembrie s-au împlinit fix două luni de zile de la explozia care a zguduit blocul din Primăverii și care a schimbat destinul celor 13 familii care locuiesc în această scară. Două luni de zile și parcă, pentru acești oameni, timpul s-a scurs degeaba.

ALARMĂ METEO: Un ciclon polar ajunge în judeţele Botoşani şi Suceava şi aduce prima ninsoare

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) avertizează că, de duminică, prin nordul ţării, va pătrunde ciclonul polar Olaf, care va transforma precipitaţiile în ninsoare şi care ar putea interacţiona cu un alt ciclon, Numa, care vine din sudul continentului şi are o masă de aer cald.

Karatista cu atitudine a atras privirile și a devenit Miss Boboc – GALERIE FOTO

Într-o sală plină doar pe jumatate, Liceul Tehnologic „Elie Radu” şi-a desemnat cei mai frumoşi liceeni de clasa a IX-a.

Alarmă bugetară: A două cea mai mare unitate a statului de la Botoşani a rămas FĂRĂ BANI DE SALARII

România are o creştere economică uriaşă, aproape toate fondurile de la Consiliul Judeţean şi unităţile subordonate s-au direcţionat spre salarii, dar totuşi una dintre acestea nu mai are bani de lefuri.

Amendă pentru 160 de km/oră la o mașină dată jos de pe platformă de o firmă din Botoșani, amenințări și înjurături

În România zilelor de astăzi s-a ajuns la situația în care oricine poate obține statutul de patron, prin înființarea unei firme. Iar serviciile oferite ajung să fie, evident, pe măsura eforturilor depuse.

A zburat inclusiv patul! Intervenţie în forţă a Urban Serv şi Poliţiei Locale într-un cartier unde munţii de gunoaie intrau în bloc – GALERIE FOTO

Desfăşurare de forţe luni dimineaţă în cartierul Pacea, acolo unde grămezi uriaşe de gunoaie împânziseră un spaţiu verde şi începeau să intre în bloc.  

Mihaela, frumusețea lovită de o boală cumplită, primește un ajutor neașteptat de la câțiva bărbați celebri din capitală

În ultima miercuri a lunii noiembrie, la București va avea loc a V - a ediție a NovemBEARD, manifestare a bărbaților bărboși și a celor care pentru o lună decid să-și lase barba să crească... în scop caritabil.

„Fetele de la Botoşani” s-au dus cu vin, usturoi şi-o... mască la Măruţă – FOTOGALERIE ce-a făcut realizatorul cu „obiectul vestimentar”

După toată mass-media locală, „Fetele de la Botoşani” şi al lor cântec de promovare al judeţului au ajuns şi în cea naţională. Astfel, dacă joi melodia „Hai la Botoşani” a fost difuzată de Radio Zu, vineri tinerele au apărut la Pro TV.

Șeful Poliției Rutiere vrea liber la parcare pe TOATE locurile concesionate, pe timpul zilei

Cel mai probabil, peste două luni de zile, noul regulament de blocare și ridicare autoturisme din municipiul Botoșani va intra în vigoare.

Loading...
13 milioane de euro în joc! Anunţ de ultimă oră despre Uvertura Mall în pragul licitaţiei de vânzare a centrului comercial

Compania care administrează cel mai mare centru comercial al Botoşanilor a trimis miercuri seară un comunicat referitor la scoaterea la vânzare a acestuia de către Management Reorganizare Lichidare Iași. SC Uvertura City Mall SRL anunţă că hotărârea de valoficare a imobilului a fost deja contestată de trei creditori. Societatea previne practic potenţialii cumpărători că ar putea pierde clădirea.

„Oaia neagră” a Spitalului Județean a intrat în lumea civilizată, cu bani puși deoparte și deținuți de la Penitenciar – GALERIE FOTO & VIDEO cum arată acum

Probabil una dintre cele mai vechi secții exterioare ale Spitalului Județean de Urgență Mavromati arată în sfârșit în concordanță cu anul 2017 al unei Românii europene.

Divorţ catastrofă în familia unui doctor, au ajuns să scoată la vânzare inclusiv sediul Primăriei

Clădirea unde îşi desfăşoară activitatea Primăria comunei Manoleasa este scoasă la licitaţie în urma unui proces de divorţ, deşi administraţia locală a plătit toţi banii către familia de la care a cumpărat în 2008 imobilul pentru noul sediu al instituţiei.

Face show în oraș! Un apartament plus alte 12 camere închiriate pentru Horia Brenciu la un hotel din Botoșani

Horia Brenciu va susține la sfârșitul acestei săptămâni un concert la Botoșani, iar pentru reușita acestuia s-a pus în mișcare o întreagă mașinărie. Artistul nu va veni singur, ci însoțit de un staff format din aproximativ 20 de persoane.

