Top News
ORDIN de protecție încălcat cu amenințări și urlete la Botoșani : Ai s-o iei la moacăVIDEO & FOTO

”Făcea scandal că vrea să-i dăm pensia și buletinul. Anterior, în aceeași zi, într-o conversație telefonică îmi mărturisește că și-a pierdut portofelul. După ce a început să dea cu pumnii în ușă am chemat poliția și l-am internat la psihiatrie. După o zi jumătate, vine la noi la ușă și ne cere iar pensia și buletinul ( este vorba de pensia lui pentru handicap mintal). La refuzul nostru, el sare la bătaie. Am chemat iar poliția, ei au spus că nu au ce să-i facă. După am fost și am depus plângere penală că să putem obține ordin de protecție. Ordinul de protecție l-am primit după 3 zile.

Așa începe o poveste de viață de la Botoșani

 

Una tristă de altfel, pentru că, tot ce a fost frumos 23 de ani s-a năruit ușor ca un castel de nisip, iar motivul este unul aproape generalizat la Botoșani: alcoolul care a mai distrus și alte familii.

 

Vorbim despre niște oameni, doi părinți și băiatul lor major, care au ajuns să nu se mai înțeleagă, ba chiar să se urască. Au decis să nu mai fie o familie și să-și urmeze fiecare drumul propriu, în urmă cu trei luni de zile.

 

Femeia (P.A.) nu a mai suportat episoadele de violență ale partenerului de viață (P.D.), cauzate de alcool.

 

S-a obținut un ordin de protecție prin care este specificat extrem de clar că nu are voie să se apropie de fiul și fosta parteneră de viață la mai puțin de 200 de metri.

 

 

 

Se respectă acest ordin? Nici vorbă!

 

 

”Ai s-o iei la moacă”, i se strigă băiatului care încearcă să filmeze cum tatăl nu respectă ordinul.

 

 

Femeia are o tarabă la Bazar unde muncește pentru a câștiga un ban, fiul ei la un complex comercial și din salariu își plătește studiile.

 

Nu au liniște pentru că, în continuare, bărbatul violent îi caută zilnic și-i amenință, ba chiar, din filmările pe care le-a făcut fiul, și-a adunat și o sumedenie de susținători care nu le cunosc povestea, de ambele părți.

 

”Ba chiar mi-e frică, pe cuvânt. Doar nu degeaba s-a dat acest ordin de protecție, că nu toată lumea obține așa ceva. Sunt niște motive clare pentru care s-a dat acest ordin de protecție. Alaltăieri a fost pe scara scării, vine, ne ia corespondența. Când am chemat Poliția i-am arătat ordinul de protecție, a înțeles ce înseamnă, totul a fost bine. A doua zi, el a venit înapoi”,

Spunea într-una din zile femeia hărțuită

 

Polițiștii s-au obișnuit deja să fie chemați în zona Bazarului pentru bărbatul care nu înțelege nici acum că trebuie să-i lase în pace pe cei doi.

 

A avut cândva șansa să aleagă între ei și alcool. A făcut alegerea nepotrivită.

 

”Poliția nu înțelege, nu vrea să înțeleagă, noi suntem vinovați. Îi zice mamei că îi dă amendă că sună aiurea la 112, dar el era la 30 de metri. Eu nu știu cum nu au capacitatea intelectuală să citească un singur rând, acolo scrie că nu are voie să se apropie la 200 de metri de noi. Nu-ți trebuie trei facultăți ca să citești trei rânduri”,

Spune și fiul lui

 

Iată ce mai povestește fiul celor doi despre episodul filmat la Bazar:

 

”După ce am făcut pozele( pe domeniul public), mama mea a observat că pe masă tatălui meu este copia ei xerox și a luat-o. Tatăl meu s-a repezit la ea și a prins-o, iar eu am intervenit și l-am împins 1 sau 2 m și am strigăt la el "ia mână de pe ea" după care am sunat la poliție.

 

Imediat după ce am sunat la poliție, persoanele din jur, mai exact un rom care vinde acolo vechituri și o femeie blondă care vinde în interior ( prezenți în înregistrare) i-au luat partea tatălui meu și au început să strige că am sărit la gâtul lui, i-am dat cu pumnii, am sărit și la gâtul femeii blonde, etc.

