La 11:00 senatorul Liviu Câmpanu a început susţinerea unei conferinţe de presă în care explică motivele plecării din UNPR şi a votării moţiunii. Întîlnirea cu mass-media are loc la sediul organizaţiei din Calea Naţională deoarece, susţine parlamentarul, chiria o plăteşte de el. Acesta mai spune că UNPR nu avea cum să îl excludă pentru că el şi-a dat de două ori demisia. De aceea a solicitat oficial clarificări conducerii Uniunii.
"În şedinţa biroului permament de acum două săptămîni am anunţat clar că senatorul Liviu Câmpanu nu va mai susţine nici un demers al PDL atît timp cît comportamentul PDL nu va fi în beneficiul acestei ţări".
"Marţi am transmis colegilor din BPN o scrisoare deschisă. Aceeaşi scrisoare am trimis-o tuturor parlamentarilor UNPR şi preşedinţilor de organizaţii din ţară în care îmi explicam decizia".
"Nici una din măsurile de relansare economică propuse de UNPR în cadrul coaliţiei nu au fost acceptate de PDL".
"Ca orice partid UNPR îşi doreşte să fie la putere, însă, dacă am fi avut capabilitatea de comunicare pe care orice partid trebuie să o aibă puteam fi la putere în orice condiţii, nu neapărat la remorca PDL. De cîte voturi erau nevoie pentru a trece moţiunea? 23! Cîte voturi avea UNPR? 27!"
- Este nemulţumit că Guvernul îşi asumă răspunderea pe legea educaţiei, care prevede predarea istorie şi geografiei în maghiară.
"Picătura care a umplut paharul a fost, paradoxal, declaraţia prietenului meu, ministrul Educaţiei. Nu poţi tu ca ministru al Educaţiei să spui că Eminescu este un proiect perimat şi trebuie scos din programa de învăţămînt".
"Nu pot să accept acest afront adus culturii naţionale şi botoşănenilor".
"Liviu Câmpanu vă garantează un lucru, că rămîne candidat independent. Liviu Câmpanu vă anunţă că va fi candidat la preşedinţia Consiliului Judeţean sau susţinut de o coaliţie de partide".
"Nu este momentul să fac publică coaliţia care m-ar putea susţine".
"Eu chiar cred într-un proiect politic nou pentru România, chiar am crezut că UNPR poate fi acest proiect nou, cu două condiţii. Am fi trebuit să avem grijă să nu cădem într-un mecanism al acceptării unor compromosuri pe care să nu le mai putem controla şi doi, să nu ne ancorăm în proiecte politice care nu sînt nici ale UNPR-ului, nici ale României şi nici ale românilor".
"Faptul că nu mai sînt membru îmi permite să ies dintr-o aşa numită silenzio stampa la adresa PDL. Mi se recomanda să nu facem declaraţii care să poată aducă atingere coaliţiei de guvernare".
"Demersul meu a fost cu atît mai semnificativ cu atît cu cît am spus şi marţi la televiziuni că moţiunea nu va trece, deci nu am trecut în barca puterii".
"PSD şi PNL nu au făcut altceva decît un joc de imagine, de a se detaşa în ochii opiniei publice şi a se plasa într-o poziţie de opoziţie faţă de ceea ce face actuala guvernare".
"Cred cu tărie că nu şi-au dorit nici un moment ca moţiunea să treacă, să primească în braţe o Românie fierbinte".
"Pînă în primăvară Opoziţia şi-a încărcat desagii cu imagine politică frumuşică care îi permite să treacă peste această iarnă care va fi grea".
"Nu am purtat discuţii nici măcar cu un amic de al meu cu privire la plecarea din UNPR, am fost însă curtat de PDL".
"Dl.deputat Buhăianu ar trebui să fie nu prietenul meu, nu cel mai bun amic al meu, ci pe tipul de comportament al PDL care împarte ţara în stăpîni şi sclavi, dl.Buhăianu ar trebui să fie sclavul meu pentru că marţi seara dl. ministru al Educaţiei mi-a pus în braţe postul de inspector şcolar general numai ca să nu votez moţiunea. Asta înseamnă că dl.Buhăianu putea să o ia pe d-na Macovei să o ducă acasă".
"Întrebaţi-l pe dl.Buhăianu de ce ar trebui să fiu eu cel mai bun prieten al lui sau el cel mai bun prieten al meu şi aduceţi-i aminte nişte evenimente de la Moscova, de anul trecut".
"Care sînt interesele d-lui Buhăianu la Spitalul de Pneumoftiziologie şi la Spitalul de Recuperări?".
"Nişte parlamentari de la PDL s-au gîndit că pot să transforme vămile de la Botoşani în SRL-uri".
"A existat un parlamentar botoşănean care era reprezentantul altor trei parlamentari şi care s-a dus în birou la şeful ANAF şi i-a spus că el este sprijinit de Emil Boc că parlamentarii de Botoşani dacă, şi aici văr rog să treceţi în ghilimele, dacă nu votează moţiunea li se dau vamile".
