(P) Temperaturile încep să scadă, așa că este perioada perfectă din an în care să petreci mai mult timp acasă, împreună cu prietenii și familia.
Ți-am pregătit câteva rețete numai bune de încercat și suntem convinși că le vei adora. Mai mult, îți promitem că fiecare dintre ele va arăta tare bine pe ecranul telefonului tău, fie el iPhone 11 sau iPhone 15. Încearcă cel puțin una și nu uita să citești, la final, sfaturile noastre pentru fotografii cât mai reușite cu telefonul. Spor la treabă!
Dacă îți plac aromele intense, avem rețeta perfectă pentru tine. Ai nevoie de următoarele ingrediente:
• 1 dovleac plăcintar de dimensiuni medii, curățat și tăiat cubulețe
• 1 ceapă tocată
• 3 căței de usturoi mărunțiți
• 4 căni de supă de legume
• 1 linguriță scorțișoară
• Jumătate de linguriță de nucșoară
• Sare și piper după gust
• Jumătate de cană de smântână (opțional)
Prepararea e cât se poate de simplă, trebuie doar să urmezi pașii de mai jos:
1. Călește ceapa și usturoiul în ulei până se înmoaie.
2. Adaugă dovleacul, scorțișoara, nucșoara și supa de legume.
3. Fierbe și apoi lasă la foc mic timp de 25 de minute, până când dovleacul se înmoaie.
4. Amestecă până devine fin, adaugă smântână dacă dorești și condimentează cu sare și piper.
Acum că ai terminat, nu îți rămâne decât să o fotografiezi și să o servești împreună cu câteva felii de pâine caldă.
Dacă ești în căutarea unei rețete ușoare, vegetariene, aceasta sigur o să-ți placă. Înainte să te apuci de treabă, pregătește următoarele ingrediente:
• 2 cartofi curățați și tăiați cubulețe
• 1 conservă de fasole neagră, scursă
• 1 cană brânză rasă
• 8 lipii (tortillas) de făină
• 1 borcan de sos enchilada
Pașii de preparare sunt puțini:
1. Coace cartofii până când devin moi.
2. Amestecă-i cu fasolea neagră și jumătate din brânza rasă.
3. Umple lipiile cu amestecul, rulează-le și pune-le într-o tavă de copt.
4. Toarnă sosul enchilada deasupra și presară restul de brânză.
5. Coace la 180°C timp de 25 de minute, până când cartofii devin aurii.
Îți vei cuceri cu siguranță prietenii cu această rețetă simplă și super gustoasă!
Dacă ești în căutarea unui desert aromat, preparatul acesta este soluția perfectă. Cald și bine condimentat, pune punct cu stil oricărei mese alături de cei dragi. Ai nevoie de următoarele:
• 4 pere, feliate
• 1 cană fulgi de ovăz
• Jumătate de cană de făină
• Jumătate de cană de zahăr brun
• Jumătate de linguriță de scorțișoară
• Jumătate de linguriță de ghimbir măcinat
• Jumătate de cană de unt
Prepararea desertului în sine se face în doar trei pași și nu-ți ia mai mult de jumătate de oră:
1. Pune feliile de pere într-o tavă de copt.
2. Amestecă fulgii de ovăz, făina, zahărul, condimentele și untul până obții un amestec sfărâmicios.
3. Presară-l peste pere și coace la 180°C timp de 25 de minute.
Poți servi crumble-ul cu pere alături de o cupă delicioasă de înghețată sau de frișcă.
Nimic nu îți aduce o satisfacție mai mare într-o zi răcoroasă decât o tocăniță caldă și aromată. Îți propunem varianta cu carne de vită și tarhon proaspăt. Cumpără ingredientele de mai jos:
• 500 g carne de vită pentru tocană, tăiată cubulețe
• 4 morcovi, tăiați
• 3 cartofi, tăiați cubulețe
• 2 căni supă de vită
• 1 ceapă, tocată
• 2 căței de usturoi, mărunțiți
• 2 linguri pastă de roșii
• 1 frunză de dafin
• O caserolă de tarhon proaspăt
Tocănița este un preparat care are o durată mai lungă de fierbere, însă la final merită cu siguranță așteptarea. Ai mai jos pașii necesari:
1. Rumenește carnea în cratiță, apoi scoate-o și pune-o deoparte.
2. Călește ceapa și usturoiul, apoi adaugă pasta de roșii.
3. Adaugă supa de vită, carnea, morcovii, cartofii, frunza de dafin și câteva frunze de tarhon.
4. Fierbe la foc mic timp de cel puțin 2 ore, până când carnea devine fragedă.
Nu e niciodată prea devreme să scoți murăturile din cămară, iar dacă vei găti această rețetă, n-ai cum să zici pas.
Se spune că fericirea vine din lucruri simple. Ce poate fi mai simplu decât o supă de cartofi? Noi am ales cartoful dulce, o opțiune perfectă de toamnă. Pentru extra savoare, adaugă și praz, plus bacon crocant. Ingrediente:
• 3 cartofi dulci mari, curățați și tăiați cubulețe
• 2 fire de praz, feliate
• 4 căni supă de legume
• 1 cană smântână
• Câteva felii de bacon
• Sare și piper după gust
Așa cum era de așteptat, rețeta e cât se poate de ușoară și se face în câțiva pași:
1. Călește prazul în unt până se înmoaie.
2. Adaugă cartofii dulci și supa, apoi fierbe până când cartofii sunt moi.
3. Amestecă până când consistența devine fină, apoi adaugă smântâna și asezonează după gust.
4. Prăjește feliile de bacon în tigaie pentru câteva minute, apoi adaugă-le mărunțite în supă.
Se spune că degeaba faci sau comanzi mâncare, dacă nu i-ai făcut măcar o poză. Suntem aici să te ajutăm cu câteva sfaturi pentru cele mai reușite fotografii ale preparatelor tale.
În primul rând, asigură-te că lentilele camerelor sunt curate. Dacă ai de ales, optează pentru un cadru cu lumină naturală, în aer liber sau în apropierea unei ferestre.
Pentru o încadrare impecabilă, activează liniile grilei telefonului și folosește regula treimilor. De asemenea, este important să acorzi atenție sporită fundalului. Pentru imagini deosebite, creează un decor de toamnă cu frunze, dovlecei sau flori în culori calde.
Evită folosirea zoom-ului, pentru a nu reduce calitatea finală a imaginii și, nu în ultimul rând, încearcă să fotografiezi din mai multe unghiuri și în mai multe variante (cu focus pe preparat sau dimpotrivă). Dacă îți sunt pe plac, poți aplica și câteva filtre de sezon, care adaugă un extra caracter fotografiilor tale.
Explorează-ți latura creativă și păstrează în telefon cele mai reușite rețete de toamnă.
Unii dintre rușii cu domicilii false la Botoșani ar fi fost agenți sub acoperire în Occident
Redacția Botoșăneanul
Nov 21, 2024
Filmul „Vis.Viață”, în premieră pe 23 și 24 noiembrie la Happy Cinema Botoșani
Oana Sava
Nov 21, 2024
Post scos la concurs pentru a treia oară la Botoșani
Oana Sava
Nov 21, 2024
Suflu nou la Jandarmeria Botoșani: Două tinere au îmbrăcat uniforma
Redacția Botoșăneanul
Nov 21, 2024