Top News
Marea asfaltare de noapte din strada Primăverii s-a transformat în jalnica peticire de zi: S-a folosit termenul greșit - GALERIE FOTO

Mult anunțata și așteptata asfaltare de pe strada Primăverii, din noaptea de miercuri spre joi, nu a mai avut loc. Și aceasta întrucât, ca și în alte cazuri, s-a optat pentru o peticire la lumina zilei.

Aceasta s-a derulat ieri de dimineață și până după amiază în stilul deja patentat la Botoșani. Câțiva muncitori măturau gropile, alții turnau ceva asfalt după curățare, iar apoi o mică mașină compactoare nivela șoseaua. Zeci de gropi din linia de tramvai au fost astfel acoperite în speranța că plombele vor ține până vine iarna. S-a reușit acoperirea tuturor de pe sensul de mers de la unitatea militară până la ”capătul lui 1”.


Conducătorul companiei care a preluat contractul de întreținere străzi de la SC Tehnic Asist SRL susține că la atât se reduce lucrarea și că, de fapt, nu a promis niciodată o asfaltare de proporții pe timp de noapte, fiind probabil înțeles eronat de către edili.


”Eu n-am pomenit nimic de noapte. În primul rând nu putem noaptea fiindcă trebuie să circule tramvaiul fiindcă în zona liniei, dacă nu-l calcă cât e proaspăt, trebuie apoi dezbătut cu pichamărul. Ziua își face urma”,


Mihai Vrăjitoru, director general SC Conrec SA.


De cealaltă parte, reprezentanții municipalității cred că s-a folosit greșit termenul de ”asfaltare” în loc de ”plombare” și s-a creat impresia că întreaga linie de tramvai, un veritabil coșmar pentru șoferii care circulă prin zonă, va fi acoperită de un covor asfaltic.


”Asfaltarea era termenul generic, mai corect era plombare. Dar tot un fel de asfaltare este. Nu au mai asfaltat noaptea pentru că au reușit să o facă ziua. Și s-au mișcat foarte repede și a nu a fost afectat mersul tramvaielor, cum credeam”,


Cosmin Andrei, viceprimar Botoșani.


Culmea este că și pentru ca aceasta peticire să aibă loc au trebuit, plastic vorbind, ”să se alinieze astrele”. Luni de zile Primăria Botoșani și SC Eltrans SA și-au pasat reciproc responsabilitatea intervenției la linia de tramvai, municipalitatea susținând că societatea trebuie să rezolve problema găurilor de pe calea de rulare fiindcă pe acolo merg tramvaiele, iar șefii firmei replicau că șinele se află de fapt în proprietatea Consiliului Local și deci Primăria trebuie să lucreze acolo. Cum în Primăria Botoșani s-a instaurat o teamă generală după trimiterea în judecată a mai multor șefi în dosarul redevenței de la mall, primarul Cătălin Flutur nu a dat ordin pentru asfaltarea pe Primăverii, lucru care nu l-a făcut nici viceprimarul Marian Murariu, cel care se ocupă direct de această activitate. Ba a plecat și în concediu, ceea ce ar fi însemnat o nouă prelungire a perioadei în care nu se derula nici o lucrare pe a doua cea mai importantă arteră a orașului, așa că, preluându-i temporar atribuțiile, viceprimarul Cosmin Andrei și-a luat el răspunderea plombării pe Primăverii.


3,6 de milioane de lei


a cheltuit Primăria Botoșani în legislatura trecută pentru reabilitarea străzii Primăverii pentru ca la un an de la terminarea lucrărilor să apară zeci de gropi în șosea. Nici o instituție a statului nu s-a sesizat pentru ceea ce s-a întâmplat și continuă să se întâmple pe această stradă în condițiile cheltuirii atâtor bani.

Loading...
ASFALT pe strada rușine a orașului, unde-și rup botoșănenii mașinile, după intervenția Poliției – GALERIE FOTO & VIDEO
Botoșănenii își rup mașinile pe Primăverii – Se cere PETIȚIE pentru scoaterea tramvaielor

 

Viața în blocul fantomă, locatari zgribuliți de frig, pereți găuriți, oameni plângând ca niște copii – GALERIE FOTO & VIDEO

Ieri, 15 noiembrie s-au împlinit fix două luni de zile de la explozia care a zguduit blocul din Primăverii și care a schimbat destinul celor 13 familii care locuiesc în această scară. Două luni de zile și parcă, pentru acești oameni, timpul s-a scurs degeaba.

ALARMĂ METEO: Un ciclon polar ajunge în judeţele Botoşani şi Suceava şi aduce prima ninsoare

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) avertizează că, de duminică, prin nordul ţării, va pătrunde ciclonul polar Olaf, care va transforma precipitaţiile în ninsoare şi care ar putea interacţiona cu un alt ciclon, Numa, care vine din sudul continentului şi are o masă de aer cald.

