Top News
Prima zi de şcoală: Discursuri sforăitoare, flori pentru politicieni, medalie de onoare, senator uitat, senatoare cu emoţii pentru propria fată - GALERIE FOTO

Mai devreme decât elevii, profesorii şi părinţii s-au obişnuit, noul an de învăţământ a debutat luni dimineaţă şi la Botoşani. Dar, asemenea celorlalţi ani, şi de această dată oficialităţile au pornit în periplu la cele mai prestigioase unităţi.

Şeful judeţului a trecut strada

Iar Şcoala 11 din municipiul reşedinţă a fost una dintre primele borne. La 8:30 curtea era deja plină ochi şi după intrarea preşedintelui Consiliului Judeţean, Costică Macaleţi, care a avut doar de traversat strada fiindcă locuieşte la blocul de peste drum, directoarele au dat startul ceremoniei, mai ales că inspectorul şcolar general se afla deja acolo.


„Şcoala 11, o şcoală importantă a municipiului Botoşani. Cred că una dintre cele mai bune şcoli, de aceea vă doresc să aveţi succes, să aveţi copii frumoşi şi deştepţi, mai puţin cuminţi că asta e vârsta când trebuie să mai facă şi obrăznicii. Aş vrea să mă adresez în special dascălilor, să le spun că au o misiune cu totul şi cu totul nobilă, cred că este cea mai titrată profesie din câte există la noi în ţară, sunteţi salutaţi de elevi şi foştii dvs. elevi până când bătrâneţile vă ţin acasă”,


Costică Macaleţi, preşedinte CJ Botoşani.

 

Discurs ministerial cu iz comunist

Microfonul a fost dat apoi şefului Inspectoratului Şcolar Judeţean (IŞJ), Gabriel Hârtie, care a citit mesajul ministrului Educaţiei, Liviu Pop. A început cu generalităţi precum, „orice început de an şcolar înseamnă speranţă şi emoţii” , a trecut prin axiome – „doar sub o atentă îndrumare a profesorilor, elevul poate atinge nivelul de pregătire optim, care să îi asigure succesul şcolar” şi a ajuns la angajamente ferme: „dragi elevi, noi, părinţi şi profesori, vă garantăm că sunteţi cei mai importanţi pentru noi, de aceea facem toate eforturile pentru a avea condiţii care să vă ajute să vă concentraţi forţele pentru a învăţa”.

Hai şi cu Opoziţia

Între timp la festivitate ajunsese şi senatorul Costel Şoptică, pe care directoarele şcolii l-au observat cu întârziere şi căruia i-au dat într-un final cuvântul, parlamentarul informându-i pe toţi cei prezenţi că la bază este profesor. Oricum, la final atât el cât şi preşedintele CJ au primit flori din partea a două eleve, lucru care la „Eminescu” i s-a întâmplat şi subprefectului.

„Cupa succesului”, diploma de excelenţă şi „medalia de onoare”

Centrul de greutate al învăţământului s-a mutat apoi la Colegiul Naţional Mihai Eminescu, acolo unde subprefectul Daniela Beclea, senatorul Doina Federovici şi, din nou, şeful IŞJ, au participat la ceremonie.
În lipsa prefectului, plecat în delegaţie, Daniela Beclea a vorbit doar 37 de seunde, Gabriel Hârtie a citit din nou mesajul mobilizator al ministrului, iar parlamentara a evitat să ia cuvântul întrucât printre elevi se afla şi fiica sa, care începe clasa a V – a la prestigioasa unitate de învăţământ. Aşa că discursul cel mai lung l-a avut Cristina Chiriac, directoarea Colegiului, care a reamintit rezultatele extraordinare obţinute de elevii de aici, prilej cu care l-a premiat pe „cel care ne-a umplut inimile de bucurie”, Ştefan Bălăucă, care în vacanţa de vară a obţinut medalia de aur la Olimpiadă Internațională de Științe ale Pământului. Acesta a primit „cupa succesului”, diploma de excelenţă şi „medalia de onoare” în aplauzele tuturor celor prezenţi.
Întreaga festivitate de la Colegiul Naţional Mihai Eminescu a fost precedată de intonarea Imnului de Stat şi o slujbă religioasă, pentru ca la final să se difuzeze imnul unităţii de învăţământ.

 

Loading...
Sute de polițiști la porțile școlilor din Botoșani
Jandarmii botoșăneni prezenți la deschiderea noului an școlar

 

DESCARCĂ GRATUIT APLICAŢIA BOTOŞĂNEANUL PENTRU MOBIL

download from google playdownload from apple store
Fetele de la Botoşani, mărturisiri emoţionante la o emisiune fără pereche: I se face pielea de găină; Nu ştiu cât va ţineVIDEO

După un periplu pe la posturi centrale de radio şi televiziune Fetele de la Botoşani au revenit acasă. Iustina Irimia, Loredana Călin, Lorena Dupu şi Simona Mazăre au fost invitatele unei emisiuni unicat.

