În guvernul condus de Nicolae Ciucă există numeroși membri care nu au experiența sau pregătirea pentru a conduce respectivele ministere.
Studiile și experiența profesională constituie baza pentru ca un ministru să poată gestiona domeniul care i-a fost încredințat. Aceste două elemente nu reprezintă și garanția că respectivul ministru va avea o activitate de succes în domeniul pe care îl are de administrat, scrie Newsweek.
Un număr de 12 miniștri nu au experiența profesională și educațională pentru a gestiona domeniile pe care le au de administrat.
Doar 7 miniștri au studii compatibile cu domeniul pe care îl au de gestionat.
PSD:
Transporturi - Sorin Grindeanu
A terminat Facultatea de Matematică, Specializare Informatică Universitatea de Vest Timişoara. Are studii postuniversitare de specialitate Specializare Baze de date. S-a specializat în sociologie în Italia. A fost asistent universitar Facultatea de Sociologie şi Psihologie - Universitatea de Vest Timişoara. A fost patru ani viceprimar în Timișoara înainte să ajungă deputat. A fost și ministru al comunicațiilor.
Munca - Marius Budăi
Marius Budăi a fost ministru al Muncii între noiembrie 2018 și noiembrie 2019, deși nimic nu îl recomanda pentru acest post. Ministrul Muncii și-a făcut studiile la „fabrica de diplome“ Spiru Haret. Între 2004 și 2008, Marius Budăi a fost student în economie la Facultatea de Management Financiar Contabil a Facultății Spiru Haret. Termină această facultate la vârsta de 26 de ani. Imediat după absolvire, s-a înscris la masterul de management financiar de la aceeași universitate din București. Urmează acest master între anii 2008 și 2010. Budăi susține că a studiat șase ani la Universitatea Spiru Haret din București. În CV-ul lui Marius Budăi nu poți găsi un fir care să ducă de la un capăt la altul. Spre exemplu, între 2004 și 2006, Budăi susține că făcea facultatea la București, unde era și consilierul unui Parlamentar. În aceeași perioadă a fost inspector la Botoșani și reprezentant zonal la Galați.
Agricultura - Adrian Chesnoiu
A terminat Academia de Poliţie “Alexandru Ioan Cuza”- Bucureşti - Facultatea de Drept. A urmat un master în fraude tot la Academia de Poliție și un altul în „Managementul activităţilor de ordine publică şi siguranţă naţională”. Are două certificate obținute la Ministerul muncii. A fost o singură lună directorul de cabinet al secretarului de stat din Ministerul Agriculturii.
Economie - Marius Humelnicu
A fost fotbalist profesionist, suspectate de blat pentru evoluția sa contra celor de la Rocar (2-3). Ziarele de sport au văzut ceva suspect la meciul „amical” jucat în debutul returului din sezonul 1999-2000. Avea să mai joace un minut în Liga 1, apoi să revină în Divizia B și, apoi, să joace în Azerbaidjan, scrie gsp.ro. Este absolvent al facultăților de drept și de mecanică. Are un certificat de expert în achiziții publice luat la ministerul Educației. La Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi” din Iași, Facultatea de Macanică a obținut un Master în „Siguranţa şi performanţele circulaţiei rutiere”. A fost consilier local și city manager la primăria Galați.
Apărare - Vasile Dîncu
Este licențiat în filosofie, doctor în sociologie și membru al Uniunii Scriitorilor din România. Este profesor universitar la Facultatea de Sociologie și Asistență Socială București.
Cultură - Lucian Romașcanu
A lucrat în mass-media la Mediapro, Ringier, Cancan sau Kanal D.
PNL:
Fondurile Europene - Dan Vîlceanu
Este economist. Deține un master în „Management și integrare europeană”. Este singura legătură firavă pe care o putem face între pregătirea/experiența sa profesională și capacitatea sa de a atrage fonduri europene. A fost director la Firma Trefo care are ca obiect principal de activitate ”Fabricarea utilajelor pentru extracţie şi construcţii”.
Digitalizare - Florin Roman
Florin Roman nu este cercetător sau om de știință. A scris o singură carte, în urmă cu 15 ani, „Teoria sistemelor informaţionale, Editura Academiei Române, 2006”. Roman a fost timp de opt ani șef de secție la Mediafax. A fost în numeroase Consilii de Administrație. Este contabil și absolvent a două universități private.
Interne - Lucian Bode
Are o Diplomă de Licenţă ca Inginer Electromecanic Universitatea din Oradea, Facultatea de Electrotehnică şi Informatică. A fost preşedinte de sindicat Electrica Zalău, inginer, la SC Electrica SA Sucursala și șef serviciu vânzări SC Electrometal SRL, Oradea. Este deputat din 2008.
Continuarea aici
DESCARCĂ APLICATIA BOTOSĂNEANUL PENTRU MOBIL:
LOCUL din Botoșani cu cea mai mare PREZENȚĂ la vot astăzi, în „împărăția” lui Iftime bate… pustiul
Redacția Botoșăneanul
Nov 24, 2024
Redacția Botoșăneanul
Nov 24, 2024
De la albastru… Iftime și liberalii au avut parte de un intrus la vot: Sunt de un penibil exagerat
Sergiu Bălășcău
Nov 24, 2024
Poliția în secțiile de votare: Bețivi și patroni de baruri plini de zel amendați în ziua votului
Redacția Botoșăneanul
Nov 24, 2024