Top News
Redacția Botoșăneanul atacată de trei fete de etnie romă – FOTOGALERIE

Este clar că deja nu mai există bun simț în Centrul Istoric al municipiului Botoșani, însă gesturile locuitorilor de aici încep să escaladeze.

Un exemplu în acest sens este ceea ce s-a întâmplat în după amiaza zilei de vineri, lângă Biserica Uspenia, unde este și redacția publicației Botoșăneanul.

 

Trei fete din populația minoritară aflate pe o bancă au început să urle efectiv, fără motive evidente ci probabil într-un puseu de indolență.

 

Ignorate, au aruncat cu o stică de suc în geamul redacției, fiind extrem de aproape să spargă sticla, dar ce e mai grav, să nimerească unul dintre redactori în plină figură, masa de lucru fiind lângă fereastră. Evident lovitura sticlei plină cu lichid în geam s-a auzit puternic.

 

Au rupt-o la fugă, evident tot în urlete, cu opriri pentru gesturi obscene.

 

Două echipaje de la Poliția Locală au ajuns în Centrul Istoric și au arătat că respectivele fete vor fi identificate cu ajutorul camerelor video și dacă sunt minore, părinții lor vor fi cei sancționați.

 

Acesta nu este primul gest de acest gen, în trecut geamul redacției fiind murdărit cu materii fecale.

 

Recent se pare că a fost încheiat un protocol între Poliția Locală – Inspectoratul de Poliție Județean – Inspectoratul Județean de Jandarmi privitor la gradul de siguranță din Centrul Istoric.

 

În urma acestui protocol, zilnic până la ora 12:00 patrulele sunt efectuate de polițiștii locali, între 12:00 și 22:00 de către polițiștii naționali, iar între 22:00 – 6:00 de către jandarmi.

 

Până la acest moment, cu excepția patrulelor Poliției Locale, altele nu au fost văzute în Centrul Istoric iar starea conflictuală este tot mai accentuată, iar comportamentul cetățenilor de aici din ce în ce mai agresiv.

 

Oficial, statisticile arată că gradul de infracționalitate în Centrul Vechi este unul scăzut, neoficial însă, realitatea nu își poate avea corespondent în acte pentru că niciunui șef din instituțiile de ordine publică nu i-ar fi bine ca situația de aici să se audă la București.

Loading...
Prefectul trimite jandarmi cu câini în Centrul Vechi și vrea voluntari romi pentru ordine

 

Ce Bucureşti? Ce Cluj? Un botoşănean a făcut cea mai mare comandă din România de Black Friday, aproape UN MILIARD lei vechi

Suntem cea mai săracă regiune a ţării şi a patra din Uniunea Europeană, însă avem printre cele mai luxoase vile şi maşini. Iar de astăzi paradoxul se prelungeşte şi cu Black Friday.

Țurcanu vrea să târâie capii PSD în procesul cu vila ilegală a familiei

Un nou termen din procesul în care este judecat fostul politician liberal care a condus vremelnic județul s-a consumat ieri, la Tribunalul Botoșani. Această înfățișare a fost diferită de predecenta în sensul în care discuțiile s-au purtat pe un ton scăzut și civilizat, iar apărarea a venit cu o listă lungă de solicitări.

Ţeapă la ceas de seară cu un ACCIDENT ÎNCHIPUIT la ieşirea din oraş, bărbat căzut lat pe şosea

O persoană ar fi fost rănită joi seară într-un accident rutier petrecut în localitatea Răchiţi, pe şoseaua principală care leagă localitatea de municipiul Botoşani.

Viața în blocul fantomă, locatari zgribuliți de frig, pereți găuriți, oameni plângând ca niște copii – GALERIE FOTO & VIDEO

Ieri, 15 noiembrie s-au împlinit fix două luni de zile de la explozia care a zguduit blocul din Primăverii și care a schimbat destinul celor 13 familii care locuiesc în această scară. Două luni de zile și parcă, pentru acești oameni, timpul s-a scurs degeaba.

ALARMĂ METEO: Un ciclon polar ajunge în judeţele Botoşani şi Suceava şi aduce prima ninsoare

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) avertizează că, de duminică, prin nordul ţării, va pătrunde ciclonul polar Olaf, care va transforma precipitaţiile în ninsoare şi care ar putea interacţiona cu un alt ciclon, Numa, care vine din sudul continentului şi are o masă de aer cald.

Karatista cu atitudine a atras privirile și a devenit Miss Boboc – GALERIE FOTO

Într-o sală plină doar pe jumatate, Liceul Tehnologic „Elie Radu” şi-a desemnat cei mai frumoşi liceeni de clasa a IX-a.

Alarmă bugetară: A două cea mai mare unitate a statului de la Botoşani a rămas FĂRĂ BANI DE SALARII

România are o creştere economică uriaşă, aproape toate fondurile de la Consiliul Judeţean şi unităţile subordonate s-au direcţionat spre salarii, dar totuşi una dintre acestea nu mai are bani de lefuri.

