La patru ani de zile de la demararea afacerii cu ridicatul şi blocatul maşinilor parcate neregulamentar iţele încrengăturii încep să se dezlege. Suspiciunile că SC Hi Speed Recovery SRL este coordonată din umbră de alte persoane decât Bogdan Juncanaru, tânărul administrator aflat în actele societăţii, sunt confirmate indirect de tabelul preliminar al creditorilor întocmit după intrarea în insolvenţă a firmei.
Astfel, cea mai mare sumă care o are cineva de recuperat provine de la o persoană fizică,
Mihai Catană de la Mănăstirea Doamnei, care s-a înscris cu exact
833.200 de lei, adică peste opt miliarde de lei vechi, din care însă i-au fost acceptate
731.943,38. Conform actelor depuse acesta ar fi împrumutat în mai multe rânduri societatea, cu precădere când avea conturile blocate.
Mihai Catană îi devansează detaşat pe toţi ceilalţi creditori, având dublu faţă de
BCR, care s-a înscris cu
430.762 de lei şi de aproape patru ori mai mult faţă de
Banca Italo Romena SpA. Primăria Botoşani a încercat să se înscrie cu aproape trei miliarde de lei vechi, dar nu i s-a acceptat decât aproximativ un sfert din această sumă. În schimb, municipalităţii din Codlea, acolo unde
HSR a desfăşurat activitate, i s-au acceptat 247.500 de lei. În total, 11 persoane juridice şi cinci persoane fizice s-au înscris în tabelul preliminar al creditorilor, suma totală pe care aceştia o revendică fiind de 2,1 milioane de lei, cea acceptată ridicându-se la 1,9 milioane lei.
CITEŞTE ŞI:
HSR a intrat în insolvenţă