Top News
Variantă ŞOC: Noul stadion al orașului construit lângă Parcul Cornişa – Mă duc la minister, mă pun în genunchi

Includerea pe lista Companiei Naţionale de Investiţii (CNI) a construcţiei unor stadioane noi la Târgovişte şi Alexandria, oraşe care nu au echipă în Liga 1, a redeschis discuţia privind modernizarea sau ridicarea unui noi arene şi la Botoşani.

O poveste începută la meciul cu Dinamo


Deputatul Răzvan Rotaru a reacţionat după ce Botoşăneanul a relatat că, în ciuda faptului că PSD-ul are şapte parlamentari, Stadionul Municipal nu a intrat în atenţia CNI, deşi FC Botoşani a început al V – lea an pe prima scenă fotbalistică. Acesta a povestit că, pe 20 februarie, la meciul Dinamo – FC Botoşani 1 – 0 disputat pe Arena Naţională, a discutat cu primarul Cătălin Flutur despre modernizarea actualei arene.
Atunci, Cătălin Flutur i-ar fi promis că prin viceprimarul Cosmin Andrei îi va livra toate actele necesare, însă parlamentarul se plânge că la mai bine de jumătate de an de la întâlnirea de pe Arena Naţională nu i s-a dat nici măcar un petic de hârtie şi că s-a făcut de ruşine când a mers la Ministerul Dezvoltării Regionale, Administraţiei Publice şi Fondurilor Europene (MDRAPFE) şi CNI, şefii acestora reproşându-i că nu pot aloca fonduri fără să aibă vreo documentaţie.


„La CNI nu este depus absolut nimic. Am avut o discuţie cu primarul Cătălin Flutur şi i-am spus aşa: «dă-mi te rog hârtiile care sunt de depus pentru stadion şi promit că mă ţin eu de stadion, că doar nu fac stadion la mama acasă». Este un stadion pentru municipiul Botoşani. Absolut nimic nu mi-a dat niciodată, nici o hârtie măcar”,


Răzvan Rotaru, deputat.

 

Dacă nu se modernizează Municipalul, atunci să se facă stadion nou


Potrivit parlamentarului, într-o discuţie ulterioară a avansat şi varianta construcţiei unui stadion nou lângă Parcul Cornişa. Rotaru arată că respectiva zonă a fost părăsită de Armata Română, astfel încât se pot face demersuri pentru transferarea către Primăria Botoşani a circa cinci hectare în vederea ridicării unui stadion. Deputatul susţine că i-a cerut edilului şef o documentaţie, promiţând că va face tot ce îi stă în putinţă pentru ca Ministerul Apărării Naţionale să cedeze terenul şi ca MDRAPFE să aloce fonduri prin CNI.


„Eu n-aş vrea să spun acum că e de vină Flutur, mai sunt şi cei din subordinea dlui care nu-şi fac treaba, dar şi el e delăsător. Discutăm deschis (…). Eu mă duc şi mâine dacă îmi spune. Mă urc în maşină şi mă duc la minister, mă pun în genunchi dacă este nevoie: faceţi ceva şi pentru municipiul Botoşani”,


Răzvan Rotaru, deputat.


Acesta a adăugat că a discutat şi cu Valeriu Iftime, dar că „pe vorbe nu îţi dă nimeni finanţare” şi crede că ridicarea unui stadion la Cornişa ar permite amenajarea unui hotel, a unei baze de antrenament şi a altor facilităţi imposibil de pus în practică la actuala arenă din cauza lipsei spaţiului.

 

La Craiova s-au terminat lucrările, la Târgu-Jiu sunt avansate, la Botoşani e la stadiul de SF, dar SF… science fiction


Primarul Cătălin Flutur este plecat din oraş, iar viceprimarul care ar fi trebuit să furnizeze actele deputatului pentru MApN, MDRAPFE şi CNI susţine că nu a avut ce să îi dea.


