Un proiect inițiat de Liceul Pedagogic „Nicolae Iorga” Botoșani a avut loc pe data de 4 octombrie, în ajunul Zilei Internaționale a Educației.
Liceul Pedagogic din municipiul Botoșani a celebrat această dată specială din calendarul școlar prin desfășurarea primei ediții a unui proiect ce se dorește a deveni emblematic pentru cea mai mare unitate de învățământ din județ.
”Profesorul – agent al schimbării” este numele proiectului ce își propune să evidențieze modul în care dascălii din Liceul Pedagogic vin în sprijinul nevoilor actuale ale elevilor și ale societății. Astfel, fiecare ediție va aborda un subiect de interes major pentru lumea de azi, dar care nu se bucură de suficient spațiu în curriculum-ul școlar actual.
Tema din acest an, intitulată „Mediul și combaterea schimbărilor climatice” își fixează drept obiective conștientizarea degradării mediului nostru de viață și schimbarea tiparelor climatice, precum și nevoia de a dezvolta noi comportamente, mai responsabile în rândul elevilor de azi, deci a cetățenilor de mâine.
Pornind de la această idee, profesorii Liceului Pedagogic au organizat activități originale și creative. De la copiii învățământului primar și până la liceeni, elevii au luat parte la activități neobișnuite ce au evidențiat, în viziuni conforme specificului fiecărei discipline, problemele mediului și ale climei.
Astfel la cele 35 de activități au participat majoritatea cadrelor didactice și a elevilor școlii. Câteva dintre evenimentele zilei au fost:
- Dezbateri pe teme controversate legate de mediu.
- Parada unor ținute vestimentare realizate de către copii din materiale reciclabile.
- Expoziție de fluturi și relaționarea acestora cu schimbările climatice din trecutul recent.
- Sesiune de referate și comunicări științifice pe teme de mediu și climă.
- Creații artistice ale elevilor, utilizând și materiale reciclabile.
- Campanii de conștientizare a problemelor mediului, de sensibilizare și de responsabilizare a elevilor cu privire la acestea.
- Concurs de preparare rețete de sezon.
La sfârșitul zilei, concluzia unanimă a fost aceea a unei prime ediții foarte reușite, fapt mai mult decât confirmat de chipurile luminoase și fericite ale copiilor care au ieșit pe poarta școlii convinși să participe la însănătoșirea „casei noastre” – mediul înconjurător.
Redacția Botoșăneanul
Nov 26, 2024
Redacția Botoșăneanul
Nov 26, 2024
Redacția Botoșăneanul
Nov 26, 2024
„Rățușca cea urâtă" din nou pe scena Teatrului „Vasilache"
Redacția Botoșăneanul
Nov 26, 2024