"Nu cu asta mă ocup la Bucureşti, cu solicitat schimbarea prefectului şi am preferat să-i spun asta bărbăteşte, telefonic".
"Marea mea surpriză a fost alta, la vreo oră de cînd am avut discuţia cu dl.Roman am fost sunat de dl.ministru Oprea care m-a invitat la o discuţie la grupul parlamentar din Camera Deputaţilor. Acolo erau toţi colegii mei deputaţi şi atunci dl-ministru mi-a spus «ştiu de ce eşti supărat» şi a pus mîna pe telefon şi l-a sunat pe premier. Premierul era în Parlament, într-un sfert de ecran la Antena 3. I-a fost dus premierului telefonului, l-am văzut la televizor făcînd cu mîna aşa şi în 5 minute l-a sunat. Atunci dl. ministru Oprea i-a spus d-lui Boc «dl.prim ministru, Câmpanu este lîngă mine, nu votează moţiunea dacă săptămîna viitoare schimbăm prefectul de la Botoşani» şi atunci primul ministru i-a spus «sigur, în prima şedinţă de Guvern». În acel moment m-am ridicat şi am spus că nu pot fi cumpărat".
"Acest post de subprefect este al UNPR-ului. Nici UNPR şi nici alt partid politic nu stă într-un singur om".
"Dacă dl. Moruzi este schimbat, el va fi înlocuit tot cu un reprezentant al UNPR-ului pentru că postul este al UNPR".
"Eu înţeleg demersul d-lui Moruzi şi îl şi respect, dar este unul emoţional, iar emoţiile nu sînt recomandate în politică. Evident că a simţit o responsabilitate morală să facă demersul de a anunţa că poate să demisioneze. Din punctul meu de vedere trebuie să rămînă acolo şi să îşi facă treaba, atît cît o are".
"Nu mi-a fost uşor în astea cîteva zile să rezist cutiilor cu bomboane otrăvite care ni se ofereau la Bucureşti".
"Cred că ar putea lua în discuţie colegii mei revenirea în partid, dar cu o singură condiţie: eu să fac o cerere".
"Dl.prefect m-a asigurat că, chiar nu mai e supărat pe mine şi că a înţeles jocul politic, că nu e vorba de o dispută între doi oameni, ci de o dispută politică".
"Îmi doresc un lucru, indiferent care va fi evoluţia mea politică şi dacă voi mai face politică după 2010, îmi doresc ca cetăţenii României, electoratul botoşănean, să nu uite niciodată ce a fost în stare PDL-ul să le facă".
"Pentru mine e un fel de fata morgana criza asta. Toate administraţiile financiare din România colectează mai mulţi bani în România, în momentul de faţă, de cînd în 2008".
"Liviu Câmpanu îşi doreşte să rămînă amic, dacă prieten este spus prea mult, cu marea parte a oamenilor care i-a cunoscut în UNPR".
"Din păcate, nu mai întrezăresc orizontul spre care se îndreaptă UNPR şi asta bineînţeles că îmi crea reale probleme".
"Mi s-a spus că dl. despre care dvs. aminteaţi (Florin Ţurcanu - n.r.) are un disconfort creat de faptul că se gîndeşte că Câmpanu nu mai are casă şi nu cumva să mai intre în casa lui. Nu, Câmpanu are casa lui".
"O organizaţie trebuie condusă de cineva care are cunoştinţe de marketing şi management politic".
- nu poate să lucreze în PNL, cu oameni care "la un semnal de la Bucureşti m-au trădat".
"Eu am resimţit profund lipsa lui Corneliu Popescu din partid pentru că era un element de progres pentru PNL. Un opozant este element de progres, te ţine mereu în priză".
"S-ar putea să nu vorbim de PDL în 2012, ci de Alba ca Zăpada sau de Scufiţa Roşie".
"Din păcate, dacă mîine ar fi alegeri, UNPR nu ar intra în Parlament. Mă bazez pe ceea ce am văzut în ţară, la conferinţele judeţene. Există doar o stare de emulaţie, care, dacă nu este întreţinută prin activităţi politice explicite, s-ar putea atenua".
"PDL are în sondaje undeva la 10%"
"Marea mea deziluzie este că, probabil, PSD va fi marele cîştigător al acestor lucruri proaste care se întîmplă în ţară".
"PSD nu face nimic pentru a creşte în sondaje, ci face doar joc de glezne".
"UNPR-ul avea ocazia să arate că nu este a 5 - a spiţă la căruţa PDL-ului".
Marius Budăi susține că i-a mai descoperit o calitate lui Ciolacu - VIDEO care este
Gabriela Erdic
Nov 24, 2024
Ora 21:00 - S-au închis secțiile de vot: CÂȚI botoșăneni s-au prezentat la urne
Diana Arici
Nov 24, 2024
Zâmbete amare la PNL, Valeriu Iftime și candidații la Parlament lipsesc de la sediu - VIDEO
Sergiu Bălășcău
Nov 24, 2024
Aplauze intense în sediul PSD, Doina Federovici vrea victoria și pe județul Botoșani – VIDEO
Gabriela Erdic
Nov 24, 2024