)
missgrey.ro
Top News
OPT şefi şi funcţionari de la municipiu, de la ex-vice la fost consilier, audiaţi două zile la DLAF Bucureşti

Audieri maraton în capitală timp de două zile, la începutul acestei săptămâni. Opt persoane împărțite în grupe de câte patru au fost chemate la Departamentul de Luptă Antifraudă (DLAF) luni și marți.

Iarăși Avensa, iarăși proiectul cu modernizarea termoficării

 

Asta după ce, procurorii Direcției Naționale Anticorupție au cerut implicarea DLAF-ului într-o anchetă ce vizează modul în care a fost organizată o licitație pentru reabilitarea cu bani europeni a sistemului de termoficare de la Botoșani.

 

Vorbim despre un eventual conflict de interese din cel de-al doilea mandat al lui Cătălin Flutur care este cercetat după ce ar fi semnat mai multe contracte de consultanță cu firma Avensa Consulting SRL.

Firmă la care ar fi fost angajat și fiul lui, Alexandru Flutur.

 

„În calitate de primar al municipiului Botoșani, a îndeplinit actul de semnare a unui număr de 11 contracte de consultanță, în perioada 24.07.2007 – 22.07.2011, în baza aceleiași rezoluții infracționale, cu Avensa Consulting SRL“, a arătat DNA într-un comunicat.

 

Săptămâna aceasta, mai mulți angajați ai Primăriei, printre care fostul viceprimar Romulus Eram, actual consilier la cabinetul primarului, Nicolila Chirilă, care a avut calitatea de consilier local și a fost și membru în comisie sau Mirela Ghiorghiță, directorul economic și Dana Aniței, șefa serviciului de achiziții, au dat declarații la DLAF.

 

”Este vorba despre un proiectant care a fost folosit ca o formulă de consultanță, de lansare de proiect. Au fost două firme și a câștigat Avensa, într-o asociere cu încă una. Problemele nu sunt legate de valoarea proiectului, ci de derularea licitației și de modul de stabilire al câștigătorului. Există suspiciuni precum că această licitație ar fi fost redirecționată către firma câștigătoare. Ancheta o face Departamentul Antifraudă la solicitarea DNA-ului, care a primit o reclamație din partea cuiva”,


Romulus Eram, fost viceprimar

 

La rându-i, DNA a cerut un punct de vedere de la DLAF care a chemat membrii comisiei de licitație la interogatorii.

 

”Ne-a întrebat doar de managementul proiectului”

 

Singurul care nu a fost prezent la audieri este fostul președinte al comisiei de licitație, Cătălin Alexa.

”Avensa a făcut o parte din proiectul pe termoficare. A stabilit liniile de intervenție pe reabilitarea pe termie, pe acest proiect. El a avut în componență și partea de cazane și partea de rampă și partea de linie. Din acest proiect s-au desprins apoi toate obiectivele pe care s-au făcut intervenții. Pe noi ne-a întrebat doar de managementul proiectului, modul în care s-a stabilit unitatea de proiectare care a câștigat întocmirea documentațiilor tehnice ce au produs în continuare efecte pe partea de execuție”,


Romulus Eram, fost viceprimar

 

Membrii comisiei de licitație au mai fost întrebați dacă au aprobat documentația pe analiza făcută de specialiști ori s-au implicat în această etapă și totodată dacă li s-ar fi sugerat favorizarea firmei Avensa.

 

DESCINDERI la Modern Calor – Acte de corupție, altele decât cele din proiectul pe termoficare
”Regina proiectelor”, care a adus DNA-ul în Primărie, se pricopsește cu o felie faină din tortul POCU

 

DESCARCĂ APLICAȚIA BOTOȘĂNEANUL PENTRU MOBIL

download from google playdownload from apple store
Loading...
S-a mințit în legătură cu numărul abonaților MC, s-a avansat un număr mult mai mare pentru a primi fonduri mai mari de la UE. Acum primesc somații de plată și cei care nu mai au nici o țeavă în bloc, nu mai spun unde au reușit să păstreze câte unu sau doi abonați pe scară și pun la plată și pe ceilalți proprietari, acțiune penală da la Botoșani tot ce ține de primărie nu li se mișcă nici un fir de păr. Vine el și ziua când vor plăti pentru buzunăreala celor cu CT. Din Aprilie 2018 primăriile nu mai au voie să subvenționeze CET-urile. O să fie jale mare. Vine și legea cu răspunderea magistraților și jalea o să fie și mai mare.
12 octombrie 2017, 16:37
Nu se poate!!!Sa fi greșit Flutur si gasca lui?Niciodata!!!Ei sunt geniile care nu au niciun rateu...Cum isi permit sa investigheze cei de la DLAF daca Avensa a fost preferata in fata altora???Nu se poate la dl Catalin,nu???
12 octombrie 2017, 16:04
Loading...
Sondaj
Când va fi inaugurat Parcul de Agrement Cornișa?
2018
2019
În apropierea viitoarelor alegeri locale
Niciodată
Nu știu / nu mă interesează
Declaraţia zilei
”Când Guvernul a dat o lege și a spus că toți cei din instituțiile de cultură primesc o majorare de 50% anul acesta și de la 1 ianuarie încă 50%, probabil au uitat că există instituții de cultură în subordinea autorităț ...
Curs valutar
ieri
EUR
Euro
4.5841 lei
USD
Dolarul SUA
3.9032 lei
CHF
Francul elveţian
3.9799 lei
GBP
Lira sterlină
5.1388 lei
JPY
100 de yeni japonezi
3.4624 lei
XAU
Gramul de aur
160.6797 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2244 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.4872 lei
AUD
Dolarul Australian
3.0529 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.1159 lei
CZK
Coroana Cehească
0.1783 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6158 lei
Vremea
astăzi
Botosani
10.1 o C
Dorohoi
10.1 o C
Bucecea
10.1 o C
Darabani
o C
Saveni
o C
Ştefăneşti
16 o C
Horoscop
astăzi
web site traffic statistics
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2017 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.