 

În acel moment am scos telefonul și am început să filmez, pentru a nu mai fi acuzat pe nedrept și de alte lucruri. Ei s-au enervat și scandalul a escalat. Femeia blondă vine la mine în repetate rânduri și mă agresează, încercând să-mi ia telefonul din mână, pentru că o filmam. Tatăl meu a început să mă amenințe că mă bate, să țipe etc. Când ajunge poliția, mă prezint și le spun că eu i-am chemat."Martorii" se îngrămădesc și încep fiecare să-și spună versiunea  versiunea, precum că eu am sărit la bătaie la toată lumea și așa mai departe. Fără că niciunul din polițiști să mă întrebe ce s-a întâmplat, îmi spune că o să fiu amendat conform unui articol, număr pe care nu l-am reținut. Această polițistă îmi cere să șterg înregistrările cu"doamna", întrucât nu am voie ( înregistrări în care această"doamnă" mă agresa și încerca să-mi ia telefonul)”.

 

Reprezentanții Inspectoratului de Poliție Județean cunosc acest caz și arată că bărbatul care nu respectă ordinul de protecție este deja în atenția oamenilor legii.

 

”Au fost deschise trei acte penale pe numele acestei persoane pentru nerespectarea hotărârii judecătorești”,

Nicoleta Federciuc, purtător de cuvânt IPJ Botoșani

 

În ciuda acestora, bărbatul continuă să-i hărțuiască pe cei cu care odată a format o familie iar acest caz de la Botoșani scoate la iveală încă o lacună legislativă din România, despre cum se procedează în cazuri de nerespectare a unui ordin de protecție.

Loading...
Un botoşănean va face pușcărie pentru că și-a terorizat soția cu SMS-uri: Peste 1.000 de mesaje trimise într-o singură zi!

 

DESCARCĂ APLICAȚIA BOTOȘĂNEANUL PENTRU MOBIL:

download from google play download from apple store
Viața în blocul fantomă, locatari zgribuliți de frig, pereți găuriți, oameni plângând ca niște copii – GALERIE FOTO & VIDEO

Ieri, 15 noiembrie s-au împlinit fix două luni de zile de la explozia care a zguduit blocul din Primăverii și care a schimbat destinul celor 13 familii care locuiesc în această scară. Două luni de zile și parcă, pentru acești oameni, timpul s-a scurs degeaba.

ALARMĂ METEO: Un ciclon polar ajunge în judeţele Botoşani şi Suceava şi aduce prima ninsoare

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) avertizează că, de duminică, prin nordul ţării, va pătrunde ciclonul polar Olaf, care va transforma precipitaţiile în ninsoare şi care ar putea interacţiona cu un alt ciclon, Numa, care vine din sudul continentului şi are o masă de aer cald.

Karatista cu atitudine a atras privirile și a devenit Miss Boboc – GALERIE FOTO

Într-o sală plină doar pe jumatate, Liceul Tehnologic „Elie Radu” şi-a desemnat cei mai frumoşi liceeni de clasa a IX-a.

Alarmă bugetară: A două cea mai mare unitate a statului de la Botoşani a rămas FĂRĂ BANI DE SALARII

România are o creştere economică uriaşă, aproape toate fondurile de la Consiliul Judeţean şi unităţile subordonate s-au direcţionat spre salarii, dar totuşi una dintre acestea nu mai are bani de lefuri.

Amendă pentru 160 de km/oră la o mașină dată jos de pe platformă de o firmă din Botoșani, amenințări și înjurături

În România zilelor de astăzi s-a ajuns la situația în care oricine poate obține statutul de patron, prin înființarea unei firme. Iar serviciile oferite ajung să fie, evident, pe măsura eforturilor depuse.

A zburat inclusiv patul! Intervenţie în forţă a Urban Serv şi Poliţiei Locale într-un cartier unde munţii de gunoaie intrau în bloc – GALERIE FOTO

Desfăşurare de forţe luni dimineaţă în cartierul Pacea, acolo unde grămezi uriaşe de gunoaie împânziseră un spaţiu verde şi începeau să intre în bloc.  

Mihaela, frumusețea lovită de o boală cumplită, primește un ajutor neașteptat de la câțiva bărbați celebri din capitală

În ultima miercuri a lunii noiembrie, la București va avea loc a V - a ediție a NovemBEARD, manifestare a bărbaților bărboși și a celor care pentru o lună decid să-și lase barba să crească... în scop caritabil.

