(P) Astmul este o afecțiune respiratorie cronică ce poate deveni chinuitoare, în cazul în care se agravează și rămâne netratată. Iar tratamentele clasice au și ele, la rândul lor, diverse efecte adverse care le fac greu de tolerat de unele persoane. Există unele remedii naturale care pot contribui la ameliorarea simptomelor, ușurându-ți viața.
Dacă suferi de astm sau cineva drag ție se luptă cu acest diagnostic, este foarte posibil să te fi întâlnit deja cu o mulțime de terapii complementare. Nu toate sunt sigure în cazul bolnavilor de astm, care adeseori se confruntă și cu predispoziția de a dezvolta alergii.
Atunci când testezi un tratament complementar e de preferat să te consulți cu medicul pneumolog și să îl ții la curent cu evoluția bolii și cu starea de sănătate, înainte să încerci să întrerupi medicația obișnuită, recomandată de acesta.
Există mai multe suplimente care se adresează bolnavilor de astm bronșic, însă puține dintre ele au atât de multe recenzii pozitive ca Astha 15, care este apreciat deopotrivă de către medici și de pacienții care l-au testat. Ingredientele sale sunt 100% naturale, reprezentate de extracte din plante, fiecare dintre ele fiind testată în diverse studii clinice ca având beneficii asupra aparatului respirator.
Astha 15 contribuie la menținerea sănătății membranelor mucoase, ajutând la menținerea sănătății arborelui bronșic. În plus, combinația de plante are efect tonic asupra sistemului imunitar, ceea ce reduce frecvența infecțiilor respiratorii, un adevărat factor de risc în cazul pacienților diagnosticați cu astm.
Turmericul este un condiment folosit curent în rețete indiene și din Orientul Mijlociu. Curcumina, substanța activă din turmeric, are proprietăți antiinflamatorii și antioxidante importante, ceea ce i-a făcut pe oamenii de știință să o studieze ca potențial tratament împotriva astmului.
Pentru moment, un studiu efectuat în rândul adulților cu astm a demonstrat că un supliment de 500 miligrame de curcumină administrat zilnic, timp de o lună, a dus la ameliorarea simptomelor. Urmează să fie efectuate și alte studii, în urma cărora să se stabilească un dozaj activ, dar deocamdată poți testa acasă, în siguranță, cu doze similare celei menționate.
Suplimentele de magneziu sunt foarte populare pentru beneficiile lor în combaterea stărilor de stres și nervozitate, iar substanța este adeseori administrată intravenos pacienților cu astm aflați în plin episod acut.
În cazul bolnavilor cu o formă moderată de astm, suplimentele orale de magneziu pot contribui la îmbunătățirea rezultatelor spirometriei. Așadar, un supliment de magneziu luat conform prospectului nu poate decât să facă bine.
Există o serie de tehnici de respirație despre care se știe că aduc beneficii bolnavilor de astm; probabil că cea mai cunoscută dintre ele este metoda Papworth, urmată îndeaproape de tehnica Buteyko. Ambele tind să se concentreze asupra respirației nazale controlate, iar unele studii demonstrează că ele sunt de ajutor în cazul bolnavilor de astm.
Exercițiile de respirație îmbunătățesc funcția pulmonară și reduc simptomele legate de hiperventilare, sporind calitatea vieții pentru persoanele cu astm.
Exercițiile de respirație por fi practicate cu folos și de către copiii cu astm cronic ușor sau moderat, dar utilitatea lor este limitată în cazul micuților cu astm sever acut.
Cu siguranță ai auzit de yoga, și iată că ea poate aduce beneficii și pentru bolnavii de astm. Acestea se bazează, în primul rând, pe exercițiile de respirație caracteristice, care cresc calitatea vieții pentru cei diagnosticați cu această afecțiune. Un studiu din 2017, efectuat pe bolnavi cu forme ușoare și moderate, a demonstrat o ameliorare a simptomelor la bolnavii care au făcut exerciții yoga 30 de minute pe zi, cinci zile pe săptămână.
Cel puțin la fel de important, yoga te ajută să te menții în formă, să păstrezi o greutate adecvată și să controlezi nivelul de stres, toate acestea fiind importante pentru controlul astmului.
Sursa foto: shutterstock
ACUM: „Te Deum” la Uspenia pentru marele poet Mihai Eminescu – VIDEO
Redacția Botoșăneanul
Jan 15, 2025
ACUM: Jerbe de flori depuse la statuia lui Eminescu din curtea Bisericii Uspenia – VIDEO
Redacția Botoșăneanul
Jan 15, 2025
Un botoșănean și-a pierdut telefonul pe o trecere de pietoni: CINE l-a găsit
Redacția Botoșăneanul
Jan 15, 2025
Ministru premiat de Valeriu Iftime la Botoșani: Am contribuit mult mai puțin decât am primit – VIDEO
Redacția Botoșăneanul
Jan 15, 2025
ACUM: Ședință festivă pe modul rece de Zilele Eminescu, la Primărie – LIVE
Redacția Botoșăneanul
Jan 15, 2025
Abonează-te pentru a fi la curent cu noutățile