Această sumă impresionantă a fost cheltuită la Botoșani pe un proiect care funcționează în pioneze.
Sistemul integrat de management deșeuri care ar fi trebuit să însemne un pas spre civilizația deșeurilor, a adus parcă mai multe probleme județului Botoșani.
Depozitul ecologic înființat la Stăuceni funcționează după un program de bugetari, orașul „geme” de gunoaie, populația plătește deja mai mult iar resturile rezultate din lucrări de construcții și amenajări interioare, plus cele vegetale nu sunt primite niciunde.
Iar problema pare să fie la unitatea care a accesat fondurile pentru acest proiect și care l-a implementat, respectiv Consiliul Județean.
„Din păcate, încă de la bun început proiectul a fost greșit”,
Cătălin Flutur, primarul municipiului Botoșani
Atât conducerea CJ Botoșani cât și cei de la Garda de Mediu susțin că aceste probleme ar trebui să fie rezolvate de primării.
Adică, fiecare unitate administrativ teritorială să își amenajeze depozite de colectare a deșeurilor inerte, vegetale și voluminoase.
„Asta ar însemna că fie unitate administrativ teritorială, că e Botoșani, Dorohoi sau comună ar trebui să facă aceste investiții. Vă dați seama că explicația nu are sens. Toată lumea fuge de răspundere”,
Cătălin Flutur, primarul municipiului Botoșani
Problema se va acutiza în anii viitori, pentru că până în anul 2020, botoșănenii ar trebui să și selecteze deșeurile, iar cota de resturi selectate, adică platic, metal și hârtie separat de gunoiul menajer, trebuie să fie de 50%.
DESCARCA APLICATIA BOTOSANEANUL PENTRU MOBIL:
Transportatorii din Botoșani verificați de inspectorii de muncă: CE nereguli s-au găsit
Redacția Botoșăneanul
Nov 26, 2024
Avaria de sub casă a fost remediată, NU se mai întrerupe apa în municipiu
Gabriela Erdic
Nov 26, 2024
FAZA ZILEI- Iftime i-a imitat pe pesediști în campanie: Și acum îmi e jenă- VIDEO
Gabriela Erdic
Nov 26, 2024