Peste 60 de persoane au fost transportate cu microbuzele ISU Botoșani la Tabăra "Codrii de Arama" Agafton și în județul Iași.
Polițiștii de frontieră, pompierii, jandarmii și polițiștii continuă să fie alături de cetățenii ucraineni. Prin toate acțiunile desfășurate, întind o mână de ajutor persoanelor sosite din zona de conflict.
În ultimele 12 ore, prin Punctele de Trecere a Frontierei Rădăuți-Prut și Stânca au intrat în țară 2291 persoane și 492 autoturisme. Dintre acestea, 26 persoane au declarat că rămân în județul Botoșani, iar celelalte sunt în tranzit.
La ora 18.00, în spațiile de cazare amenajate de autorități pe raza județului Botoșani erau disponibile 1200 de locuri de cazare.
În continuare, în cele două puncte de trecere a frontierei sunt prezente echipaje SMURD pentru acordarea de ajutor medical, la nevoie.
Totodată, 61 persoane au fost transportate cu microbuzele ISU Botoșani la Tabăra "Codrii de Arama" Agafton și în județul Iași.
În cursul zilei de luni a fost suplimentat numărul de corturi din proximitatea Punctului de Trecere a Frontierei Stânca. Astfel, au fost montate două corturi de către ISU Botoșani unde cetățenii ucraineni vor primi mâncare, apa și bunuri de primă necesitate până când vor fi transportați către locurile de cazare.
Toți cei care pleacă din Ucraina pot intra în România prin oricare dintre punctele oficiale de trecere a frontierei.
Cetățenii ucraineni care au asupra lor un pașaport valid pot intra în România cu statut de scurtă ședere pentru 90 de zile și pot cere azil fie imediat, fie la orice moment ulterior în timpul șederii. Cei care vor sa solicite azil la punctul de frontieră pot intra în România fără documente.
Cetățeni ucraineni au la dispoziție platforma guvernamentală deja funcțională www.dopomoha.ro („ajutor” în limba ucraineană), aflată în continuă dezvoltare cu sprijinul organizației Code4Romania. Informațiile sunt disponibile în limbile română, ucraineană, rusă și engleză.
Pe această platformă creată de Code for Romania în parteneriat cu Departamentul pentru Situații de Urgență al Ministerului Afacerilor Interne, Agenția ONU pentru Refugiați, Organizația Internațională pentru Migrație, Consiliul Național Român pentru Refugiați, civilii care fug de războiul din Ucraina pot găsi toate informațiile relevante pentru a căuta protecție în România.
Pentru orice fel de informații legate de cazarea cetățenilor ucraineni, donații, solicitări de sprijin, pot fi apelate non-stop următoarele numere de telefon : 0756.19.27.37, 0756.13.13.98 și 0756.05.55.91, care aparțin Centrului Județean de Coordonare și Conducere a Intervenției, care funcționează la nivelul Instituției Prefectului – Județul Botoșani.
”Rugăm populația să se informeze doar din surse oficiale”, este mesajul autorităților.
DESCARCĂ APLICATIA BOTOSĂNEANUL PENTRU MOBIL:
Reacția lui Denis Ciobotariu după ce tatăl său a fost dat afară de la FC Botoșani
Redacția Botoșăneanul
Jan 07, 2025
Valeriu Iftime a găsit atacantul care-i place: Este un vis dacă vine la mine
Redacția Botoșăneanul
Jan 07, 2025
Redacția Botoșăneanul
Jan 07, 2025
FC Botoșani, egal cu multipla campioană a Bulgariei, în primul amical din Antalya
Redacția Botoșăneanul
Jan 07, 2025
Redacția Botoșăneanul
Jan 07, 2025
Abonează-te pentru a fi la curent cu noutățile