(P) Tot mai multi utilizatori ai internetului doresc sa isi creeze propriul site, fie ca vorbim de un simplu blog, site-uri de prezentare sau magazine online, de exemplu. Acest lucru se intampla si datorita faptului ca in ziua de astazi este destul de usor sa iti creezi un site web, chiar si fara sa ai experienta in acest domeniu.
Cele mai multe site-uri de pe internet sunt construite pe platforma WordPress, iar in continuarea acestui articol iti voi prezenta cativa pasi simpli pe care daca ii urmezi iti vei putea deschide simplu si rapid propriul tau site cu WordPress.
Daca in urma cu mai mult timp doar specialistii cu experienta in domeniul web puteau crea diferite site-uri, acum acest lucru este la indemana oricui.
S-au dezvoltat multe platforme gratuite si usor de utilizat, cum este si WordPress, prin intermediul carora crearea unui site devine un lucru mult mai simplu. Astfel, cu un domeniu si o gazduire wordpress cumparate poti avea propriul site intr-un timp record.
Cei mai multi utilizatori care vor sa-si deschida un site apeleaza la platforma WordPress, pentru ca este gratuita si simplu de utilizat. Asadar, daca si tu vrei sa iti faci un site cu WordPress, iata pasii pe care trebuie sa ii urmezi:
• Alegerea si cumpararea domeniului
• Alegerea si cumpararea pachetului de gazduire web
• Instalarea WordPress si alegerea temei
• Realizarea setarilor de baza pentru site
• Instalarea de plugin-uri
• Publicarea continutului
Fiecare site web de pe internet are o adresa proprie, formata din denumirea propriu-zisa a domeniului si extensia aleasa la cumpararea acestuia (.ro, .com, .net etc.). Asadar, primul pas pentru a-ti crea un site in WordPress este cumpararea domeniului dorit.
Este important sa alegi pentru site-ul tau o denumire cat mai atractiva, dar care in acelasi timp sa fie si scurta, usor de scris, de retinut si de pronuntat si care sa se diferentieze de concurenta. Aici trebuie sa apelezi la inspiratia si imaginatia ta si sa gasesti un nume cat mai potrivit.
De asemenea, va trebui sa optezi si pentru o extensie a domeniului, iar acest lucru se face de obicei in functie de categoria de vizitatori carora te adresezi. De exemplu, daca doresti sa faci un site exclusiv pentru utilizatorii din Romania poti opta pentru extensia .ro, insa in schimb daca vrei sa faci un site in engleza sau care sa fie accesat de oameni din intreaga lume, o idee buna este sa te indrepti catre domeniile.com.
Toate site-urile de pe internet au nevoie de spatiu si memorie in cadrul carora sa fie stocate toate informatiile de pe acestea (text, imagini etc.). Pentru acest lucru va trebui sa cumperi un pachet de gazduire web, astfel incat site-ul tau sa poata fi accesat de utilizatori.
In ziua de astazi exista pe piata nenumarate firme care ofera servicii de web hosting, precum si o multime de pachete din care poti alege. Exista chiar si servicii de hosting dedicate pentru WordPress, iar acestea sunt cele mai indicate pentru site-urile care sunt construite pe aceasta platforma.
O gazduire web de calitate iti va asigura o viteza buna de incarcare a site-ului, un uptime de peste 99%, precum si suficient spatiu de stocare pe care il poti utiliza.
Pentru inceput poti opta pentru o gazduire web ieftina, cu mai putine resurse, iar ulterior, dupa ce site-ul tau va creste si va avea tot mai mult trafic poti face upgrade la un plan de gazduire profesional.
Odata cumparate domeniul si gazduirea web poti trece la crearea propriu-zisa a site-ului tau. Primul lucru pe care trebuie sa il faci este sa instalezi WordPress, platforma pe cadrul careia vei crea site-ul.
Instalarea se face extrem de simplu, asta pentru ca firmele de web hosting ofera in prezent panouri de administrare usor de folosit. In cadrul acestora vei gasi link-uri de instalare, precum si informatii detaliate despre fiecare procedura in parte.
Dupa ce ai instalat WordPress urmeaza sa iti alegi o tema care iti place si pe care o consideri potrivita pentru site-ul tau. Exista atat teme gratuite, cat si unele ce trebuiesc cumparate, iar instalarea lor se face printr-un simplu click. Ulterior vei putea personaliza tema aleasa dupa bunul plac, astfel incat sa creezi un design unic pentru site-ul tau.
Pentru a functiona bine site-ul tau are nevoie de cateva setari de baza. Aceasta poate fi considerata cea mai dificila parte din intreg procesul de creare a site-ului, insa sunt sigur ca te vei descurca, fiindca exista pe internet tutoriale la tot pasul care iti vor fi extrem de utile.
Va trebui sa iti creezi principalele pagini ale site-ului, sa configurezi permalink-ul (setari cu privire la structura URL-urilor paginilor de pe site), sa setezi conturile Google Analytics si Google Search Console, sa instalezi robot.txt (un fisier prin care site-ul tau comunica cu robotii motoarelor de cautare) si sitemap.xml (care listeaza URL-urile paginilor tale si include informatii despre acestea).
Unul dintre avantajele WordPress este faptul ca iti permite sa instalezi pe site-ul tau extrem de usor o multime de plugin-uri interesante si utile. Vei gasi in panoul de administrare o intreaga lista de plugin-uri care extind functionalitatile site-ului tau WordPress.
Limiteaza-te insa in a instala doar plugin-urile de care ai cu adevarat nevoie, pentru a nu incarca inutil site-ul tau.
Poti apela la plugin-uri de design, astfel incat sa faci paginile site-ului cat mai atractive, la plugin-uri cu privire la distribuirea articolelor pe retelele sociale, formulare de contact si multe altele.
In final, dupa ce site-ul tau a fost setat si configurat cum trebuie nu iti ramane decat sa incepi sa adaugi continut in cadrul lui. Tine cont ca acest lucru este cel mai important aspect, deoarece printr-un continut de calitate si bine optimizat din punct de vedere SEO vei reusi sa atragi vizitatori.
Va trebui sa adaugi continut unic si cat mai atractiv pentru utilizatori, asadar acorda o atentie sporita de fiecare data cand publici noi articole sau pagini pe site-ul tau.
In concluzie ai putut vedea ca prin urmarea catorva pasi destul de simpli iti poti crea si tu un site in WordPress, chiar daca nu ai experienta in acest domeniu.
Activitatea RAR, în continuare blocată: CÂND pot fi eliberate documentele
Redacția Botoșăneanul
Nov 22, 2024
Elias Charalambous după eșecul de la Botoșani: Nu am ce să le reproșez jucătorilor mei
Redacția Botoșăneanul
Nov 22, 2024
ACUM: Viorel Iliuță prezintă planul Forței Dreptei pentru județ, la ”Botoșăneanul TV” – VIDEO
Redacția Botoșăneanul
Nov 22, 2024
CUM va fi vremea în preajma sărbătorilor de iarnă: PROGNOZA meteo
Redacția Botoșăneanul
Nov 22, 2024