Dragoș, tânărul din Dorohoi, care se afla în mașina soției lui a murit pe loc în urma impactului extrem de violent. Avea doar 25 de ani.
Adina Gabriela Prisacariu este cunoscută ca ”Adina, spaima șoselelor” după o serie de evenimente rutiere în care a fost implicată și care au început chiar cu accidentul mortal pentru care a scăpat de acuzații acum.
Pe 1 august 2014, tânăra, abia căsătorită cu Dragoș, un tânăr din Dorohoi în vârstă de 25 de ani, conducea un Mercedes E-Klasse cu volan pe dreapta, pe DN 29 Suceava-Botoşani. Cei doi fuseseră în vizită la niște rude și mergeau spre casă, dar la ieşirea din comuna Dumbrăveni femeia s-a angajat în depăşirea unui microbuz, în zona de acţiune a indicatorului „depăşirea interzisă”, pe un sector de drum cu linie continuă, iar Mercedesul a intrat în coliziune frontală cu un camion care circula regulamentar, din sens opus. În urma impactului deosebit de violent, Dragoş, soţul tinerei, care era pe locul din stânga-faţă, a murit pe loc. În schimb, Adina s-a ales cu câteva leziuni, dar a scăpat cu viaţă.
Așadar, de subliniat că un accident petrecut în august 2014 a ajuns la o sentință a primei instanțe – Judecătoria Suceava, abia la începutul acestei săptămâni. Enorm de mult, mai ales pentru un accident rutier, e drept, dosarul judecându-se în condiții speciale.
Adina Gabriela Prisacariu era trimisă în judecată în acest dosar tocmai din anul 2017, dar procesul s-a tot amânat pentru că inculpata nu a răspuns la nici o citație. Asta pentru că de ani buni de zile este fugită din țară. Au urmat termene întinse pe luni și apoi pe ani de zile în care judecătorii suceveni au tot solicitat, prin Biroul Sirene, informații de la autoritățile din Marea Britanie cu privire la statutul sucevencei. Comunicarea cu autoritățile britanice a fost în mare parte o pierdere de timp, iar în cele din urmă s-a ajuns la constatarea prescrierii faptei, scrie Monitorul de Suceava.
Conform unei corespondențe de pe parcursul procesului a Judecătoriei Suceava cu Biroul Sirene, suceveanca ar fi fost încarcerată în Marea Britanie. Judecătorii au cerut detalii suplimentare, la care nu au primit însă răspunsuri clare. Autoritățile române au încercat să o extrădeze în mai multe rânduri, însă autoritățile britanice au refuzat la un moment dat, invocând convențiile legate de condițiile de detenție proaste din România.
Tot pe parcursul procesului, autoritățile judiciare britanice au comunicat la un moment dat că Adina nu mai este închisă, ci că s-ar afla într-un soi de arest la domiciliu. Nici acest aspect nu a fost lămurit în corespondența oficială.
Dacă pe partea penală procesul a încetat prin prescriere, latura civilă a dosarului a fost judecată.
Judecătoria Suceava a acordat urmașilor tânărului decedat în accidentul din 2014 daune materiale de 61.000 de lei, plus daune morale de câte 30.000 de euro pentru doi urmași, respectiv 20.000 de euro pentru un al treilea urmaș.
Cum Judecătoria Suceava a fost prima instanță care a judecat acest dosar de ucidere din culpă, sentința nu este definitivă și poate fi atacată cu apel în termen de 10 zile de la comunicare. Cel puțin în privința prescrierii faptei penale, însă, lucrurile sunt destul de clare, mai scrie sursa citată.
Acțiune „specială” în trafic: Un american, moldoveni și botoșăneni opriți de polițiști
Oana Sava
Jan 16, 2025
Amendă de 20.000 de lei și dosar penal pentru un botoșănean: CE avea ascuns în mașină
Redacția Botoșăneanul
Jan 16, 2025
Șoferiță prinsă pe bulevard la volanul unei mașini „fantomă”
Oana Sava
Jan 16, 2025
Tânăr pus la pământ, lăsat fără bani și telefon: Polițiștii au deschis un dosar penal
Redacția Botoșăneanul
Jan 16, 2025
Începere proiect "DEZVOLTAREA MICROINTREPRINDERII PRINT NORD MEDIA SRL" - cod SMIS: 313855
Redacția Botoșăneanul
Jan 16, 2025
Abonează-te pentru a fi la curent cu noutățile