Top News
Microbuzul contraatacă în scandalul călătorului umilit: Era pișat, era băut, era muci - NU o să vă vină să credeți de unde provine șoferul

Conducătorul operatorului de transport municipal în regim maxi-taxi s-a sesizat după ce marți s-a făcut publică întâmplarea din mijlocul de transport de pe ruta Cătămărăști Deal - Botoșani și a luat primele măsuri.

”Nu pot să-l dau afară”

A hotărât formarea unei comisii care să ancheteze evenimentul care a avut loc în microbuzul BT 06 BUS și care a stârnit revolta altor călători și nu numai a lor.


”Potrivit Codului Muncii am dispus înființarea unei comisii de disciplină din care eu nu fac parte. Comisia îl va convoca pe șofer și în funcție de concluzii vom lua o măsură. Cel mai probabil va fi o mustrare scrisă fiindcă omul se află la prima abatere și nu pot să-l dau afară pentru că apoi mă dă în judecată și trebuie să îi plătesc retroactiv salariul pe nu știu câte luni”,


Dumitru Bălan, director general SC Microbuzul SRL.

 

Călătoru-i vinovat

O asemenea măsură disciplinară blândă este posibilă și pentru că, potrivit managerului societății în cauză, cele întâmplate nu ar fi fost atât de grave pe cât s-a crezut în prima instanță. Dumitru Bălan a purtat o discuție preliminară cu șoferul, iar acesta i-a explicat că doar o parte a celor relatate de un călător prezent în același maxi-taxi ar fi adevărat. Un conflict verbal ar fi avut loc, însă din cauza stării de ebrietate a pasagerului, care ar fi coborât de bună voie la stația de la Gară și nu obligat de șofer.


”E o chestiune aproape logică: de ce nu l-a filmat din față? Era pișat, de asta, era băut. Un om normal nu stă cu fundul pe marginea drumului. Cum spunea acea femeie, că lua una din sac și cădea alta. Păi el era muci, dar nu a avut bunul simț să-l filmeze și din față. Și nu l-a dat șoferul afară, acolo a avut el de coborât”,


Dumitru Bălan, director general SC Microbuzul SRL.


Învinovățirea pasagerului începuse să fie transmisă chiar de unii șoferi ai amintitei societăți încă din ziua în care s-a petrecut incidentul, directorul companiei nefăcând practic altceva decât să oficializeze această variantă.
În cazul în care lucrurile ar fi precum cele redate de reprezentanții firmei de transport persoane, rămân totuși cel puțin câteva întrebări:


- Dacă pasagerul a coborât de bună voie cum de i s-au împrăștiat toate bunurile din sac și i s-a spart și o sticlă?
- Dacă a observat că este în stare avansată de ebrietate și cu bagaj, așa cum susțin reprezentanții societății, de ce șoferul l-a lăsat să urce în microbuz?

Șoferul, un fost cadru militar

Conducătorul auto aflat la volanul respectivului mijloc de transport are peste 50 de ani și este fost cadru militar, fiind pensionar MApN. La SC Microbuzul SRL el lucrează în baza unui contract de muncă pe timp parțial, de patru ore mai exact. Directorul societății susține că s-a ajuns într-o asemenea situație și fiindcă foarte greu găsește botoșăneni care doresc să se angajeze din cauza multitudinii de ajutoare sociale acordate de Statul Român, care îi determină pe beneficiari să prefere șomajul în locul unui loc de muncă. Astfel, deși are mai mulți șoferi la care ar vrea să renunțe, nu o poate face fiindcă nu are cu cine să îi înlocuiască.


200.000 de lei


pe lună susține directorul societății că plătește lunar la buget SC Microbuzul SRL

 

Loading...
ANCHETĂ la Primărie pentru călătorul umilit în maxi-taxi
Primarul, declarații despre călătorul umilit în microbuz

 

DESCARCĂ GRATUIT APLICAȚIA BOTOȘĂNEANUL PENTRU MOBIL

 

download from google playdownload from apple store
Viața în blocul fantomă, locatari zgribuliți de frig, pereți găuriți, oameni plângând ca niște copii – GALERIE FOTO & VIDEO

Ieri, 15 noiembrie s-au împlinit fix două luni de zile de la explozia care a zguduit blocul din Primăverii și care a schimbat destinul celor 13 familii care locuiesc în această scară. Două luni de zile și parcă, pentru acești oameni, timpul s-a scurs degeaba.

ALARMĂ METEO: Un ciclon polar ajunge în judeţele Botoşani şi Suceava şi aduce prima ninsoare

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) avertizează că, de duminică, prin nordul ţării, va pătrunde ciclonul polar Olaf, care va transforma precipitaţiile în ninsoare şi care ar putea interacţiona cu un alt ciclon, Numa, care vine din sudul continentului şi are o masă de aer cald.

Karatista cu atitudine a atras privirile și a devenit Miss Boboc – GALERIE FOTO

Într-o sală plină doar pe jumatate, Liceul Tehnologic „Elie Radu” şi-a desemnat cei mai frumoşi liceeni de clasa a IX-a.