Ce Bucureşti? Ce Cluj? Un botoşănean a făcut cea mai mare comandă din România de Black Friday, aproape UN MILIARD lei vechi

Suntem cea mai săracă regiune a ţării şi a patra din Uniunea Europeană, însă avem printre cele mai luxoase vile şi maşini. Iar de astăzi paradoxul se prelungeşte şi cu Black Friday.

Țurcanu vrea să târâie capii PSD în procesul cu vila ilegală a familiei

Un nou termen din procesul în care este judecat fostul politician liberal care a condus vremelnic județul s-a consumat ieri, la Tribunalul Botoșani. Această înfățișare a fost diferită de predecenta în sensul în care discuțiile s-au purtat pe un ton scăzut și civilizat, iar apărarea a venit cu o listă lungă de solicitări.

Ţeapă la ceas de seară cu un ACCIDENT ÎNCHIPUIT la ieşirea din oraş, bărbat căzut lat pe şosea

O persoană ar fi fost rănită joi seară într-un accident rutier petrecut în localitatea Răchiţi, pe şoseaua principală care leagă localitatea de municipiul Botoşani.

Viața în blocul fantomă, locatari zgribuliți de frig, pereți găuriți, oameni plângând ca niște copii – GALERIE FOTO & VIDEO

Ieri, 15 noiembrie s-au împlinit fix două luni de zile de la explozia care a zguduit blocul din Primăverii și care a schimbat destinul celor 13 familii care locuiesc în această scară. Două luni de zile și parcă, pentru acești oameni, timpul s-a scurs degeaba.

ALARMĂ METEO: Un ciclon polar ajunge în judeţele Botoşani şi Suceava şi aduce prima ninsoare

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) avertizează că, de duminică, prin nordul ţării, va pătrunde ciclonul polar Olaf, care va transforma precipitaţiile în ninsoare şi care ar putea interacţiona cu un alt ciclon, Numa, care vine din sudul continentului şi are o masă de aer cald.

Karatista cu atitudine a atras privirile și a devenit Miss Boboc – GALERIE FOTO

Într-o sală plină doar pe jumatate, Liceul Tehnologic „Elie Radu” şi-a desemnat cei mai frumoşi liceeni de clasa a IX-a.

Alarmă bugetară: A două cea mai mare unitate a statului de la Botoşani a rămas FĂRĂ BANI DE SALARII

România are o creştere economică uriaşă, aproape toate fondurile de la Consiliul Judeţean şi unităţile subordonate s-au direcţionat spre salarii, dar totuşi una dintre acestea nu mai are bani de lefuri.

Amendă pentru 160 de km/oră la o mașină dată jos de pe platformă de o firmă din Botoșani, amenințări și înjurături

În România zilelor de astăzi s-a ajuns la situația în care oricine poate obține statutul de patron, prin înființarea unei firme. Iar serviciile oferite ajung să fie, evident, pe măsura eforturilor depuse.

Loading...
A zburat inclusiv patul! Intervenţie în forţă a Urban Serv şi Poliţiei Locale într-un cartier unde munţii de gunoaie intrau în bloc – GALERIE FOTO

Desfăşurare de forţe luni dimineaţă în cartierul Pacea, acolo unde grămezi uriaşe de gunoaie împânziseră un spaţiu verde şi începeau să intre în bloc.  

Mihaela, frumusețea lovită de o boală cumplită, primește un ajutor neașteptat de la câțiva bărbați celebri din capitală

În ultima miercuri a lunii noiembrie, la București va avea loc a V - a ediție a NovemBEARD, manifestare a bărbaților bărboși și a celor care pentru o lună decid să-și lase barba să crească... în scop caritabil.

„Fetele de la Botoşani” s-au dus cu vin, usturoi şi-o... mască la Măruţă – FOTOGALERIE ce-a făcut realizatorul cu „obiectul vestimentar”

După toată mass-media locală, „Fetele de la Botoşani” şi al lor cântec de promovare al judeţului au ajuns şi în cea naţională. Astfel, dacă joi melodia „Hai la Botoşani” a fost difuzată de Radio Zu, vineri tinerele au apărut la Pro TV.

Șeful Poliției Rutiere vrea liber la parcare pe TOATE locurile concesionate, pe timpul zilei

Cel mai probabil, peste două luni de zile, noul regulament de blocare și ridicare autoturisme din municipiul Botoșani va intra în vigoare.

13 milioane de euro în joc! Anunţ de ultimă oră despre Uvertura Mall în pragul licitaţiei de vânzare a centrului comercial

Compania care administrează cel mai mare centru comercial al Botoşanilor a trimis miercuri seară un comunicat referitor la scoaterea la vânzare a acestuia de către Management Reorganizare Lichidare Iași. SC Uvertura City Mall SRL anunţă că hotărârea de valoficare a imobilului a fost deja contestată de trei creditori. Societatea previne practic potenţialii cumpărători că ar putea pierde clădirea.

„Oaia neagră” a Spitalului Județean a intrat în lumea civilizată, cu bani puși deoparte și deținuți de la Penitenciar – GALERIE FOTO & VIDEO cum arată acum

Probabil una dintre cele mai vechi secții exterioare ale Spitalului Județean de Urgență Mavromati arată în sfârșit în concordanță cu anul 2017 al unei Românii europene.