Amendă pentru 160 de km/oră la o mașină dată jos de pe platformă de o firmă din Botoșani, amenințări și înjurături

În România zilelor de astăzi s-a ajuns la situația în care oricine poate obține statutul de patron, prin înființarea unei firme. Iar serviciile oferite ajung să fie, evident, pe măsura eforturilor depuse.

A zburat inclusiv patul! Intervenţie în forţă a Urban Serv şi Poliţiei Locale într-un cartier unde munţii de gunoaie intrau în bloc – GALERIE FOTO

Desfăşurare de forţe luni dimineaţă în cartierul Pacea, acolo unde grămezi uriaşe de gunoaie împânziseră un spaţiu verde şi începeau să intre în bloc.  

Loading...
Mihaela, frumusețea lovită de o boală cumplită, primește un ajutor neașteptat de la câțiva bărbați celebri din capitală

În ultima miercuri a lunii noiembrie, la București va avea loc a V - a ediție a NovemBEARD, manifestare a bărbaților bărboși și a celor care pentru o lună decid să-și lase barba să crească... în scop caritabil.

„Fetele de la Botoşani” s-au dus cu vin, usturoi şi-o... mască la Măruţă – FOTOGALERIE ce-a făcut realizatorul cu „obiectul vestimentar”

După toată mass-media locală, „Fetele de la Botoşani” şi al lor cântec de promovare al judeţului au ajuns şi în cea naţională. Astfel, dacă joi melodia „Hai la Botoşani” a fost difuzată de Radio Zu, vineri tinerele au apărut la Pro TV.

Șeful Poliției Rutiere vrea liber la parcare pe TOATE locurile concesionate, pe timpul zilei

Cel mai probabil, peste două luni de zile, noul regulament de blocare și ridicare autoturisme din municipiul Botoșani va intra în vigoare.

13 milioane de euro în joc! Anunţ de ultimă oră despre Uvertura Mall în pragul licitaţiei de vânzare a centrului comercial

Compania care administrează cel mai mare centru comercial al Botoşanilor a trimis miercuri seară un comunicat referitor la scoaterea la vânzare a acestuia de către Management Reorganizare Lichidare Iași. SC Uvertura City Mall SRL anunţă că hotărârea de valoficare a imobilului a fost deja contestată de trei creditori. Societatea previne practic potenţialii cumpărători că ar putea pierde clădirea.

„Oaia neagră” a Spitalului Județean a intrat în lumea civilizată, cu bani puși deoparte și deținuți de la Penitenciar – GALERIE FOTO & VIDEO cum arată acum

Probabil una dintre cele mai vechi secții exterioare ale Spitalului Județean de Urgență Mavromati arată în sfârșit în concordanță cu anul 2017 al unei Românii europene.

Divorţ catastrofă în familia unui doctor, au ajuns să scoată la vânzare inclusiv sediul Primăriei

Clădirea unde îşi desfăşoară activitatea Primăria comunei Manoleasa este scoasă la licitaţie în urma unui proces de divorţ, deşi administraţia locală a plătit toţi banii către familia de la care a cumpărat în 2008 imobilul pentru noul sediu al instituţiei.

Face show în oraș! Un apartament plus alte 12 camere închiriate pentru Horia Brenciu la un hotel din Botoșani

Horia Brenciu va susține la sfârșitul acestei săptămâni un concert la Botoșani, iar pentru reușita acestuia s-a pus în mișcare o întreagă mașinărie. Artistul nu va veni singur, ci însoțit de un staff format din aproximativ 20 de persoane.

Demisie bombă la Urban Serv, fiica lui Vâzdoagă a ajuns nr. 1

Preşedintele consiliului de administraţie al SC Urban Serv SA a renunţat luni la funcţie. Ion Sorici a demisionat din funcţie din cauza unor probleme de familie.

O altfel de idee! Trecere de pietoni tradițională la Botoșani

Inițiativă inedită din partea unor membri implicați în diverse proiecte sociale și educative ale comunității botoșănene: soții Teodor și Iustina Cenușă sunt cei care au venit cu ideea amenajării la Botoșani a unei treceri de pietoni tradiționale, la costuri mici, însă cu un rezultat reușit.

Hai la Botoșani! Patru fete fac o reclamă extraordinară Botoșanilor, peste 25.000 de oameni le-au văzut într-o zi - VIDEO

Dacă autoritățile botoșănene nu fac mai nimic pentru promovarea județului, ajungând să tipărească și calendare cu imagini din alte părți ale țării, patru tinere s-au gândit să scoată aceste meleaguri în față.