Alarmă bugetară: A două cea mai mare unitate a statului de la Botoşani a rămas FĂRĂ BANI DE SALARII

România are o creştere economică uriaşă, aproape toate fondurile de la Consiliul Judeţean şi unităţile subordonate s-au direcţionat spre salarii, dar totuşi una dintre acestea nu mai are bani de lefuri.

Amendă pentru 160 de km/oră la o mașină dată jos de pe platformă de o firmă din Botoșani, amenințări și înjurături

În România zilelor de astăzi s-a ajuns la situația în care oricine poate obține statutul de patron, prin înființarea unei firme. Iar serviciile oferite ajung să fie, evident, pe măsura eforturilor depuse.

A zburat inclusiv patul! Intervenţie în forţă a Urban Serv şi Poliţiei Locale într-un cartier unde munţii de gunoaie intrau în bloc – GALERIE FOTO

Desfăşurare de forţe luni dimineaţă în cartierul Pacea, acolo unde grămezi uriaşe de gunoaie împânziseră un spaţiu verde şi începeau să intre în bloc.  

Mihaela, frumusețea lovită de o boală cumplită, primește un ajutor neașteptat de la câțiva bărbați celebri din capitală

În ultima miercuri a lunii noiembrie, la București va avea loc a V - a ediție a NovemBEARD, manifestare a bărbaților bărboși și a celor care pentru o lună decid să-și lase barba să crească... în scop caritabil.

„Fetele de la Botoşani” s-au dus cu vin, usturoi şi-o... mască la Măruţă – FOTOGALERIE ce-a făcut realizatorul cu „obiectul vestimentar”

După toată mass-media locală, „Fetele de la Botoşani” şi al lor cântec de promovare al judeţului au ajuns şi în cea naţională. Astfel, dacă joi melodia „Hai la Botoşani” a fost difuzată de Radio Zu, vineri tinerele au apărut la Pro TV.

Șeful Poliției Rutiere vrea liber la parcare pe TOATE locurile concesionate, pe timpul zilei

Cel mai probabil, peste două luni de zile, noul regulament de blocare și ridicare autoturisme din municipiul Botoșani va intra în vigoare.

Loading...
13 milioane de euro în joc! Anunţ de ultimă oră despre Uvertura Mall în pragul licitaţiei de vânzare a centrului comercial

Compania care administrează cel mai mare centru comercial al Botoşanilor a trimis miercuri seară un comunicat referitor la scoaterea la vânzare a acestuia de către Management Reorganizare Lichidare Iași. SC Uvertura City Mall SRL anunţă că hotărârea de valoficare a imobilului a fost deja contestată de trei creditori. Societatea previne practic potenţialii cumpărători că ar putea pierde clădirea.

„Oaia neagră” a Spitalului Județean a intrat în lumea civilizată, cu bani puși deoparte și deținuți de la Penitenciar – GALERIE FOTO & VIDEO cum arată acum

Probabil una dintre cele mai vechi secții exterioare ale Spitalului Județean de Urgență Mavromati arată în sfârșit în concordanță cu anul 2017 al unei Românii europene.

Divorţ catastrofă în familia unui doctor, au ajuns să scoată la vânzare inclusiv sediul Primăriei

Clădirea unde îşi desfăşoară activitatea Primăria comunei Manoleasa este scoasă la licitaţie în urma unui proces de divorţ, deşi administraţia locală a plătit toţi banii către familia de la care a cumpărat în 2008 imobilul pentru noul sediu al instituţiei.

Face show în oraș! Un apartament plus alte 12 camere închiriate pentru Horia Brenciu la un hotel din Botoșani

Horia Brenciu va susține la sfârșitul acestei săptămâni un concert la Botoșani, iar pentru reușita acestuia s-a pus în mișcare o întreagă mașinărie. Artistul nu va veni singur, ci însoțit de un staff format din aproximativ 20 de persoane.

Demisie bombă la Urban Serv, fiica lui Vâzdoagă a ajuns nr. 1

Preşedintele consiliului de administraţie al SC Urban Serv SA a renunţat luni la funcţie. Ion Sorici a demisionat din funcţie din cauza unor probleme de familie.

O altfel de idee! Trecere de pietoni tradițională la Botoșani

Inițiativă inedită din partea unor membri implicați în diverse proiecte sociale și educative ale comunității botoșănene: soții Teodor și Iustina Cenușă sunt cei care au venit cu ideea amenajării la Botoșani a unei treceri de pietoni tradiționale, la costuri mici, însă cu un rezultat reușit.

Hai la Botoșani! Patru fete fac o reclamă extraordinară Botoșanilor, peste 25.000 de oameni le-au văzut într-o zi - VIDEO

Dacă autoritățile botoșănene nu fac mai nimic pentru promovarea județului, ajungând să tipărească și calendare cu imagini din alte părți ale țării, patru tinere s-au gândit să scoată aceste meleaguri în față.

