Nu a vrut să renunţe la muzică nici în pandemie şi a continuat să cânte într-un restaurant. Tocmai la o petrecere de 8 martie s-ar fi infectat, spun apropiaţii săi.
Iniţial, a refuzat internarea în spital, însă acest lucru nu a făcut decât să-i agraveze starea. Când a ajuns din nou la medic, avea o saturaţie de oxigen de 50 la sută, iar plămânii afectaţi în proporţie de 70%. A fost internat imediat la Terapie Intensivă.
Nelu Ploieșteanu cânta pentru câţiva oameni, la un restaurant renumit, din Slănic Moldova. Era singura lui bucurie, într-o perioadă în care coronavirusul a oprit chiar şi muzica de petrecere, scrie observatornews.
Nelu Ploieşteanu declara la acea vreme: Toţi oamenii care vin mă îmbrăţişează, dau mâna cu mine, ne-am sărutat. Chiar glumea doamna Andreea, şefa de aici: "Maestre, dar nu vă feriţi?". "Nu mă feresc, doamnă, mă fereşte Dumnezeu". Nu am avut nicio problemă.
Nelu Ploieşteanu a fost unul dintre cei mai apreciaţi cântăreţi de muzică lăutărească din România. De asemenea, a apărut în multe spectacole de revistă.
Moartea acestuia vine la scurt timp după ce s-a stins şi cântăreaţa Cornelia Catanga. Şi aceasta era infectată cu COVID, însă a ales să se trateze acasă, în loc să meargă la spital.
Pe numele real Ion Dumitrache, Nelu Ploişteanu s-a născut pe 16 decembrie 1950, în Ciorani, Prahov şi este unul dintre cei mai cunoscuți interpreți de muzică lăutărească din România. Muncește chiar de la 18 ani când a început să cânte în satul natal și când i-a murit tatăl. Cu timpul a învățat să cânte și la pian și la acordeon.
A făcut armata un an și patru luni la Brașov, și la Timisoara. După armată, în 1970 s-a mutat în București la o rudă. A cântat 6 luni la acordeon la Teatrul de revistă Ion Vasilescu avându-l ca dirijor pe Ion Albeșteanu.
A cântat apoi la restaurantele Caraiman, Bulevard, Doina, Crama Domnească, Caru' cu Bere. În 1979 pleacă pentru prima oară într-un turneu în afară, cu Ansamblul Mugurelul (Franța, Italia, Belgia și Olanda). Au urmat după aceea alte turnee în Italia, Spania și Germania. Pleacă câte 6 luni, după care alte șase luni rămânea în țară. Ultima plecare a fost în 1996 în Germania.
După ”90 a reușit să lanseze 18 albume. Nici nu-și mai amintește câte spectacole și turnee a avut. A cântat între 1990 și 1998 la Șarpele roșu și la restaurantul Perla unde cântă și în prezent.
A avut de multe ori ocazia să rămână în străinătate dar a refuzat pentru că a dorit „să readucă în actualitate muzica veche românească”. Îi lipsea mult de tot familia dar trebuia să plece pentru că, tot de dragul familiei pleacă de fiecare dată - să o poată întreține.
A avut cinci copii (patru fiice, un fiu) și doi nepoți. Fiul său, Mihai, a decedat în luna aprilie a anului 2018. Cele mai importante colaborări pe care le-a avut au fost acelea cu actorii Gheorghe Dinică și Ștefan Iordache. Pentru el a însemnat atât o satisfacție profesională cât și una sentimentală.
Dumnezeu să îl ierte!
DESCARCĂ APLICATIA BOTOSĂNEANUL PENTRU MOBIL:
Redacția Botoșăneanul
Nov 24, 2024
De la albastru… Iftime și liberalii au avut parte de un intrus la vot: Sunt de un penibil exagerat
Sergiu Bălășcău
Nov 24, 2024
Poliția în secțiile de votare: Bețivi și patroni de baruri plini de zel amendați în ziua votului
Redacția Botoșăneanul
Nov 24, 2024
PREZENȚA la urne: CÂȚI botoșăneni au votat până la ora 12:30
Oana Sava
Nov 24, 2024