Demisie bombă la Urban Serv, fiica lui Vâzdoagă a ajuns nr. 1

Preşedintele consiliului de administraţie al SC Urban Serv SA a renunţat luni la funcţie. Ion Sorici a demisionat din funcţie din cauza unor probleme de familie.

O altfel de idee! Trecere de pietoni tradițională la Botoșani

Inițiativă inedită din partea unor membri implicați în diverse proiecte sociale și educative ale comunității botoșănene: soții Teodor și Iustina Cenușă sunt cei care au venit cu ideea amenajării la Botoșani a unei treceri de pietoni tradiționale, la costuri mici, însă cu un rezultat reușit.

Hai la Botoșani! Patru fete fac o reclamă extraordinară Botoșanilor, peste 25.000 de oameni le-au văzut într-o zi - VIDEO

Dacă autoritățile botoșănene nu fac mai nimic pentru promovarea județului, ajungând să tipărească și calendare cu imagini din alte părți ale țării, patru tinere s-au gândit să scoată aceste meleaguri în față.

VENEŢIA DE BOTOŞANI: 65-70% din apă se pierde şi se fură - Dacă s-ar diminua mare parte din pierderi şi furturi, apa ar ajunge la toţi consumatorii

Compania de apă şi canalizare controlată de Consiliul Judeţean Botoşani înregistrează pierderi care trec masiv de jumătate din cantitate. Asta cel puţin într-o localitate din sudul judeţului.

Doi părinți frânți de durere cer dreptate pentru fata lor moartă într-o cursă ilegală de mașini: Cea mai dureroasă grevă din câte s-au văzut la Botoșani– FOTO&VIDEO

Trecătorii au rămas țintuiți în loc de tânguielile care răsunau în Piața Revoluției, astăzi, mașinile încetineau în dreptul celor doi oameni cu haine negre. Era glasul aproape stins al unei mame care a trăit cea mai mare dramă pe care o poate oferi soarta: și-a îngropat fata de 20 de ani, iar pe celălalt copil l-a văzut chinuindu-se luni de zile.

Mormântul unui fost polițist distrus, fiul oferă RECOMPENSĂ substanțială pentru informații – GALERIE FOTO

După cazurile de profanare de morminte de la Cimitirul Eternitatea și un altul mediatizat mai puțin de la Pacea, încă un mormânt a fost găsit de familie, distrus.

DEMENŢIAL: Un primar din judeţ propune oamenilor să-l omoare fiindcă este 'cel mai prost primar pe care comuna l-a avut'

Mai săraci sau mai bogaţi, mai puturoşi sau mai harnici, dar cu siguranţă niciodată plictisiţi. Aşa sunt oameni dintr-o comună botoşăneană şi asta în mare parte datorită primarului.

Progeniturile tradatoare ,slugi fidele ale Țurcanului.Vor primi de la PSD ceea ce merită- un șut in fund la alegerile viitoare iar pana atunci NINIKA.
16 martie 2017, 15:09
UNDE ESTI TU MAI FLORINE, CA PUNAND MANA PE EI......... .......
16 martie 2017, 11:21
DATI AFARA DIN PARTID TRADATORII ACESTIA
16 martie 2017, 10:50
Aceștia sunt liberalii, azi. Urmașii lui Fluorine și ai Verginelului, nu ai Brătienilor.
16 martie 2017, 10:36
Tradare , tradare dar sa stim si noi !
16 martie 2017, 08:19
Loading...
Sondaj
Credeți că ”revoluția fiscală” a Guvernului va aduce lucruri bune pentru Botoșani și România?
Da
Nu
Nu știu / nu mă interesează
Declaraţia zilei
 ”Din cele patru locuri unde au fost înscriși câte doi o persoană a fost absentă, o persoană a fost descalificată pentru că are garaj. Într-un caz două doamne licitat până la 440 lei pe loc în zona Calea Națională nr 7 ...
Curs valutar
astăzi
EUR
Euro
4.6400 lei
USD
Dolarul SUA
3.9322 lei
CHF
Francul elveţian
3.9662 lei
GBP
Lira sterlină
5.2076 lei
JPY
100 de yeni japonezi
3.4928 lei
XAU
Gramul de aur
162.2804 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2236 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.4878 lei
AUD
Dolarul Australian
2.9665 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.0837 lei
CZK
Coroana Cehească
0.1815 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6235 lei
Vremea
astăzi
Botosani
o C
Dorohoi
o C
Bucecea
o C
Darabani
o C
Saveni
o C
Ştefăneşti
o C
Horoscop
astăzi
web site traffic statistics
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2017 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.