„Trebuia scos la licitaţie studiul de fezabilitate. Prin amendamentul care l-am făcut la începutul anului s-au alocat bani, dar nu coordonez eu direcţia de dezvoltare, iar o dispoziţie expres în acest sens, să mă ocup de modernizarea stadionului, nu am primit”,


Cosmin Andrei, viceprimar Botoşani.


Primul concept pentru modernizarea Stadionului Municipal a fost prezentat în mandatul lui Ovidiu Portariuc. Ulterior, acesta a explicat nerealizarea investiţiei prin demisia Cabinetului Ponta, care i-ar fi promis sprijin pentru lucrare. Cătălin Flutur a explicat chiar săptămâna trecută ce i-a transmis CNI, iar poziţia sa o puteţi afla accesând linkul de mai jos.


La Craiova tocmai s-au finalizat lucrările la un stadion ultramodern de 30.000 de locuri, iar la Târgu-Jiu investiţia este într-un stadiu avansat, ambele fiind realizate prin CNI.
Târgu-Jiu nu mai are echipă în Liga 1.


10.000 de locuri


este capacitatea maximă gândită pentru o nouă arenă sau pentru cea modernizată de la Botoşani.

 

Loading...
ȘAPTE parlamentari PSD degeaba la Botoșani, Guvernul face stadioane în orașe fără echipe în Liga 1
Încă un pas pentru stadionul OZN de la Botoșani – CE a făcut Primăria

 

DESCARCĂ APLICAȚIA BOTOȘĂNEANUL PENTRU MOBIL

download from google play download from apple store
Viața în blocul fantomă, locatari zgribuliți de frig, pereți găuriți, oameni plângând ca niște copii – GALERIE FOTO & VIDEO

Ieri, 15 noiembrie s-au împlinit fix două luni de zile de la explozia care a zguduit blocul din Primăverii și care a schimbat destinul celor 13 familii care locuiesc în această scară. Două luni de zile și parcă, pentru acești oameni, timpul s-a scurs degeaba.

ALARMĂ METEO: Un ciclon polar ajunge în judeţele Botoşani şi Suceava şi aduce prima ninsoare

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) avertizează că, de duminică, prin nordul ţării, va pătrunde ciclonul polar Olaf, care va transforma precipitaţiile în ninsoare şi care ar putea interacţiona cu un alt ciclon, Numa, care vine din sudul continentului şi are o masă de aer cald.

Karatista cu atitudine a atras privirile și a devenit Miss Boboc – GALERIE FOTO

Într-o sală plină doar pe jumatate, Liceul Tehnologic „Elie Radu” şi-a desemnat cei mai frumoşi liceeni de clasa a IX-a.

Alarmă bugetară: A două cea mai mare unitate a statului de la Botoşani a rămas FĂRĂ BANI DE SALARII

România are o creştere economică uriaşă, aproape toate fondurile de la Consiliul Judeţean şi unităţile subordonate s-au direcţionat spre salarii, dar totuşi una dintre acestea nu mai are bani de lefuri.

Amendă pentru 160 de km/oră la o mașină dată jos de pe platformă de o firmă din Botoșani, amenințări și înjurături

În România zilelor de astăzi s-a ajuns la situația în care oricine poate obține statutul de patron, prin înființarea unei firme. Iar serviciile oferite ajung să fie, evident, pe măsura eforturilor depuse.

A zburat inclusiv patul! Intervenţie în forţă a Urban Serv şi Poliţiei Locale într-un cartier unde munţii de gunoaie intrau în bloc – GALERIE FOTO

Desfăşurare de forţe luni dimineaţă în cartierul Pacea, acolo unde grămezi uriaşe de gunoaie împânziseră un spaţiu verde şi începeau să intre în bloc.  

Mihaela, frumusețea lovită de o boală cumplită, primește un ajutor neașteptat de la câțiva bărbați celebri din capitală

În ultima miercuri a lunii noiembrie, la București va avea loc a V - a ediție a NovemBEARD, manifestare a bărbaților bărboși și a celor care pentru o lună decid să-și lase barba să crească... în scop caritabil.