„Fetele de la Botoşani” s-au dus cu vin, usturoi şi-o... mască la Măruţă – FOTOGALERIE ce-a făcut realizatorul cu „obiectul vestimentar”

După toată mass-media locală, „Fetele de la Botoşani” şi al lor cântec de promovare al judeţului au ajuns şi în cea naţională. Astfel, dacă joi melodia „Hai la Botoşani” a fost difuzată de Radio Zu, vineri tinerele au apărut la Pro TV.

Șeful Poliției Rutiere vrea liber la parcare pe TOATE locurile concesionate, pe timpul zilei

Cel mai probabil, peste două luni de zile, noul regulament de blocare și ridicare autoturisme din municipiul Botoșani va intra în vigoare.

Loading...
13 milioane de euro în joc! Anunţ de ultimă oră despre Uvertura Mall în pragul licitaţiei de vânzare a centrului comercial

Compania care administrează cel mai mare centru comercial al Botoşanilor a trimis miercuri seară un comunicat referitor la scoaterea la vânzare a acestuia de către Management Reorganizare Lichidare Iași. SC Uvertura City Mall SRL anunţă că hotărârea de valoficare a imobilului a fost deja contestată de trei creditori. Societatea previne practic potenţialii cumpărători că ar putea pierde clădirea.

„Oaia neagră” a Spitalului Județean a intrat în lumea civilizată, cu bani puși deoparte și deținuți de la Penitenciar – GALERIE FOTO & VIDEO cum arată acum

Probabil una dintre cele mai vechi secții exterioare ale Spitalului Județean de Urgență Mavromati arată în sfârșit în concordanță cu anul 2017 al unei Românii europene.

Divorţ catastrofă în familia unui doctor, au ajuns să scoată la vânzare inclusiv sediul Primăriei

Clădirea unde îşi desfăşoară activitatea Primăria comunei Manoleasa este scoasă la licitaţie în urma unui proces de divorţ, deşi administraţia locală a plătit toţi banii către familia de la care a cumpărat în 2008 imobilul pentru noul sediu al instituţiei.

Face show în oraș! Un apartament plus alte 12 camere închiriate pentru Horia Brenciu la un hotel din Botoșani

Horia Brenciu va susține la sfârșitul acestei săptămâni un concert la Botoșani, iar pentru reușita acestuia s-a pus în mișcare o întreagă mașinărie. Artistul nu va veni singur, ci însoțit de un staff format din aproximativ 20 de persoane.

Demisie bombă la Urban Serv, fiica lui Vâzdoagă a ajuns nr. 1

Preşedintele consiliului de administraţie al SC Urban Serv SA a renunţat luni la funcţie. Ion Sorici a demisionat din funcţie din cauza unor probleme de familie.

O altfel de idee! Trecere de pietoni tradițională la Botoșani

Inițiativă inedită din partea unor membri implicați în diverse proiecte sociale și educative ale comunității botoșănene: soții Teodor și Iustina Cenușă sunt cei care au venit cu ideea amenajării la Botoșani a unei treceri de pietoni tradiționale, la costuri mici, însă cu un rezultat reușit.

Hai la Botoșani! Patru fete fac o reclamă extraordinară Botoșanilor, peste 25.000 de oameni le-au văzut într-o zi - VIDEO

Dacă autoritățile botoșănene nu fac mai nimic pentru promovarea județului, ajungând să tipărească și calendare cu imagini din alte părți ale țării, patru tinere s-au gândit să scoată aceste meleaguri în față.

VENEŢIA DE BOTOŞANI: 65-70% din apă se pierde şi se fură - Dacă s-ar diminua mare parte din pierderi şi furturi, apa ar ajunge la toţi consumatorii

Compania de apă şi canalizare controlată de Consiliul Judeţean Botoşani înregistrează pierderi care trec masiv de jumătate din cantitate. Asta cel puţin într-o localitate din sudul judeţului.

Doi părinți frânți de durere cer dreptate pentru fata lor moartă într-o cursă ilegală de mașini: Cea mai dureroasă grevă din câte s-au văzut la Botoșani– FOTO&VIDEO

Trecătorii au rămas țintuiți în loc de tânguielile care răsunau în Piața Revoluției, astăzi, mașinile încetineau în dreptul celor doi oameni cu haine negre. Era glasul aproape stins al unei mame care a trăit cea mai mare dramă pe care o poate oferi soarta: și-a îngropat fata de 20 de ani, iar pe celălalt copil l-a văzut chinuindu-se luni de zile.