Karatista cu atitudine a atras privirile și a devenit Miss Boboc – GALERIE FOTO

Într-o sală plină doar pe jumatate, Liceul Tehnologic „Elie Radu” şi-a desemnat cei mai frumoşi liceeni de clasa a IX-a.

Alarmă bugetară: A două cea mai mare unitate a statului de la Botoşani a rămas FĂRĂ BANI DE SALARII

România are o creştere economică uriaşă, aproape toate fondurile de la Consiliul Judeţean şi unităţile subordonate s-au direcţionat spre salarii, dar totuşi una dintre acestea nu mai are bani de lefuri.

Amendă pentru 160 de km/oră la o mașină dată jos de pe platformă de o firmă din Botoșani, amenințări și înjurături

În România zilelor de astăzi s-a ajuns la situația în care oricine poate obține statutul de patron, prin înființarea unei firme. Iar serviciile oferite ajung să fie, evident, pe măsura eforturilor depuse.

A zburat inclusiv patul! Intervenţie în forţă a Urban Serv şi Poliţiei Locale într-un cartier unde munţii de gunoaie intrau în bloc – GALERIE FOTO

Desfăşurare de forţe luni dimineaţă în cartierul Pacea, acolo unde grămezi uriaşe de gunoaie împânziseră un spaţiu verde şi începeau să intre în bloc.  

Mihaela, frumusețea lovită de o boală cumplită, primește un ajutor neașteptat de la câțiva bărbați celebri din capitală

În ultima miercuri a lunii noiembrie, la București va avea loc a V - a ediție a NovemBEARD, manifestare a bărbaților bărboși și a celor care pentru o lună decid să-și lase barba să crească... în scop caritabil.

„Fetele de la Botoşani” s-au dus cu vin, usturoi şi-o... mască la Măruţă – FOTOGALERIE ce-a făcut realizatorul cu „obiectul vestimentar”

După toată mass-media locală, „Fetele de la Botoşani” şi al lor cântec de promovare al judeţului au ajuns şi în cea naţională. Astfel, dacă joi melodia „Hai la Botoşani” a fost difuzată de Radio Zu, vineri tinerele au apărut la Pro TV.

Șeful Poliției Rutiere vrea liber la parcare pe TOATE locurile concesionate, pe timpul zilei

Cel mai probabil, peste două luni de zile, noul regulament de blocare și ridicare autoturisme din municipiul Botoșani va intra în vigoare.

Loading...
13 milioane de euro în joc! Anunţ de ultimă oră despre Uvertura Mall în pragul licitaţiei de vânzare a centrului comercial

Compania care administrează cel mai mare centru comercial al Botoşanilor a trimis miercuri seară un comunicat referitor la scoaterea la vânzare a acestuia de către Management Reorganizare Lichidare Iași. SC Uvertura City Mall SRL anunţă că hotărârea de valoficare a imobilului a fost deja contestată de trei creditori. Societatea previne practic potenţialii cumpărători că ar putea pierde clădirea.

„Oaia neagră” a Spitalului Județean a intrat în lumea civilizată, cu bani puși deoparte și deținuți de la Penitenciar – GALERIE FOTO & VIDEO cum arată acum

Probabil una dintre cele mai vechi secții exterioare ale Spitalului Județean de Urgență Mavromati arată în sfârșit în concordanță cu anul 2017 al unei Românii europene.

Divorţ catastrofă în familia unui doctor, au ajuns să scoată la vânzare inclusiv sediul Primăriei

Clădirea unde îşi desfăşoară activitatea Primăria comunei Manoleasa este scoasă la licitaţie în urma unui proces de divorţ, deşi administraţia locală a plătit toţi banii către familia de la care a cumpărat în 2008 imobilul pentru noul sediu al instituţiei.

Face show în oraș! Un apartament plus alte 12 camere închiriate pentru Horia Brenciu la un hotel din Botoșani

Horia Brenciu va susține la sfârșitul acestei săptămâni un concert la Botoșani, iar pentru reușita acestuia s-a pus în mișcare o întreagă mașinărie. Artistul nu va veni singur, ci însoțit de un staff format din aproximativ 20 de persoane.

Demisie bombă la Urban Serv, fiica lui Vâzdoagă a ajuns nr. 1

Preşedintele consiliului de administraţie al SC Urban Serv SA a renunţat luni la funcţie. Ion Sorici a demisionat din funcţie din cauza unor probleme de familie.

O altfel de idee! Trecere de pietoni tradițională la Botoșani

Inițiativă inedită din partea unor membri implicați în diverse proiecte sociale și educative ale comunității botoșănene: soții Teodor și Iustina Cenușă sunt cei care au venit cu ideea amenajării la Botoșani a unei treceri de pietoni tradiționale, la costuri mici, însă cu un rezultat reușit.

Hai la Botoșani! Patru fete fac o reclamă extraordinară Botoșanilor, peste 25.000 de oameni le-au văzut într-o zi - VIDEO

Dacă autoritățile botoșănene nu fac mai nimic pentru promovarea județului, ajungând să tipărească și calendare cu imagini din alte părți ale țării, patru tinere s-au gândit să scoată aceste meleaguri în față.