„Fetele de la Botoşani” s-au dus cu vin, usturoi şi-o... mască la Măruţă – FOTOGALERIE ce-a făcut realizatorul cu „obiectul vestimentar”

După toată mass-media locală, „Fetele de la Botoşani” şi al lor cântec de promovare al judeţului au ajuns şi în cea naţională. Astfel, dacă joi melodia „Hai la Botoşani” a fost difuzată de Radio Zu, vineri tinerele au apărut la Pro TV.

Șeful Poliției Rutiere vrea liber la parcare pe TOATE locurile concesionate, pe timpul zilei

Cel mai probabil, peste două luni de zile, noul regulament de blocare și ridicare autoturisme din municipiul Botoșani va intra în vigoare.

Loading...
13 milioane de euro în joc! Anunţ de ultimă oră despre Uvertura Mall în pragul licitaţiei de vânzare a centrului comercial

Compania care administrează cel mai mare centru comercial al Botoşanilor a trimis miercuri seară un comunicat referitor la scoaterea la vânzare a acestuia de către Management Reorganizare Lichidare Iași. SC Uvertura City Mall SRL anunţă că hotărârea de valoficare a imobilului a fost deja contestată de trei creditori. Societatea previne practic potenţialii cumpărători că ar putea pierde clădirea.

„Oaia neagră” a Spitalului Județean a intrat în lumea civilizată, cu bani puși deoparte și deținuți de la Penitenciar – GALERIE FOTO & VIDEO cum arată acum

Probabil una dintre cele mai vechi secții exterioare ale Spitalului Județean de Urgență Mavromati arată în sfârșit în concordanță cu anul 2017 al unei Românii europene.

Divorţ catastrofă în familia unui doctor, au ajuns să scoată la vânzare inclusiv sediul Primăriei

Clădirea unde îşi desfăşoară activitatea Primăria comunei Manoleasa este scoasă la licitaţie în urma unui proces de divorţ, deşi administraţia locală a plătit toţi banii către familia de la care a cumpărat în 2008 imobilul pentru noul sediu al instituţiei.

Face show în oraș! Un apartament plus alte 12 camere închiriate pentru Horia Brenciu la un hotel din Botoșani

Horia Brenciu va susține la sfârșitul acestei săptămâni un concert la Botoșani, iar pentru reușita acestuia s-a pus în mișcare o întreagă mașinărie. Artistul nu va veni singur, ci însoțit de un staff format din aproximativ 20 de persoane.

Demisie bombă la Urban Serv, fiica lui Vâzdoagă a ajuns nr. 1

Preşedintele consiliului de administraţie al SC Urban Serv SA a renunţat luni la funcţie. Ion Sorici a demisionat din funcţie din cauza unor probleme de familie.

O altfel de idee! Trecere de pietoni tradițională la Botoșani

Inițiativă inedită din partea unor membri implicați în diverse proiecte sociale și educative ale comunității botoșănene: soții Teodor și Iustina Cenușă sunt cei care au venit cu ideea amenajării la Botoșani a unei treceri de pietoni tradiționale, la costuri mici, însă cu un rezultat reușit.

Hai la Botoșani! Patru fete fac o reclamă extraordinară Botoșanilor, peste 25.000 de oameni le-au văzut într-o zi - VIDEO

Dacă autoritățile botoșănene nu fac mai nimic pentru promovarea județului, ajungând să tipărească și calendare cu imagini din alte părți ale țării, patru tinere s-au gândit să scoată aceste meleaguri în față.

VENEŢIA DE BOTOŞANI: 65-70% din apă se pierde şi se fură - Dacă s-ar diminua mare parte din pierderi şi furturi, apa ar ajunge la toţi consumatorii

Compania de apă şi canalizare controlată de Consiliul Judeţean Botoşani înregistrează pierderi care trec masiv de jumătate din cantitate. Asta cel puţin într-o localitate din sudul judeţului.