VENEŢIA DE BOTOŞANI: 65-70% din apă se pierde şi se fură - Dacă s-ar diminua mare parte din pierderi şi furturi, apa ar ajunge la toţi consumatorii

Compania de apă şi canalizare controlată de Consiliul Judeţean Botoşani înregistrează pierderi care trec masiv de jumătate din cantitate. Asta cel puţin într-o localitate din sudul judeţului.

Centrul istoric este stapanit de romi,ei ne reprezinta orasul acolo. Trebuie mutati intr o alta zona a orasului ,nu ne fac cinste cu comportamentul lor.
13 august 2017, 16:09
Zyklon B e solutia tuturor problemelor cauzate de indieni...
12 august 2017, 09:31
Vorbim la usi inchise!!!
12 august 2017, 08:43
Inca o data se demonstreaza ca in BT tiganii isi fac de cap in voie si cei in drept se fac ca ploua, spre disperarea noastra.
12 august 2017, 07:15
In centrul vechi al orasului este o rata scazuta a infractionalitatii pentru ca marea majoritate a botosanenilor o evita, si asta datorita etniei ce locuieste acolo. Ei daca se cearta in ei raspund altei legi. Pacat de o bijuterie plina de istorie a orasului.
12 august 2017, 01:35
De ce nu le spunem tigani ci romi? Scrieti clar 3 tiganci.
11 august 2017, 20:41
Acesti tigani ca nu le pot spune romi trebuesc mutati din centru vechi chiar daca asa zisi sefi ai lor in frunte cu doamna Semiramida vor incepe ca etnia e marginalizata , denigrata etc,domnule Balascau cred ca ar trebui inceputa o campanie de sondare a populatiei sin final prin stranger de semnaturi pentru mutarea acestei etnii din oras . Vina o acei ce leau dat locuinte in centru vechi , centru ce a ajuns fieful celei mai degratante etni nu din Romania ci din toata Europa si nu numai, si ei ar trebui sai mute chiar cu forta nu parlamentru European in dirijeaza cum sami fac curat in curtea mea .
11 august 2017, 20:41
Legea spune ca nu ai ce le face. Iar tiganii stiu legile mai bine decat sparlamentarii. Asa ca profita.
11 august 2017, 20:24
Noi muncim si platim impozite ,taxe si alte dari catre stat iar ei sunt cei care benificiaza de munca noastra , se distreaza odihniti si pusi pe distractie si isi bat joc de noi.Oare pana cand?
11 august 2017, 20:14
Poate dl Primar baga pe lângă polițiștii locali și pompierii de la SVSU în centrul vechi. Oricum șeful serviciului e tătucul țiganilor. Asta vine Ziua noaptea prin centru și toți îl saluta și i pupa ghiulul. La el e coada la ușă. Asa ca faceți un birou în centrul orașului
11 august 2017, 18:05
Puneti-va camere de supraveghere ca astea va vor mai vizita.. Toata zona ce dainspre savenilor nu e acoperita de vreo camera de supraveghere.
11 august 2017, 17:52
Aceste fete trebuiesc prinse si bătute de niste politiste sau jandarmerite pentru a putea da o lectie adevarata ca sa respecte ordinea si linistea publica! Astfel toti tiganii trebuie să plece si sa mute de pe Centrul Istoric Vechi
11 august 2017, 17:17
Jandarmii dorm in masina la periferii noaptea sau umbla dupa cei care vind tigari nu au ei treaba cu infractorii mai ales cu tiganii ca de astia se tem jandarmii ca au si ei familii acasa copii la gradinita si la scoala daca erau Romani in 5 minute aveau si o amenda de 2000 de lei si erau si cu dosar penal ziua jandarmii stau la umbra linga vointa si linga biserica lipovineasca !
11 august 2017, 16:55
Loading...
Sondaj
Credeți că ”revoluția fiscală” a Guvernului va aduce lucruri bune pentru Botoșani și România?
Da
Nu
Nu știu / nu mă interesează
Declaraţia zilei
”Totuși, ar trebui urgentată și de Primărie și de Prefectură pentru că, vine iarna și ce facem? În câteva zile vine înghețul. Aici la dv. aici în față tot este împodobit, noi unde facem Crăciunul? Venim aici? O să venim ...
Curs valutar
ieri
EUR
Euro
4.6551 lei
USD
Dolarul SUA
3.9650 lei
CHF
Francul elveţian
3.9960 lei
GBP
Lira sterlină
5.2461 lei
JPY
100 de yeni japonezi
3.5249 lei
XAU
Gramul de aur
163.2575 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2251 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.4877 lei
AUD
Dolarul Australian
3.0042 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.0995 lei
CZK
Coroana Cehească
0.1822 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6255 lei
Vremea
astăzi
Botosani
-1 o C
Dorohoi
-1 o C
Bucecea
-1 o C
Darabani
o C
Saveni
o C
Ştefăneşti
-1 o C
Horoscop
astăzi
web site traffic statistics
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2017 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.