(P) Potrivit Institului Național de Statistică, peste 78% din 8 milioane jumătate de vehicule aflate în circulație au o vechime de peste 10 ani. Mai mult, 52,6% dintre autovehicule utilizează motoare pe benzină și doar 0,6% folosesc un sistem de propulsie alternativ. În această categorie sunt incluse și mașinile electrice sau hibride care în Statele Unite ale Americii și Europa de Vest prind din ce în ce mai mult contur.
În capitala țării s-au înregistrat anul trecut 1.4 milioane de autoturisme înmatriculate la 1.8 milioane de locuitori. O cifră enormă! Așadar, România este o țară cu multe mașini, iar trendul este ascendent, cel puțin în această parte a Europei.
De aceea, iată câteva sfaturi esențiale de care ar trebui să ții cont pentru a-ți ține mașina în siguranță.
Sistemele antifurt își fac bine treaba când vine vorba de protejarea unui autovehicul, iar din fericire ai o paleta larga de variante din care poți alege. Poți opta pentru un sistem antifurt pentru blocarea volanului care impiedică învârtirea acestuia, iar prețurile de pornire nu sunt deloc piperate, ceea ce reprezintă un mare plus.
De asemenea, poți încerca un sistem antifurt pentru încuietori sau pentru roți pe care îl fixezi la nivelul uneia dintre ele făcând imposibilă deplasarea.
Camerele auto sunt din ce în ce mai populare, iar beneficiile lor au convins mulți șoferi că reprezintă o investiție potrivită. Pot fi ușor instalate pe bord și pe oglinda retrovizore, sunt de dimenisuni mici și nu-ți distrag atenția de la condus. Iată câteva avantaje de care poți să ții cont:
• Camerele auto încep înregistrarea în momentul în care motorul este pornit, în caz de accident fiind cea mai puternică dovadă că nu ești vinovat de producerea incidentului
• Camerele auto sunt ideale pentru părinții îngrijorați sau patronii care dețin firme de taximetrie, având situațiile sub control datorită camerelor care înregistrează, nu doar în exterior, cât și în interior
• Sistem GPS deoarece majoritatea camerelor auto vin cu această funcție. Poți monitoriza în timp real viteza de deplasare și locația și chiar să înregistrezi destinația într-un manager de înregistrări
• Pot preveni accidentele din parcări și înregistrează actele de vandalism
Un avantaj considerabil al camerelor de bord este că cele mai multe dintre ele pot fi setate să stea active pe toată durata nopții, fără să fii nevoit să lași pornit motorul masinii. Mai mult, camerele de bord pot fi operate de la distanță, din intimitatea casei, iar tu poti trimite oricând datele pe laptop, computer, tableta sau smartphone.
Dacă locuiești la casă, mai mult ca sigur beneficiezi de un garaj spațios sau un loc special amenajat pentru mașina familiei. Dacă vrei să dormi mai liniștit noaptea, instalează-ți un sistem de supraveghere pentru exterior care să te alerteze în caz că hoții doresc să-ți facă o vizită și să fure din mașină sau din casă.
O greșeală des întâlnită este să-ți lași cheia la vedere când te afli într-un loc public. Chiar dacă ai tendința de a te lăuda cu noua mașină, mai bine evită astfel de demonstrații care nu fac altceva decât să surescite curiozitatea celor din jur și mai ales, a hoților.
Încă o greșală, pe care mulți conducători auto o fac este să lase cheia mașinii în contact în timp ce merg să plătească la benzinărie. Evită totuși, să te îndepărtezi de mașină când ești singur, mai ales dacă ai motorul pornit sau cheia în contact.
Sablarea oglinzilor sau a jantelor îi descurajează pe infractori să fure oglinzile. De ce? Pentru că acestea vor avea numărul de înmatriculare pe ele și vor fi imposibil de vândut. Marcarea acestor elemente funcționează ca un sistem antifurt pentru oglinzi, cât și ca un sistem antifurt pentru autovehicul, daca marcajul se face pe jante.
În concluzie, dacă tu nu îți iei cât mai multe măsuri de precauție, nimeni nu o va face pentru tine. Mașina este o investiție necesară, iar siguranța acesteia trebuie să reprezinte o prioritate pentru orice șofer.
Sursă foto: Pexels.com
Peste o sută de kilograme de pește confiscate de polițiști: Bărbat prins cu nereguli la control
Redacția Botoșăneanul
Nov 05, 2024
Mai mulți botoșăneni rămân în continuare FĂRĂ apă: Anunțul Nova ApaServ
Redacția Botoșăneanul
Nov 05, 2024
Botoșani, județul cu cei mai puțini angajați din Moldova: Este al treilea pol al sărăciei în România
Redacția Botoșăneanul
Nov 05, 2024
Șofer oprit pe bulevard și lăsat FĂRĂ permis : Comportamentul l-a dat de gol
Redacția Botoșăneanul
Nov 05, 2024
Redacția Botoșăneanul
Nov 05, 2024