Doi părinți frânți de durere cer dreptate pentru fata lor moartă într-o cursă ilegală de mașini: Cea mai dureroasă grevă din câte s-au văzut la Botoșani– FOTO&VIDEO

Trecătorii au rămas țintuiți în loc de tânguielile care răsunau în Piața Revoluției, astăzi, mașinile încetineau în dreptul celor doi oameni cu haine negre. Era glasul aproape stins al unei mame care a trăit cea mai mare dramă pe care o poate oferi soarta: și-a îngropat fata de 20 de ani, iar pe celălalt copil l-a văzut chinuindu-se luni de zile.

Mormântul unui fost polițist distrus, fiul oferă RECOMPENSĂ substanțială pentru informații – GALERIE FOTO

După cazurile de profanare de morminte de la Cimitirul Eternitatea și un altul mediatizat mai puțin de la Pacea, încă un mormânt a fost găsit de familie, distrus.

DEMENŢIAL: Un primar din judeţ propune oamenilor să-l omoare fiindcă este 'cel mai prost primar pe care comuna l-a avut'

Mai săraci sau mai bogaţi, mai puturoşi sau mai harnici, dar cu siguranţă niciodată plictisiţi. Aşa sunt oameni dintr-o comună botoşăneană şi asta în mare parte datorită primarului.

Nici daca ar fii gratis nu se face stadion la Botosani.Asa ca tot in groapa aia o sa jucam in continuare.
5 septembrie 2017, 21:48
Cautati un deal mai mare decat Cornisa pentru stadion ! Unde ati mai vazut stadioane construite pe dealuri ?! Si de ce ar fi nevoie de un alt stadion daca nici cel actual nu a fost niciodata arhiplin ?!
31 august 2017, 21:22
Avem stadion. Tribunele nu s-au umplut niciodată. S-au băgat multi bani in nocturna si gazon încălzit! De ce ar fi nevoie de alt stadion, domnule Rotaru? Mai bine puneti-va in genunchi pentru E58 Botosani - Târgul Frumos.
31 august 2017, 20:44
Vrem stadion de 15.500 locuri nu de 10.000 pt ca pe astfel de stadioane de 15.000 se pot juca si meciuri de c.l si cine stie..
31 august 2017, 18:48
La Botosani nu se va face nici un stadion.Noi o sa votam PSD oricum ,atat ne duce mintea.Stadion se va face la Alexandria echipa de Liga 3 pentru ca aia au parlamentari.Pai din 9 parlamentari ,7 sunt ai PSD .Din 2012 ce-au facut pentru Botosani ?!Nimic.Pai daca n-au facut nimic si noi am trimis iar 7 de ce sa se complice.Moldoveanul uta repede.Nu mai bine il inviti in 2020 la o sarba cu mici mocacum ii pace lui.Pai un stadion costa cel putin 20 000 000 euroCu banii astia dai mici si bere la toata Oltenia si Moldova ,ca-n Ardeal nu m erge.
31 august 2017, 17:02
10.000 locuri??Mai bine il lasa pe ala vechi, are mai multe locuri.
31 august 2017, 11:15
Loading...
Sondaj
Credeți că ”revoluția fiscală” a Guvernului va aduce lucruri bune pentru Botoșani și România?
Da
Nu
Nu știu / nu mă interesează
Declaraţia zilei
 ”Din cele patru locuri unde au fost înscriși câte doi o persoană a fost absentă, o persoană a fost descalificată pentru că are garaj. Într-un caz două doamne licitat până la 440 lei pe loc în zona Calea Națională nr 7 ...
Curs valutar
astăzi
EUR
Euro
4.6400 lei
USD
Dolarul SUA
3.9322 lei
CHF
Francul elveţian
3.9662 lei
GBP
Lira sterlină
5.2076 lei
JPY
100 de yeni japonezi
3.4928 lei
XAU
Gramul de aur
162.2804 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2236 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.4878 lei
AUD
Dolarul Australian
2.9665 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.0837 lei
CZK
Coroana Cehească
0.1815 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6235 lei
Vremea
astăzi
Botosani
6.4 o C
Dorohoi
4 o C
Bucecea
6.4 o C
Darabani
o C
Saveni
o C
Ştefăneşti
4 o C
Horoscop
astăzi
web site traffic statistics
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2017 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.