Mormântul unui fost polițist distrus, fiul oferă RECOMPENSĂ substanțială pentru informații – GALERIE FOTO

După cazurile de profanare de morminte de la Cimitirul Eternitatea și un altul mediatizat mai puțin de la Pacea, încă un mormânt a fost găsit de familie, distrus.

DEMENŢIAL: Un primar din judeţ propune oamenilor să-l omoare fiindcă este 'cel mai prost primar pe care comuna l-a avut'

Mai săraci sau mai bogaţi, mai puturoşi sau mai harnici, dar cu siguranţă niciodată plictisiţi. Aşa sunt oameni dintr-o comună botoşăneană şi asta în mare parte datorită primarului.

"În acel moment am scos telefonul și am început să filmez, pentru a nu mai fi acuzat pe nedrept și de alte lucruri." Puiucule! ai fi tu șmecher da nu ține cu toată lumea. Cică omul nu respectă cei 200 de metri impuși de justiție, dar când îl filmai la bazar tu câți metri aveai? După aia vii cu filmarea să demonstrezi ce? Te sui călare pe el și tot tu ești victima. Nu știu cum s-a dat acea hârtie dar ceva pute urât. În articol se fac niște afirmații numai al unei singure părți, cealaltă parte ce are de spus? A! am înțeles, ziarista ne informează că e nebun, normal cu nebunii nu te pui. Oare chiar așa o fi? În ce moment al filmării ai văzut că e murdar de kaka la fund? Pe care din filmări era beat? Dacă nu are bani de unde bea de dimineață până seara? Într-adevăr Ionuț, pute.
2 septembrie 2017, 00:06
Domnule Zaphra, cu atatea argumente m-ati pus la pamant. Dupa comportament se cunoaste ca sunteti prieteni de la Caruta. Hai noroc!
1 septembrie 2017, 15:17
Bogdan Ionuț control psihiatric urgent ! Si mult Prostamol pt ca esti foarte prost !
1 septembrie 2017, 14:11
@Ion Ionescu De la atata scris i se trage si comportamentul asta, probabil. Daca nu e asa cum se scrie, atunci cum e? Cum poti sa-mi spui tu mie, domnule Ionescu, ca acest domn nu incalca ordinul de protectie.In alta ordine de idei, daca scrii carti nu inseamna ca esti si destept. Daca bei de dimineata pana seara, puti de nu poate sa stea lumea langa tine, te murdaresti tot pe haine cand mananci si esti murdar la fund de caca ( se vede pe inregistrare) si mai si certi aiurea cu lumea toata ziua, nu cred ca-ti faci mare cinste.Dar dumitale, domnule Ionescu, stii mai bine, pentru ca tu ai vazut, tu stii tot...
1 septembrie 2017, 09:52
Dar bestia ce spune ? Eu il cunosc si nu e deloc asa cum se scrie ! Tipul a scris vrep 6 cărti ! A aparul la tv etc.are inventatii brevetate dar fiul are nevoie de apartament iar mama-sa e o tuta
1 septembrie 2017, 09:01
Loading...
Sondaj
Credeți că ”revoluția fiscală” a Guvernului va aduce lucruri bune pentru Botoșani și România?
Da
Nu
Nu știu / nu mă interesează
Declaraţia zilei
 ”Din cele patru locuri unde au fost înscriși câte doi o persoană a fost absentă, o persoană a fost descalificată pentru că are garaj. Într-un caz două doamne licitat până la 440 lei pe loc în zona Calea Națională nr 7 ...
Curs valutar
astăzi
EUR
Euro
4.6400 lei
USD
Dolarul SUA
3.9322 lei
CHF
Francul elveţian
3.9662 lei
GBP
Lira sterlină
5.2076 lei
JPY
100 de yeni japonezi
3.4928 lei
XAU
Gramul de aur
162.2804 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2236 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.4878 lei
AUD
Dolarul Australian
2.9665 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.0837 lei
CZK
Coroana Cehească
0.1815 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6235 lei
Vremea
astăzi
Botosani
6.4 o C
Dorohoi
4 o C
Bucecea
6.4 o C
Darabani
o C
Saveni
o C
Ştefăneşti
4 o C
Horoscop
astăzi
web site traffic statistics
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2017 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.