Divorţ catastrofă în familia unui doctor, au ajuns să scoată la vânzare inclusiv sediul Primăriei

Clădirea unde îşi desfăşoară activitatea Primăria comunei Manoleasa este scoasă la licitaţie în urma unui proces de divorţ, deşi administraţia locală a plătit toţi banii către familia de la care a cumpărat în 2008 imobilul pentru noul sediu al instituţiei.

Face show în oraș! Un apartament plus alte 12 camere închiriate pentru Horia Brenciu la un hotel din Botoșani

Horia Brenciu va susține la sfârșitul acestei săptămâni un concert la Botoșani, iar pentru reușita acestuia s-a pus în mișcare o întreagă mașinărie. Artistul nu va veni singur, ci însoțit de un staff format din aproximativ 20 de persoane.

Demisie bombă la Urban Serv, fiica lui Vâzdoagă a ajuns nr. 1

Preşedintele consiliului de administraţie al SC Urban Serv SA a renunţat luni la funcţie. Ion Sorici a demisionat din funcţie din cauza unor probleme de familie.

O altfel de idee! Trecere de pietoni tradițională la Botoșani

Inițiativă inedită din partea unor membri implicați în diverse proiecte sociale și educative ale comunității botoșănene: soții Teodor și Iustina Cenușă sunt cei care au venit cu ideea amenajării la Botoșani a unei treceri de pietoni tradiționale, la costuri mici, însă cu un rezultat reușit.

Hai la Botoșani! Patru fete fac o reclamă extraordinară Botoșanilor, peste 25.000 de oameni le-au văzut într-o zi - VIDEO

Dacă autoritățile botoșănene nu fac mai nimic pentru promovarea județului, ajungând să tipărească și calendare cu imagini din alte părți ale țării, patru tinere s-au gândit să scoată aceste meleaguri în față.

Sa mergi la deschiderea anului scolar si sa tii discurs politic - ce mare om de stat esti......Sa mergi la deschiderea anului scolar sa fii fotografiat de ziaristi - cat de important esti....Sa mergi la deschiderea anului scolar si sa tii slujbe netinad cont ca unii dintre copii sunt de alte confesiuni religioase- cat de medieval ....Deschiderea anului scolar este cu copii si despre copii, despre si numai despre ei. Este ziua lor
11 septembrie 2017, 16:37
Cu politicieni-n frunte, v-om avea "succesuri" multe. Cum ramine insa cu studiul de fezabilitate pentru drumeagul BT -TG Estetic ? Prind copiii nostri macar licitatia ? Unde esti tu Base doamne, ca punind biciul pe ei sa-i imparti in doua cete, tu zmintit si ei misei. Am zis.
11 septembrie 2017, 13:09
Dacă nu a avut discurs doamna Federovici de ce nu a stat în rând cu ceilalți părinți sau cu familia dumneaei ? Astfel dădea mai bine parerea mea. Sau a stat în fața sa vada si colegii domnișoarei cine este mama ei
11 septembrie 2017, 12:16
Cu politicieni-n frunte, v-om avea "succesuri" multe. Cum ramine insa cu studiul de fezabilitate pentru drumeagul BT -TG Estetic ? Prind copiii nostri macar licitatia ? Unde esti tu Base doamne, ca punind biciul pe ei sa-i imparti in doua cete, tu zmintit si ei misei. Am zis.
11 septembrie 2017, 11:56
Era de asteptat sa se intample asa ceva la fiecare inceput de an scolar cu autoritatile locale cu parlamentari dar va intreb oare nu mai erau scoli in Botosani unde ar fi putut sa fie prezenti alesi nostri dar ori nu prezentau interes ori scolile respective areu si sunt cu elevi din cartierele marginase si nu dadeau bine la presa.
11 septembrie 2017, 11:08
Loading...
Sondaj
Credeți că ”revoluția fiscală” a Guvernului va aduce lucruri bune pentru Botoșani și România?
Da
Nu
Nu știu / nu mă interesează
Declaraţia zilei
„Vati (aşa scrie – n.r.) laudat cu proiectele mele!!! nerusinatilor,interlopilor si traficanti de carne vie ce a fost unu dintre voi parlamentar psd... jeeet”, Ionuţ Huţanu, viceprimar Nicşeni ...
Curs valutar
ieri
EUR
Euro
4.6546 lei
USD
Dolarul SUA
3.9306 lei
CHF
Francul elveţian
4.0083 lei
GBP
Lira sterlină
5.2287 lei
JPY
100 de yeni japonezi
3.5330 lei
XAU
Gramul de aur
163.2736 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2269 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.4860 lei
AUD
Dolarul Australian
2.9984 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.0997 lei
CZK
Coroana Cehească
0.1826 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6254 lei
Vremea
astăzi
Botosani
0.2 o C
Dorohoi
0.4 o C
Bucecea
0.2 o C
Darabani
o C
Saveni
o C
Ştefăneşti
0 o C
Horoscop
astăzi
web site traffic statistics
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2017 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.