VENEŢIA DE BOTOŞANI: 65-70% din apă se pierde şi se fură - Dacă s-ar diminua mare parte din pierderi şi furturi, apa ar ajunge la toţi consumatorii

Compania de apă şi canalizare controlată de Consiliul Judeţean Botoşani înregistrează pierderi care trec masiv de jumătate din cantitate. Asta cel puţin într-o localitate din sudul judeţului.

Doi părinți frânți de durere cer dreptate pentru fata lor moartă într-o cursă ilegală de mașini: Cea mai dureroasă grevă din câte s-au văzut la Botoșani– FOTO&VIDEO

Trecătorii au rămas țintuiți în loc de tânguielile care răsunau în Piața Revoluției, astăzi, mașinile încetineau în dreptul celor doi oameni cu haine negre. Era glasul aproape stins al unei mame care a trăit cea mai mare dramă pe care o poate oferi soarta: și-a îngropat fata de 20 de ani, iar pe celălalt copil l-a văzut chinuindu-se luni de zile.

Mormântul unui fost polițist distrus, fiul oferă RECOMPENSĂ substanțială pentru informații – GALERIE FOTO

După cazurile de profanare de morminte de la Cimitirul Eternitatea și un altul mediatizat mai puțin de la Pacea, încă un mormânt a fost găsit de familie, distrus.

DEMENŢIAL: Un primar din judeţ propune oamenilor să-l omoare fiindcă este 'cel mai prost primar pe care comuna l-a avut'

Mai săraci sau mai bogaţi, mai puturoşi sau mai harnici, dar cu siguranţă niciodată plictisiţi. Aşa sunt oameni dintr-o comună botoşăneană şi asta în mare parte datorită primarului.

Gaşca lui băşină vodă a ieşit la lumină din peştera unde i-au aruncat alegătorii.
18 mai 2017, 16:31
In campania de la locale,Flutur cu un zambet in coltul gurii,zicea cadaca ra el primar,intr-un an de zile,facea Primaverii total.Acum dupa un an de mandat,reuseste marele fas.Petice de asfalt pe dalele de beton,are o sa tina de joi,pana mai apoi.Tot asa zicea si cu Teatrul.Intr-un an a reusit sa puna folii de plastic in geamuri,sa nu intre zapada inauntru.La Conisa(si acolo termina totul intr-un an)a reusit sa faca scurgerea apelor murdare(de ce oare proiectul facut pe vremea lui nu a prevazut si scurgerea?)si aproape e gata intrarea in parc.
18 mai 2017, 10:31
Avem primar gospodar,vai de capul nostru...
18 mai 2017, 10:26
De dragul adevarului adevarat:S-a intervenit și pe linia de rulare, s-a și scris atunci, s-au dat și poze cum liniile de tramvai au fost plombate:http://botosaneanul.ro/stiri/primaverii-constructorul-s-a-apucat-de-plombat-dalele-de-la-tramvai-fotogalerie/”A fost o condiție în caietul de sarcini care a fost scos la licitație și care privește strict reparațiile de pe dalele de beton care constituie suportul pentru tramvaie. Aceste dale trebuiau reparate, o parte din ele au fost înlocuite de operator dar în număr foarte mic”, a spus viceprimarul Cosmin Andrei
18 mai 2017, 08:38
De dragul adevărului sa menționam ca in mandatul trecut nu s-a intervenit asupra cailor de rulare,deci nici cheltuieli nu au existat in acest sens...Gropile apărute sunt in zona cailor de rulare...Ca are păcate firma asfaltatoare nu avem niciun dubiu,dar sa respectam adevarul...
18 mai 2017, 08:26
Loading...
Sondaj
Credeți că ”revoluția fiscală” a Guvernului va aduce lucruri bune pentru Botoșani și România?
Da
Nu
Nu știu / nu mă interesează
Declaraţia zilei
 ”Din cele patru locuri unde au fost înscriși câte doi o persoană a fost absentă, o persoană a fost descalificată pentru că are garaj. Într-un caz două doamne licitat până la 440 lei pe loc în zona Calea Națională nr 7 ...
Curs valutar
astăzi
EUR
Euro
4.6400 lei
USD
Dolarul SUA
3.9322 lei
CHF
Francul elveţian
3.9662 lei
GBP
Lira sterlină
5.2076 lei
JPY
100 de yeni japonezi
3.4928 lei
XAU
Gramul de aur
162.2804 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2236 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.4878 lei
AUD
Dolarul Australian
2.9665 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.0837 lei
CZK
Coroana Cehească
0.1815 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6235 lei
Vremea
astăzi
Botosani
o C
Dorohoi
o C
Bucecea
o C
Darabani
o C
Saveni
o C
Ştefăneşti
o C
Horoscop
astăzi
web site traffic statistics
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2017 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.