VENEŢIA DE BOTOŞANI: 65-70% din apă se pierde şi se fură - Dacă s-ar diminua mare parte din pierderi şi furturi, apa ar ajunge la toţi consumatorii

Compania de apă şi canalizare controlată de Consiliul Judeţean Botoşani înregistrează pierderi care trec masiv de jumătate din cantitate. Asta cel puţin într-o localitate din sudul judeţului.

Doi părinți frânți de durere cer dreptate pentru fata lor moartă într-o cursă ilegală de mașini: Cea mai dureroasă grevă din câte s-au văzut la Botoșani– FOTO&VIDEO

Trecătorii au rămas țintuiți în loc de tânguielile care răsunau în Piața Revoluției, astăzi, mașinile încetineau în dreptul celor doi oameni cu haine negre. Era glasul aproape stins al unei mame care a trăit cea mai mare dramă pe care o poate oferi soarta: și-a îngropat fata de 20 de ani, iar pe celălalt copil l-a văzut chinuindu-se luni de zile.

Mormântul unui fost polițist distrus, fiul oferă RECOMPENSĂ substanțială pentru informații – GALERIE FOTO

După cazurile de profanare de morminte de la Cimitirul Eternitatea și un altul mediatizat mai puțin de la Pacea, încă un mormânt a fost găsit de familie, distrus.

DEMENŢIAL: Un primar din judeţ propune oamenilor să-l omoare fiindcă este 'cel mai prost primar pe care comuna l-a avut'

Mai săraci sau mai bogaţi, mai puturoşi sau mai harnici, dar cu siguranţă niciodată plictisiţi. Aşa sunt oameni dintr-o comună botoşăneană şi asta în mare parte datorită primarului.

Fost cadru militar, in jur de 50 de ani ( batran tare !!! ) pensionar .Sofer pe maxi-taxi . Mai sa fie !!! Nu i-o mai fi ajuns pensia !!!
7 septembrie 2017, 22:30
El e gigi de la microbuzul! Bre gigione! De la cei care muncesc pute bre! Da tu nu ai de unde să ştii. De la păduchi ca tine miroase a prostie şi mârlănie, adică mai pe scurt eşti muci.
7 septembrie 2017, 19:55
Sunt convins că SC Microbuzul srl , singura firma privată care asigură transport public de călători în municipiul Botoșani și care este susținută de la bugetul local cu sume importante , preocupată fiind de asigurarea unui transport in comun la standarde înalte, pe lîngă investițiile permanente menite să crească confortul călătorilor a investit și în implementarea unui sistem de supraveghere audio/video la bordul performantelor microbuze. Așteptăm ,cu emoție și interes, punerea la dispoziția mass-media a înregistrărilor acestui sistem de supraveghere. Sunt convins că aceste înregistrări vor veni în susținerea celor afirmate de dl. Bălan. Propun totodată ca fiecărui cetățean care nu corespunde standardele de miros, educație și ținută să-i fie interzis să meargă prin parc, pe pietonal sau in transportul în comun așa cum bine punctează @ Gigi.
7 septembrie 2017, 15:01
Deontologii care iau apărarea boschetarului,nu au decât să stea ei cu mirosul de băutură,urină și nespălat.Chestiunea asta se intâmplă si pe Unirii și pe Bulevard si in Parcul Eminescu unde persoane nespălate,in stare de ebrietate emană un miros,care impune ocolirea lor,să producă voma.
7 septembrie 2017, 11:29
Era de asteptat,corb la corb nu scoate ochii!
7 septembrie 2017, 11:16
mai e unul care conduce in stare de ebrietate . asta pana o sa dea cu masina peste careva...apropo de betivul aruncat in strada...e vreo lege care interzice consumul de alcool cand folosesti mijloacele de transport in comun, in Ro? daca nu exista, sa-i suportam, ca doar pe pielea lor se imbogatesc unii de devin de neatins.
7 septembrie 2017, 09:55
Loading...
Sondaj
Credeți că ”revoluția fiscală” a Guvernului va aduce lucruri bune pentru Botoșani și România?
Da
Nu
Nu știu / nu mă interesează
Declaraţia zilei
 ”Din cele patru locuri unde au fost înscriși câte doi o persoană a fost absentă, o persoană a fost descalificată pentru că are garaj. Într-un caz două doamne licitat până la 440 lei pe loc în zona Calea Națională nr 7 ...
Curs valutar
astăzi
EUR
Euro
4.6400 lei
USD
Dolarul SUA
3.9322 lei
CHF
Francul elveţian
3.9662 lei
GBP
Lira sterlină
5.2076 lei
JPY
100 de yeni japonezi
3.4928 lei
XAU
Gramul de aur
162.2804 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2236 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.4878 lei
AUD
Dolarul Australian
2.9665 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.0837 lei
CZK
Coroana Cehească
0.1815 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6235 lei
Vremea
astăzi
Botosani
6.4 o C
Dorohoi
4 o C
Bucecea
6.4 o C
Darabani
o C
Saveni
o C
Ştefăneşti
4 o C
Horoscop
astăzi
web site traffic statistics
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2017 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.