Echipa Pro Patrimonio, alături de voluntari bucureșteni și tineri din comunitate, pregătește întâlnirea de vară mult așteptată de către toți copiii: atelierele de patrimoniu.
Al doilea atelier din cadrul proiectului „Școala de peisaj, artă și sunet la Casa George Enescu” se va desfăşura la Mihăileni, în intervalul 23 - 29 august 2021.
Anul acesta, sub denumirea de „Școala de peisaj și sunet”, în jur de 40 de copii din Mihăileni și așezările apropiate vor explora prin proiecte și experimente practice și artistice lumea plantelor și universul sonor înconjurător. Copiii vor fi învăţaţi să construiască prese de plante, caiete cu hârtie manuală imprimată sau impregnată cu plante şi vor afla mai multe despre pigmenţii naturali şi printurile botanice. Aceste experienţe vor fi întregite de o serie de explorări sonore ce doresc să fie o continuare firească, mai atentă și mai detaliată a vocii în raport cu sunetele „obișnuite” ce ne înconjoară zilnic și a viitoarelor instrumente construite în raport cu diferite proprietăți ale esențelor de lemn de aproape sau de departe.
Ultima zi, sub forma unei zile festive, este dedicată comunităţii locale.
Acest atelier urmează după cel din perioada 28 iulie – 2 august 2021, dedicat reamenajării curții Casei George Enescu, şi după recent încheiatul proiect „Concerte pe Siret” din intervalul 18 – 21 august axat pe revitalizare prin muzică şi grijă pentru patrimoniu şi arhitectură a unui teritoriu neglijat, Nordul Siretului.
„Școala de peisaj, artă și sunet” este un proiect cultural al Fundaţiei Pro Patrimonio co-finanţat de AFCN. Proiectul nu reprezintă în mod necesar poziţia Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitatea beneficiarului finanțării. UiPath Foundation este partener al Fundaţiei Pro Patrimonio în programul „Academia de Muzică şi Educaţie pentru Copii” care se derulează de la începutul anului 2020 la Casa lui George Enescu din Mihăileni.
Parteneri media ai proiectului: Botoşăneanul, Radio România Muzical, Revista Zeppelin, National Geographic.
Despre Fundaţia Pro Patrimonio
Fundația Pro Patrimonio intervine de 20 de ani în aproape toate regiunile României pentru a revitaliza şi întări comunităţi dezavantajate, aflate departe de zonele de progres. Scopul este de a reface legăturile identitare cu comunitatea pentru un patrimoniu construit care este în prezent abandonat, și-a pierdut rolul, şi pe cât posibil, de a-l reintroduce în circuitul economic şi cultural. Acțiunile se concentrează pe proiecte practice de educație, orientate spre reabilitarea și refuncționalizarea patrimoniului istoric, precum și pe implicarea și conștientizarea de către comunități a propriei identități. Ca organizaţie non-guvernamentală non-profit cu filiale în România, Marea Britanie și Franţa, fundația derulează proiecte concepute pentru salvarea patrimoniului, educarea și sensibilizarea cetățenilor față de importanța patrimoniului cultural.
Casa George Enescu din Mihăileni, monument istoric în proprietatea Fundaţiei Pro Patrimonio, a fost salvată de la colaps şi a trecut printr-un proces de restaurare timp de şapte ani. Acum ea este redată comunităţii locale sub formă de centru cultural şi educațional. În vara 2020 au avut loc „Zilele Casei Enescu – explorări și exerciții cultural-muzicale” proiect prin care au fost identificate resurse culturale locale, au avut loc nouă Ateliere de Educaţie pentru Patrimoniu pentru copiii din comunitate şi a fost inaugurată Casa George Enescu.
DESCARCĂ APLICATIA BOTOSĂNEANUL PENTRU MOBIL:
Polițiștii au umblat noaptea după hoții de lemne, un sucevean a fost amendat la Botoșani
Redacția Botoșăneanul
Nov 16, 2024
Viorel Iliuță: PSD – campion la promisiuni, dar și la glume proaste
Redacția Botoșăneanul
Nov 16, 2024
Cătălin Silegeanu și Ariadna Cîrligeanu: Angajament și speranță pentru viitorul României
Redacția Botoșăneanul
Nov 16, 2024
Curse de pe Aeroportul Iași către o destinație așteptată – PROGRAMUL
Redacția Botoșăneanul
Nov 16, 2024
Boala de care suferă tot mai mulți botoșăneni: Cel mai mic pacient are doar 1 an și jumătate
Oana Sava
Nov 16, 2024